Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Filippa

1
Har inte hunnit klämma och känna än men hur funkar det ? In med sladden i uttaget, ställ gradantal och sedan antal timmar ? Och hur funkar de utan timer ?
2
Och jag är typ blind, döv och mer än lovligt förvirrad. OK ?
3
har de öppnat igen ? Vad roligt !
4
Tjejmiddag häromveckan, jag skulle skryta med min excellenta matlagning.....har ett helt misslycknings-säkert chokladmousserecept där det står uttryckligt att man inte ska använda mer än 70%-ig choklad för det blir beskt men varför lyssna på nån som kan ? Jodå, jag köper 100 g 86% och 100g 70% och tänker det här blir smaskens. Det blev det inte.
Maken till besk chokladmousse har aldrig smakats. Jag hade inte tid att göra om den utan serverade i snygga ägg med vispgrädde och berättade att min nya astmamedicin gav mig smakförändingar så jag hoppades att efterrätten var god.

Men kompisar är ju kompisar och de frågade på en gång om jag inte hade nåt annat sött hemma. Oups.

Lärdom. Gör som receptet säger, särskilt om du ska ha gäster.
5
Jodå, det har hänt. Jag körde på 125 grader i varmluftsugn i nästan 2 timmar. Hade en knapp deciliter vitt vin i botten, lite citron och äpple runt om och kryddad pippi med het salami, chili och en citron i magen.

Den var god och saftig men jag tog av locket och körde på grill en stund för att få nån som helst "knaper" på skinnet. Han var hemskt blek stackarn innan dess.

Jag tycker nog det är enklare utan lock men då kan man ju lite bättre se när den blir klar :-)
6
Griffins Steakhouse, Stockholm , Klarabergsviadukten 67, www.griffinssteakhouse.se

Stället som älskar ordet Extraordinaire.

Relativt nyöppnat, stylisch, hippt och exklusivt mitt på Klarabergsviadukten. Att ringa för att få bord funkade inte, däremot att e-posta gick alldeles utmärkt. Den nya tiden är här.

Vi kommer in, står framför hovmästarens pulpet, han talar i telefon och ignorerar oss totalt. Han höjer inte ens blicken för att bekräfta att han sett oss. Istället kommer en servitris fram och säger lite onödigt att hovmästaren tar hand om er strax. Vi stod i 5 minuter och väntade på att bli visade till vårt bord som vi dessutom hade på tid. Ett stockholmskt påfund.

Jag ska ärligt säga att jag gillar inte deras tidsbokning. Du får 2 timmar 30 minuter på dig att äta. That´s it. Och visst kan du äta 3 rätter och dricka kaffe på 2,5 timme ? Det är väl inte ostressigt men går gör det ju. Om servisen är pigg och alert. Vilket de väl var när de väl kommit sig för att ta beställningen, efter en sisådär 20 minuter. Tick Tock, Tick Tock....

Jag gillar att det finns hel- och halvportioner samt väldigt varierad mat, sallader, skaldjur, husmanskost, grillat med olika val. Bra ! Vi åt:

- renskav (lite väl blodigt för att vara ren , i övrigt en lagom portion med potatis och sås i liten kastrull bredvid)
- asiatisk sallad (beställdes utan koriander men kom in med rätt mycket koriander och biff som var senig - jag hade inte serverat den biten själv, men med mycket nudlar, god sås och sparris)
- Rocklundakarré (grillad karré i bit med en hemgjord liten salsicciakorv, serverades med pommes, bearnaise i egen liten kastrull och sallad. Köttet var salt som 17 men alldeles utmärkt i övrigt).

Bredvid stod en bricka med ketchup (hemgjord tror jag nog), vitlökscreme och grillsås upptäckte vi efteråt, det kunde ju servisen påpekat ?

Javisst, vi hade kunnat påpeka felen - om vår servitris varit synlig eller kastat en blick åt vårt håll när hon gick förbi.

Det blev efterrätt också, choklad (chokladskum, vaniljyoghurtglass med blåbär och riven brownie) och Banana Split (pankofriterad banan, matbananchips, italiensk maräng och kondenserad mjölkkola). Chokladskummet påminde mer om chokladkräm i gummiform men var gott - det smakade choklad. Och Banana spliten var en till synes liten portion som var stor i själen. Man blev rejält mätt på den även om jag saknade kolan ?

Sedan kom vår servitris och berättade att vi satt på tid och hade 10 minuter på oss med notan. Oj, så trevligt. När vi gick sa vi hejdå men inte då heller lyckades vi få en respons från den upptagne hovmästaren.

Alltså jag förstår att man vill ha ruljangs på borden, många gäster ger mer pengar men det funkar inte som upplevelse och om man har ordet Extraordinaire i sin meny 14 gånger och berättar att man blandar vissa av sina drinkar på premiumsprit (jag undrar vad de blandar de andra på ? ) så kan man inte ha 2,5 timmes sittningar. 3 timmar kanske. Helst 3,5 för att det ska vara trevligt.  Jag kan också förstå att om man kommer in från gatan, inte har beställt bord och då får en tidsgräns - helt OK. Men inte om du anstränger dig och beställer bord. Nu var vi tre tjejer som skulle snacka en stund över middag, vi hade kunnat fortsätta i baren men säg att man tar med föräldrarna på middag, de vill sitta och äta långsamt, gärna tre rätter plus liten drink före och helt plötsligt får man ta desserten på bardisken. No way José säger jag. Extraordinär eller inte.

För maten och stylingen får man 3,5 av 5 Filippor, för serveringen, tiden och hovmästaren får de 2 av 5 Filippor - med nöd.

Det är faktiskt så att Wagamama med nudlarna bredvid är mer lockande till nästa gång.
7
Medieavdelning / SV: Kinas mat
2011-01-10 14:50
jamen är inte den diskussionen lite spännande ? Att man häller glutamat i maten i Kina och undviker det "som pesten" här ?
8
Spännande ! Det ska bli mycket kul att se.
9
Jovisst, så fort jag är hemma eller kommer ihåg videon. Älskar henne ! Och vad duktiga de är på att laga mat .... oftast.
10
Tyvärr gick det åt innan jag fick fram kameran :-)

Men det serverades cocktailtomater, gurka skuren i stavar, oliver och ett par olika ostar som jag fick hjälp av Vasastans ost med. Vi hade också kex, päron och fikonmarmelad. Funkade alldeles utmärkt att förvara i burkar med en frysklamp underst.
11
Normalt sett äter en diabetiker samma som du & jag, normal mat. Gärna med extra grönsaker och sallad.  Det man som diabetiker ska vara försiktig med är alkohol, fett och socker. Om man sprutbehandlas så mäter man antingen sitt blodsocker och justerar nivån av insulin eller så "kör man på känn" om man har god kontroll på sin sockernivå.

Att bjuda på sockerkaka med sylt, florsockerfrosting och maränger är inte så käckt :-)
12
Jamen ni är ju fantastiska - toppen ! Precis vad jag behövde för att liksom komma igång. Tack !
13
Jag behöver hjälp med tips på snacks/fingermat som inte kräver kyl och som är gravidvänliga. Hjärnan står helt still men har lyckats komma fram till ost (av rätt sort) med kex, kanske nåt päron till. Men det måste ju finnas mer ?

Anledningen till kylavsaknaden är att vi ska på SPA och får inte tillgång till rummet förrens kl 16 och ska sedan inte äta middag förrens 21.00 - måste ha nåt däremellan för att inte avlida.

Tack  ! :)
14
Jag tror det beror på vilket syfte du har med din blogg. Min är himla gnällig och deppig i omgångar :-)  För mig är bloggen ett sätt att ventilera, skriva dagbok om man så vill, skriva ner recept, idéer osv. Men för många verkar det vara ett sätt att synas och höras.

Jag kan förstå att man skapar någon man inte riktigt är, det gör man väl ofta i verkliga livet också ? På kurs, på nya jobbet, på krogen, med nån man inte känner ? Ett sätt att ta bort det man inte gillar ?
Vad jag inte förstår är den desperata jakten på läsare och jakten på "rätt bloggkompisar/länkar". Om bara X länkar till mig så är lyckan gjord liksom. Eller om jag bara får X antal läsare/träffar så ..... Den förstår jag inte alls.

Vad gäller matbloggar, jag känner inte heller någon i verkliga livet. Många verkar genuint intresserade av mat, experiment, och att dela med sig medan vissa "dricker champagne" , gör av med dyra råvaror på konstig mat och tar proffsiga foton som inte speglar verkligheten. Dom gillar jag inte.  Den första gruppen fascinerar, inspirerar och avundas jag. Avundet mest för att jag i veckorna inte har ork till nåt annat än tomatsoppa :-)

15
Ja, jag har bara provat ett ställe i Stockholm, det är ju inte så himla vanligt med Fondue på restaurang. Fondueboden på Kungsholmen har olika fonduer att erbjuda, jag har inte provat alla men det vi åt var rikligt, gott och rätt kul att sitta och pilla.
16
Jag äter för det mesta asiatiskt julbord på East i Stockholm så det var nåt år sedan jag åt vanligt julbord men :

Ulriksdals Värdshus - klassiskt, stort, har allt och romantisk/klassisk miljö. Deras mumma är supergod.
Grand Hotel - dyrt förstås, saknar inget, fantastiska efterrätter och mycket sill.

Nu låter det som om jag bara "snobbar" runt på de dyraste ställena men jag blev faktiskt bjuden.   :-)
17
Jag såg ett av de engelska programmen häromdagen ! Herreminje :-) Det var snudd på slagsmål, de drack så de höll på att trilla av stolen och fusket var utbrett ; Har du gjort majonäsen själv ? Självklart ....ur burken.

Tänk om vi svenskar var mindre lagom , så kul vi skulle ha vid halv åtta då :-)
18
Jag är med annamaria, högrev, lamm, kalv eller som häromdagen hittade jag väldigt magra oxgrytbitar av fint kött som fick koka länge i rödvin . Smask.
19
Dels tror jag att det är råvaran men även hur länge det kokar och hur det kokar. Kött som stormkokar kort tid blir ju torrt som attan, och är råvaran inte direkt tipptopp så blir det liksom inte bra.
20
Kalixrom
Färska hallon
Riktigt bra kött, det behöver inte vara oxfile utan kan lika gärna vara nåt annat riktigt bra.
Färsk fisk /skaldjur
Svenska kräftor

Annonser

Powered by EzPortal