Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - mischa

1
Lisa Förare har skrivit en rätt maffig uppsats i ämnet "att tillaga fläsk". Där diskuterar hon bland annat temperaturer och balansen låg temp/lång tillagningstid.

http://www.svenskkottinformation.se/ladda-ned/
2
Planerar semestertrippen till London, givetvis med köket i tankarna.

Antar att det i en storstad som London borde finnas ett stort utbud av butiker i stil med Bagaren och kocken eller gamla Werner och Verner - men hur hittar man dem?

Har du varit där och vart handlade du då?
3
Föredrar likt någon tidigare en vällagad kebab på Kebabhouse eller liknande, alt. en 150 g på Rosa Pantern i Uppsala. Som illustration ett förfestexemplar från rue Cendrier i, ursäkta upprepningen, Genéve:

ttt
4
Kan ha hamnat fel men är där någon som vet var man kan köpa refiller till köksbrännare? Köpte min på semestern och kunde alltså inte flyga hem tillhörande gasflaska.ttt
5
Senast bakade jag en vegansk banankaka, för Kalmar nation i Uppsala. I ärlighetens namn var jag mest ansvarig för glasyren.


Under pluggandet i Schweiz var jag (tillsammans med den lokale husmodern, en nunna och en muslims jurist) också med och producerade 50 portioner "3x choklad", en chokladcrêpes fylld med chokladmousse, serverad med en vit chokladsås.ttt
6
Min vana trogen spenderade jag stora delar av min fritid i Genéve med att shoppa. Som bekant gör shopping sitt till för hungern. Det ställe, vid sidan av Starbucks jag stillade min kaffehunger på var Café Gilles Desplanches. En uppgraderad variant av ett Waynes Coffee med bordsbeställning och betalning vid utgången. Otroligt trevligt på ett lagom stelt sätt. Här två av de tilltugg jag och mitt sällskap valde till min latte, fick tyvärr ingen bild på den klassiskt franska éclairen:

ttt

7
Senaste dagarna har det avnjutits, svinbillig rödvinskokt karré med kanelris. Tills studielånet dyker upp lär jag får varva detta och enkla falurecept.


ttt
8
Kan helt hålla med om recensionen. Har vid tillfälle behövt vänta 45 min på bokat bord, för att under middagen behöva påminna serveringspersonalen om att bestick är vettiga. Senaste kvällen slutade med att delar av sällskapet saknade delar av sin beställning - men köket var stängt. Själv föredrar jag mindre hajpade Indian Guru vid Odenplan.

Annonser

Powered by EzPortal