2022-09-25 14:22

Nyliga inlägg

Sidor1 2 3 ... 10
1
Maträtter, recept, tillagning / SV: Fläsk
Senaste inlägg av Skogis - 2022-09-21 07:56
På Snabbgross. Finns med och utan svål men det är rejäla bitar på runt 5kg.
2
Maträtter, recept, tillagning / SV: Fläsk
Senaste inlägg av agnetasch - 2022-09-21 07:01
Var hittar du kotlettrad med svål?
3
Maträtter, recept, tillagning / SV: Fläsk
Senaste inlägg av Skogis - 2022-09-18 15:55
Letade efter tips på fläskesteg när jag hittade denna tråden. Är det försent att ansöka om medlemskap i FFFFF efter 13 år?   ;D

Oavsett vilket så har jag eventuellt förädlat svålberedningen lite.
Jag lägger köttet (kotlettrad med svål) med svålsidan ner i rejält saltat kokande vatten i 20 minuter istället för att köra den i ugnen, vattnet täcker bara fettranden så köttet blir inte kokt. För övrigt följer jag recepten men svålen har blivit mycket bättre, riktigt knaprig och håller sig så flera dagar.
4
Allt om grillning & BBQ / Burnt ends
Senaste inlägg av Skogis - 2022-07-30 09:06
Som en given fortsättning på Brisketäventyret har jag nu provat att grilla Burnt ends av högrev.

Tärna köttet i 2,5cm kuber och krydda med favvoruben, grilla/rök på galler vid 110° i 2 timmar. Blanda bbqsås,äppeljuice och fond i lagom mängd i en form och lägg i bitarna och rör om. Täck med folie och ställ formen i ugnen/grillen i ytterligare 1-2 timmar på samma gradtal.

Köttet får en konsistens som välkokt kalops men med grillsmak, gott? Det var grillat, och gör jag det igen blir det nog med bara salt och peppar som krydda för att få köttsmaken att framträda bättre, nu drunknade köttsmaken i bbqkryddorna.

Det verkar vanligt att man gör det på sidfläsk fast utan såsbadet, kan nog bli gott, blankt som fasen iaf  :)
5
Maträtter, recept, tillagning / SV: Kåldolmar
Senaste inlägg av Skogis - 2022-07-10 13:48
Kåldolmarna tog slut i våras och nu har jag suktat länge nog  :)
Passar hund så jag är lite begränsad på vad som kan göras, men förvälla kål och laga kåldolmar funkar utmärkt.

Ja, jag vet att kåldolmens dag inte är förens senare i höst men dom är ju så förtvivlat goda.
6
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska till och grilla Briske...
Senaste inlägg av Skogis - 2022-06-27 08:08
Inte hos grossisten, Brisket kostade 170:-/kg och Högrev 112:-
Skulle gissa att det är en hajp kring Brisket som driver upp priset.

Men man får skilja på bringa och Brisket, bringa är en annan styckningsdetalj längre bak på djuret som nog är svårare att grilla. Brisket kallas spetsbringa på svenska.
7
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska till och grilla Briske...
Senaste inlägg av agnetasch - 2022-06-27 06:23
"Man får vad man betalar för" heter det ju. Är högreven dyrare än bringan?
8
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska till och grilla Briske...
Senaste inlägg av Skogis - 2022-06-26 13:50
Funderade om inte vanlig högrev skulle kunna vara ett alternativ för brisket.
Testade igår och jag har redan grillat min sista brisket :o

Långgrillad högrev har allt som brisket har men är mörare, mindre fet, lättare att få tag på och ändå med lika mycket smak.

Det går snabbare också :)
2 x 900gr grillades i 4 timmar på 107°, slog sen i papper med äpplejuice och fick ligga i grillen i 1,5 timme till vid 125°för att slutligen få vila 1 timme. Använde Brisket rub från Absolut Heat av Jonas Borssén men kommer nog gå tillbaka till Basic Barbecue Rub från samma bok. Det är mycket svartpeppar i Brisket rub  :o 

Köpte en bit på 3,8 kg som delades i 2 delar, rätt bra med stora köttstycken för då kan man välja lite lättare hur köttfibrerna ska ligga i de skurna bitarna.
Därefter delades en av bitarna en gång till för att spara tid i grillen, den andra åkte in i frysen för vidare upptåg framöver, blir förmodligen grillad den också, för det här var riktigt gott.

Idag blev det en stekt brödskiva med kallskuren högrev på till lunch, inte illa det heller.
9
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska till och grilla Briske...
Senaste inlägg av Skogis - 2022-06-18 22:53
3,8 kg är en bättre storlek på kött att långgrilla  :)
Spetsen blev både saftig och god, inte alls som första försöket.
Det tog inte mycket längre tid heller.

Nu blir det att leta efter ännu större bitar och bjuda hem fler gäster  ;)
10
Allt om grillning & BBQ / SV: Ska till och grilla Briske...
Senaste inlägg av Skogis - 2022-06-14 07:30
Det funkar utmärkt att tunnskiva torr brisket, lägga den i vinägrett en stund och servera den kall med potatissallad.  :)
Sidor1 2 3 ... 10

Annonser

Powered by EzPortal