Kattråden

Startat av jobro, 2007-12-02 10:19

Föregående ämne - Nästa ämne

jobro

Såg att vi har en hundtråd här men ingen katt tråd. Något jag nu tänker åtgärda. Funderar på att skaffa katt och skulle vilja veta vad man bör tänka på.

Här är för övrigt en bunt med sjukt gulliga och roliga video klipp på youtube:
http://www.youtube.com/view_play_list?p=C77AF2F118915D48

agnetasch

Ett bra råd; ge Kisse ordentligt med mat, annars blir Kisse desperat:
http://www.youtube.com/watch?v=70wuAWxOEZA

jobro

Hah, den var rätt så söt! Tack för rådet.

Anne

Det är en hel del att tänka på - nåt särskilt du undrar över? :) (Jag föder upp katter.)
Anne's Food - min matblogg

Anne

Förresten, jag kan ju bidra med ett par nytagna bilder på kissemissarna från igår kväll. De fick hjälpa till och modella min nystickade julgransmössa (storlek: nyfödd) som jag gjort.


Kelly.


Glinda.
Anne's Food - min matblogg

jobro

Typ vilket foder man ska ge dem, andra allmäna råd etc.

agnetasch


Anne

Jag ger mina katter Royal Canin. (Finns i alla djuraffärer.) Bra foder, räcker länge, prisvärt. Tänk på att kattungarna ska vara minst tolv veckor när de tas från sin mamma, och att de ska vaccineras två gånger. (Gärna vid nio och tolv veckor, men ananrs så fort du har fått dem.) Avmaskning kan vara nödvändigt, och id-märkning är en bra idé. Vet inte om du tänkt dig inne eller utekatt, men de ska inte gå ute själv innan de är kastrerade, och det kan du göra från ungefär sex månader.

Jag skulle aldrig köpa en katt utan hälsokontroll heller - dvs. en ordentlig veterinärundersökning innan katten flyttar in. Det finns t.ex. en hel del hjärtfel och liknande som kan upptäckas, och som inte är så roligt att hitta senare.
Anne's Food - min matblogg

johannao

Jag skulle vilja ge mina katter färskfoder, men det verkar vara omöjligt att få tag i för katter. Någon som vet?
jobro; funderat på vad för slags katt du vill ha? Låna ett par kattböcker på biblioteket och läs allt du kan hitta tills du känner dig helt säker på att du vet vad det innebär att skaffa katt. Gör gärna ett allergitest också (undertecknad sitter här med två katter och två hundar och en begynnande allergisk astma!!) för att slippa omplacering eller sjukdom.

/ hälsning från bengalerna här hemma.

jobro

Jag fundrar på att ta mg an en vuxen katt från ett katthem. Ungar är lite overkill för min del.

Anne

johannao - nä, det är ganska jobbigt att hitta, men det finns helt klart en del företag som säljer. Jipotimas, tror jag ett heter? Göra själv är ett annat alternativ - www.devonrex.nu/kokbok är mitt standardtips, Matilda som har sidan är jäkligt duktig på foder.
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Jättefina kattbilder Anne! Vad är det för raser?

(Men du misssade att vara vitsig igår, du sa ju att du inte hade några lussekatter. :) Såg precis denna artikel "nominerad till Mr Lussekatt på GT.se" http://www.gt.se/nyheter/1.950552/melker-en-lugn-vildkatt)

Jobro: Låter snällt att ta hand om en katt, visst är det trist att det skall behöva finnas katthem. Glöm inte skaffa kattlåda och klösbräda bara!
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Andreas - SÅNA lussekatter har jag ju, vänta bara tills lucia.. :) Glinda är en brittisk korthår (jag har två till - dock ville de inte vara med på bild just då..) och Kelly är en brittisk långhår. :)
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

Jag håller med johanno; gör en allergitest innan du skaffar katt! Jag hann utveckla en allergisk astma innan jag fattade att det var katten som var "boven" i dramat. Katten omplacerades under gråt o tandagnisslan o jag blev frisk.

johannao

Tack Anne. Jag är eg. lite för lat för att laga maten själv hela tiden men jag ska kolla in sidan iaf.

Tracey

Anne: Vilka bedårande söta små julmissar!!! (Julmössan var åxå jättecharmig!) :)

Jag skulle rekommendera alla blivande kattägare att ta sig en titt på sajten www.goteborgskatthjalp.com och gå in och läsa under länken 'Katter för adoption". Där finns flera viktiga punkter att bocka av, under rubriken 'Att tänka på innan du skaffar katt'.

Man bör också vara medveten om att det inte är säkert att man får tag på en kisse som älskar att sitta i knät och gosa, om det t ex är vad man önskat sig. Ingen katt är den andre lik. Alla är fantastiska små personligheter med sina små egenheter och unika behov!

Det är lätt att tro att en katt sköter sig helt själv, men den behöver lika mycket kärlek och omvårdnad som vilken annan familjemedlem som helst. Mitt råd till den som skaffar sig en kisse, är att åtminstone i början försöka ta några dagar ledigt ihop med den nye familjemedlemmen för att ni ska lära känna varandra ordentligt. Ordna en liten räkfest, så blir du garanterat snabbt poppis!

En försäkring är kanske inte så dumt att ta heller, för annars kan det bli kostsamt om kissen råkar bli sjuk!


Andreas

Eskilstuna-kurirens läsare har utsett årets lussekatt 2007 - den röda bondkatten Pekka (döpt efter sin husse)

http://www.ekuriren.se/ekuriren/senaste_nytt.php?id=617177&avdelning_1=102&avdelning_2=370
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Självlysande kissemissar på: http://www.aftonbladet.se/nyheter/article1453935.ab

Sen om det är lussekatter eller inte vet jag inte. Kanske om de lyser gult och luktar saffran?
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Tracey

Det där tycker jag var riktigt läskig läsning... Fast om de fick till människor som lyste i mörkret så skulle kanske antalet trafikolyckor vinter-/nattetid kunna minska... *fundera, fundera*

Kari

Ja folk utan reflexer i mörkret borde man tvångsmata med något fluorserande så händer ock ansikte iaf syns bättre.

På med reflexer på husdjuren, barnen och oss själva! Gäller särskilt stadsborna och dess älskade två och fyrfota som annars är värdelösa på synas.

---

Lägger till ett mjau/woff så blir det inte OT.  ;)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal