Tofuline

Startat av agnetasch, 2008-01-11 11:48

Föregående ämne - Nästa ämne

agnetasch

Utan att vara vegetarian tycker jag att Tofulines glass är jättegod. Jag har länge saknat deras päronglass, men nu har den återuppstått i glasspinnar. Hurra! Naturligtvis köpte jag ett paket, ska smaka i morgon (lördagsgodis) ;D ;D ;D

Andreas

Jag har också gillat den. Men sen i perioder har jag tyckt att den smakat lite underligt, speciellt vaniljglassen men jag vet inte om det kan ha berott på tillfälliga tillverkningsproblem.

Hur ser innehållsförteckningen ut förresten, inga konstigheter förutom sojabönor?
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

En bloggare som också tyckte att smaken varierade fick följande svar från Ingmans glass:

"Att TofuLine skulle smaka annorlunda än tidigare har vi ingen annan förklaring till än den smakvariation som finns naturligt i sojabönan. Man kan likna denna smakvariation med vindruvor som odlas och används till vin. Samma vinsort kan variera i smak och färg beroende på väder, vind, jordmån etc under druvans odling. På samma sätt kan TofuLine glassen variera något i smak beroende på sojabönornas odlingsbetingelser"
Vem vet? Men då borde det varit smakvariationer förr också ???

Andreas

Tack! Det var intressant det där med smakvariationer hos sojabönor, kanske är det så att de får sina bönor från lite olika håll ibland eller från nån ny leverantör på. (Nu var det flera år sen jag åt den och kände smakskillnad så vad som är "förr" kanske kan diskuteras.)

Du passar på innehållsförteckningen? ;)
Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Detta är visserligen innehållet i Tofulines vaniljpinne,men det kan väl inte vara någon större skillnad. Inga konstigheter här väl? Enbart naturliga ingredienser ::)

Vatten, mjölkfri doppmassa 25% (vegetabilisk fett, socker, fettreducerat kakaopulver, emulgeringsmedel (E322- sojalecitin, E471-vegetabiliskt), arom (vanillin)), socker, vegetabiliskt fett, glukossirap, maltodextrin, dextros, sojaprotein, emulgeringsmedel (E471- vegetabiliskt), förtjockningsmedel (E410, E412),salt, arom (vanilj, vanillin), krossad vanilj, färgämnen (E160a).

Tror jag hoppar över lördagsgodiset den här veckan :-\

annamaria

Som laktosintolerant så är Tofuline-glassen jätte-bra. Den finns så att säga. Det är inte så svårt att tröttna tyvärr. Då får man göra egen laktosfri  ;D.

agnetasch

Alldeles, alldeles nyss smakade jag på en päronglasspinne (kunde inte hålla mig längre) den var ok men inte så god som jag har gått o inbillat mig i tio år ;D

Kari

Som total nybörjare på "alternativ" glass och med ringa erfarenhet av "vanlig" glass så  kommer här ett tips och betyg på:

Tofuline vaniljglass med chokladöverdrag

Smak: 4
Storlek: 3
Utseende: 4
Koncistens: 5
Innehåll: 2
Pris: 5

Storleken kunde varit lite större, jämfört med en Magnum. Om man nu skall tänka så? :-\

Innehållet verkar något komplicerat, många E-medel (bla E407).
Dock har jag förstelse för att dessa kanske behövs då det inte är en traditionell glass?!

Ett sex-pack på Ica kostar 23.90, vilket bidrar till ett högt betyg. Jag vet var mina glasspengar kommer hamna en tid framöver!  ;D

---

Vill tacka Hedgehog som tog mig till nya höjder med denna produkt! ;)
Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal