Roliga beskrivningar och instruktioner

Startat av Hasse, 2009-04-09 14:12

Föregående ämne - Nästa ämne

Hasse

2009-04-09 14:12 Last Edit: 2009-04-09 14:17 by Hasse
Jag skrattade gott åt beskrivningen "sfäriskt bakverk" från susning.se i ett annat inlägg[1]. Ibland blir beskrivningar lite överambitiösa och snarare komplicerar än förenklar och förklarar.   :)

Finns det fler roliga beskrivningar? Ja då. Fyll på med fler!

Från Wikipedia[2]:

Sås, flytande tillbehör till maträtt. Såser kan bland annat tillagas genom redning eller emulgering. Sås används till att öka välbehaget när man äter.

Brunsås är en tämligen brun sås gjord på steksky, buljong och även en del krydda.

Soppa är en maträtt bestående huvudsakligen av vätska, samt däri lösta smak-, närings- och konsistens-ämnen. Soppor kan även innehålla bitar av i soppan kokade fasta födoämnen i varierande storlekar.

Gratäng är en maträtt som tillagas i ugn. Exempel på gratänger är potatisgratänger som Janssons frestelse, pastagratänger och lasagne.[1] http://matforum.nuindex.php?topic=2818.msg29935#msg29935
[2] http://sv.wikipedia.org/

Mickan

Sufflé är ett slags uppblåst pudding av vispade äggvitor som gräddas i form med en del tillsatser.

En korv är ett långsmalt objekt med cirkulär omkrets och rundade ändar. Med korv avses vanligen en livsmedelsprodukt som innehåller kött.
Korv består av skinn och fyllning. Skinnet kan vara animaliskt, det vill säga rengjorda tarmar från slaktdjur (kallas fjölster eller fjälster), eller tillverkat av till exempel sojaprotein eller viskos. Fyllningen i en korv består oftast av köttblandningar som är kryddade med för korvtypen specifika kryddor. Vid manuell korvstoppning används ofta ett redskap som kallas för korvhorn på vilket fjälstret träs upp. I allmogesamhället tillverkades korvhorn ofta av kohorn, numera är de vanligen av rostfritt stål.


Wikipedia!
Video meliora proboque deteriora sequor

Hasse

Ytterligare ett bidrag från Wikipedia[1]

Korvsallad är en sallad som innehåller korv, som brukar serveras kring jul. Korvsallad har svenskt ursprung och serveras ibland på midsommarafton. Huvudingrediensen i korvsallad är korv och då främst wienerkorv.


[1] http://sv.wikipedia.org/wiki/Korvsallad

Mickan

Svensk? Jag har aldrig sett korvsallad, än mindre ätit den!
Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch

Och det ska vara wienerkorv i korvsalladen! Rå, kokt eller stekt? :-\

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal