Gissa matbilden! Här kan du posta bildgåtor som andra kan gissa på.

Startat av Kari, 2007-06-20 21:39

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Jovisst är de avsedda för termosar.

Inte så konstigt att de marknadsfördes med "En kork som håller" när termosarna hade korkar som på bilden nedan av termosen jag har ståendes i ett skåp.
Den som inte frågar får inga svar.

Fredrik Goldhahn

"Föreliggande uppfinning avser en expanderande förslutningsanordning, som huvudsakligen är avsedd att placeras i flask- och kärlmynningar för tätande av dessa. Ett flertal olika konstruktioner av anordningar för detta ändamål äro tidigare kända. Dessa bestå i allmänhet av två på avstånd från varandra anordnade klämbrickor och en däremellan förefintlig ring av gummi eller annat expanderbart material som kan bringas att expandera utåt mot insidan av en flaskhals eller kärlmynning, med hjälp av en vridbar ratt, som medelst en gängad tapp är förbunden med den ena av brickorna, så att denna, vid rattens vridning i ena riktningen, bringas att närma sig den andra brickan, varvid ringens innerdiameter är avsevärt större än tappens ytterdiameter, så att det mellan dessa delar bildas ett uppåt av den övre brickans resp. rattens undersida och nedåt av den undre brickans översida begränsat, slutet hålrum."

Texten är hämtad från ett dokument på hemsidan över Nordiska patent http://www.nordiskapatent.se/

Enligt patent-dokumentet framgår att de använts till flaskor, kärl mm så de tillverkades säkert i flera storlekar med flera användningsområden. Texten som jag kopierade är kul! Meningen efter den korta konsisa meningen "Ett flertal olika konstruktioner av anordningar för detta ändamål äro tidigare kända." är sådär härligt byråkratisk/myndighets-lång! =)

Fick mig att tänka på ett kul ämne...har ni några "gadgets" i kökslådan som ni inte har den blekfetaste aning om vad de ska användas till? Posta ett foto så kan vi väl leka "mat-detektiver"!?
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Fredrik Goldhahn

Ok allihopa, här kommer ännu en sak som kanske inte är helt enkelt att lista ut vad det är!

Lillebror har fyndat på loppis (ett riktigt fint exemplar det här!) och om ni inte tar det på första bilden kan jag posta fler ledtrådar...

Shoot!
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Hasse

Här kommer en vild gissning, helt utan skyddsnät:

Det är en gräddvisp.

crlhrv

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Fredrik Goldhahn

GRATTIS! Det här är inget mindre än föregångaren till den typ av Perkulator vi känner till lite bättre...Snyggt Calle! =)
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Fredrik Goldhahn

Här kommer en bild till...smart lösning för att hälla kaffet...riktigt cool sak det där som dessutom bryggde fin-fint kaffe!
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Hasse

Äsch! Och jag som tvekade mellan gräddvisp och perkulator.    >:(
Grattis, Calle!

Fredrik Goldhahn

Nu får ni dyka ner i era kökslådor, springa på loppis eller riva på vinden efter något vi kan fundera över! =)
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

Urban

Vilket år tillverkades den där modellen av perkurator?. Vars kommer den ifrån?

Hasse

Den här är nog ganska lätt. Vad är detta för pryl?
ttt

mums


mums

Passar på att lägga in en bild, vad använder man en sån här till?

Fredrik Goldhahn

Perkulatorn av den här sorten började göras sent 50-början på 60-talet och kommer från Frankrike; iallafall är det ett franskt patent. Kan undersöka det närmare.
Fredrik Goldhahn
http://www.eventkock.se

roffekock

Mums det är en sort stans som man rullar på den kavlade degen och på så vis stansar den ut runda små plattor som kan användas tillmånga olika ting. Vad den heter har jag inte den blekaste...... om
Matforum är bäst

Hasse


Andreas

Lurig bild Hasse, den profilerade delen till höger om kuggningen var väldigt lik ett expansionsbeslag på en kullagrad kökslåda. Använder du den där vispen i köksarbetet eller är det en prydnad och en påminnelse från svunna tider?

Roffekock: "roterande kakstans" kanske?
Den som inte frågar får inga svar.

Hasse

Nej, vispen används inte i köksarbetet. Den är av pressad plåt och av erbarmlig kvalitet. Jag tvivlar på att den någonsin har varit bra. Men det är en kul pryl!

mums

Helt riktigt, en kakstansare, vet inte om den har något namn, vi kallar den för det, kakstansare. Själva stansen är utbytbar, jag har stjärnor, runda, löv och som på bilden hjärtan. En supergrej till pepparkaksbaket.

roffekock

Jag tror att man även skulle kunna använda den till någon form av pastatillverkning. Värt att pröva. Tänker en tallrik med stjärnor av pasta el små hjärtan till sin allra käresta. En hit. Eller varför inte till smördeg. ;D ;)
Matforum är bäst

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal