Trasig kyl och frys - ersättning från hemförsäkringen?

Startat av Tracey, 2007-08-11 16:15

Föregående ämne - Nästa ämne

Tracey

Var borta i ett par dagar och möttes av en mindre trevlig stank när jag kom tillbaka. Kylen o frysen hade hastigt o mindre lustigt gått sönder. Naturligtvis var den ovanligt välfylld av kött, fisk, skaldjur etc. Någon som vet ifall man kan få ut något på hemförsäkringen..?  :-\

Andreas

Aj aj, det var inte roligt. Hade det läckt vatten från smält is från frysen på golvet också - ingen vattenskada hoppas jag?

Jag vet att vissa bolag ersätter innehållet bara i frysen och vissa i både kyl och frys. Kanske finns det bolag som inte ersätter alls. Om det sen brukar vara självrisk vet jag inte. Enklast är att ringa ditt bolag genast och fråga - jag tror de brukar gå att kontakta nästan jämt då det gäller en skada.

Jag har själv kontaktat mitt försäkringsbolag en gång angående en trasig frys och då ville de att jag skulle uppskatta värdet - så det är bra om du skriver ner vad du har innan du slänger, men annars kanske du kommer ihåg någotsånär ändå.
Den som inte frågar får inga svar.

Tracey

Tack, jag ska ringa imorron - försäkringsbolaget hade stängt över helgen. Nej, tack o lov ingen vattenskada!

crlhrv

Lustigt, jag vaknade till att frysdörren stod öppen i morse, stor pöl på golvet och allting var tinat. Dock bara sprit och grönsaker i frysen som tur var. Visst brukar varor i kyl/frys gå på hemförsäkringen.
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch

Och hur har du tänkt dig att få ersättning för spriten? ;D

Andreas

Calle: Jag förstår att det är lätt hänt att glömma stänga dörren när du lägger tillbaka spritflaskan för kvällen. ;)

Tracey: Berätta gärna vad försäkringsbolaget sa! Vilket bolag har du förresten?
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

Till mitt försvar kan jag säga att det inte är jag som dricker starksprit i det här huset! ;)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

agnetasch


Tracey

Ha ha - grönsaker o sprit: vad mer behöver man egentligen?! (men varför i hela fridens namn har man sprit i frysen...??! Hm...) :D

Tracey

Snackade just med försäkringsbolaget (Trygg-Hansa). En förfärligt trevlig handläggare, var det. Självrisken på 1200 spänn slipper jag dessvärre inte ifrån. Ska sätta mig o räkna på detta o se om det blir över något.

crlhrv

Snapsar, gin och vodka förvaras i kylen för att det går snabbare att blanda en iskall jättegrogg än att hälla i rumsvarm sprit. Självklart är inte whiskyn i frysen..
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Kari

Fotografera är ett hett tips, ifall man har mycket och dyrbart som gått till spillo så slipper man ev krångel då bolagen inte vill tro på att man faktiskt hade hummer, oxfilé och löjrom kilovis.

Ofta slänger man i panik för att bli av med grejerna och då kan det vara svårt att bli trodd.

Tracey

Elka: Ja, jag tog faktiskt ett par foton innan jag torkade ur den stinkande gröna förruttnelsesörjan, men försäkringsbolaget verkade inte behöva dem. Nog tur det. En del artiklar var lite svåridentifierade...  ;)

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal