Smaklust i Tantolunden! 24-26 Augusti

Startat av Kari, 2007-08-24 18:26

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Precis kommit hem från en trevlig och varm (+27) eftermiddag med massor av gott i ryggsäcken!!  ;D ;D

Är Du i Stockholm så passa på att gå på http://www.smaklust.se i Tantolunden, kul och gott!! Provsmakningar precis överallt! Hjärtat ångrade att vi hade ätit lunch innan vi kom dit..  :D

Strutsfilé, renhjärtan, torkat renkött, rökt Jokkmokkskorv och kaffeost! Dessutom köpte vi en jättesnygg skärbräda i Alm!

Lite som Vattenfestivalen fast i miniatyr med öl och käk från alla(?) landskap.

Nu ska vi njuta av lite småplock med iskall öl till!


Anne

Anne's Food - min matblogg

Anne

Och nu är det redan söndag.. Jag var där igår, otroligt mycket folk! Och kul - visst, men inte sådär överdrivet super tyckte jag nog ändå. Mest serveringar och öltält, men också ganska mycket småproducenter med roliga produkter. Norrlandsområdet var nästan störst tyckte jag. Köpte åkerbärsläsk, och skrädmjöl (stenmalet havremjöl) från värmland. Funderade på något som hette "lingonlava" och var en dessertsås, men den kändes rätt lätt att koka ihop på egen hand istället för att betala 80:- för en liten flaska. Detsamma för nåt som kallades lingonbalsamico och visserligen var jättegott, men ack så enkelt att göra själv.

Jag var på en smakverkstad anordnad av Sapmí, om renkött. Det var riktigt bra, jättespännnade. Den leddes av Piero Sardo som är ordförande för Slow Food, och det var verkligen en upplevelse att höra honom. Vi fick smaka på tre olika sorters suovas (suovas är alltså renstek, oftast innanlår, som är torrsaltat, kallrökt i kåta med färsk ved och sen ibland också torkat) - en vanlig, en extra torkad och en extra rökt. Den extra rökta var sensationellt god. Vi fick lite bröd till - typ polarbröd, mjukt bikarbonatbröd på vete och rågsikt - och syltade kantareller. Och ett väldigt spännande vin, från en mikroproducent i Toscana. Det var ett endruvsvin på en mycket ovanlig liten druva, och det passade jättebra till suovas. Kul. :) (Fast man lär aldrig nånsin hitta det igen - så pass ovanligt är det.)
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Souvas verkar vara mycket i ropet nu, men att röka renkött är lite att förstöra den fina smaken - godast blir det enbart saltat och torkat!

Hur gör man lingonbalsamico? ???
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Njae, jag håller nog inte med - sist jag åt saltat torkat renkött tyckte jag att det smakade ganska mycket blod. Ingen höjdare. Kanske var en dålig sort, men det var så pass äckligt att jag är rätt obenägen att testa igen.

Tja, jag skulle nog koka ihop lingon med en rejäl skvätt god balsamvinäger, kanske reducera den innan. Improvisera lite.
Anne's Food - min matblogg

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal