Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Tinto

1
Putt! Fortfarande nyfiken.
2
Grymt bra tips, nu börjar det kännas som att jag fått upp hoppet lite för potatismoset. Potatis i alla andra former älskar jag, och mos på tex jordärtskockor eller blomkål likaså.

Rookie-T: Trumslag med finmaskigt nät. Hur ser en sådan ut mer exakt? Hittar ingen bild på google.  Och är det före, efter eller istället för potatispress?
3
Nej, jag har inget smör alls (använder vanligtvis bregott till både mat och mackor men det tog slut igår, typiskt!)

Jag tror jag gör så att jag provar! :D Tack för svaret!
4
Vegetarisk sushi är en HÖJDARE! Tex med avokado, friterad tofu, marinerade grönsaker, alger med sesamolja, portobellosvamp. Omelett och sötpotatis är populärt men det har jag själv aldrig provat.
5
Glömde murkelrisotto! *drool*

Även grillade grönsaker kan vara sexig mat. Gärna typ fänkål, sparris och annat absolut färskt.

Färsk tortellini och hemgjord pesto är också grunden i många festrätter härhemma. Har varit vegetarian i 15 år kan tilläggas, och när andra bjuder mig på middag är marinerade quornfiléer och potatisgratäng ganska vanligt. Det godaste var potatisgratäng på mandelpotatis och västerbottensost!
6
Minipajer med lyxiga ostar älskar jag också. Och risotto! Tillsammans med tillbehör som kronärtskocka och stekt sparris är risotto festmat för mig.

Mina favvorisottos (alla innehåller vitt vin, grönsaksbuljong och parmesan)

*Sparris, citron, lök
*Charlottenlök och kantareller
*Valfri grönsak och ädelost (som tillsätts i slutet tillsammans med parmesanen)

Kom på att även jordärtskocksoppa som förrätt är heaven för mig. Med grädde, vitt vin och en god olja!
7
Jag tycker att lasagne på färsk pasta, med sås bestående av chevre mixat med grädde och soltorkade tomater är en höjdare! Valfria goda grönsaker i, vitlöksfräst spenat, lök och en god svamp exempelvis. Älskar även stekt zucchini när den stekts tillsammans med hackad vitlök och flingsaltats, gärna med chili flakes.

Men om du inte tänkte något så vardagligt som lasagne så gjorde jag en underbar bufférätt en gång, köp champinjoner och plocka bort foten. Fyll svamphattarna med en blandning av
typ färskost/ricotta/annan favoritost, gräslök, andra örter, vitlök eller vad du vill. Klistra ihop hattarna två och två och doppa dem i panering. Fritera. Mums!
8
Jag är inget superfan av potatismos men nu har vi så väldigt mycket potatis hemma och inga pengar för tillfället.

Problem 1: Inget smör finns! Inbillar mig att det är en mycket viktig ingrediens, kan jag klara mig utan?

Problem 2: Är elvisp viktigt eller går det bra med bara potatisstöt (eller stavmixer?)

Tips för att det inte skall bli klistrigt? Kan bero på detta fenomen jag stött på hos andra som jag känner en sådan motvilja mot just potatismos.  ;D

9
Någon som testat falafelburgaren?
10
annamaria: Jag äter fisk sedan en månad ungefär så jag hade visst nytta av dina tips! :D Behöver ju dessutom träna upp mig på att använda fisk eftersom jag inte haft med det att göra på 14 år innan. Var lite slarvig och glömde nämna det i första inlägget.
11
Jag får göra dillkött på quornbitar! Låter smaskigt. :D
12
Det var ett bra tips, visste inte att jag kunde få den att hålla sig så länge :)  Vill självklart använda så mycket som möjligt färskt, men inte riskera att hitta dillen slokande och vissen innan jag hunnit frysa in den.
13
Jag har faktiskt varken matberedare, elvisp, degblandare/assistent, glassaskin eller skärmaskin, men skulle gärna ha en matberedare till att fixa hackande och även pastor/såser som behövs i mycket mindre kvantiteter än min blender fixar eftersom knivarna är såpass stora o sitter så högt upp.  (fast jag måste erkänna att jag aldrig testat utan bara antar att blendern inte fixar sådant)

Blender har jag till smoothies men inte just något mer.
Juice/citruspress har jag också och använder väldigt mycket på vintrarna när det finns bra och billiga apelsiner.
Stavmixern behövs till en del soppor (även om jag föredrar mosstöten i vanliga fall)

Jag har haft en potatisskalare i ungefär två dagar, det var svägerskan som fått en dublett och gav oss den ena. Har aldrig varit med om något så värdelöst  ;D Fick ta och handskala potatisen till slut ändå. Skänkte den till kupan pronto så någon annan stackare är väl sittande med den nu.  ;)

Jag har aldrig varit med om något annat än att hacka, riva, knåda, vispa armarna ömma och så vidare, men visst vore det väl skönt!
Det jag tänker på är att det kanske blir en massa tidskrävande disk istället (och högre energiförbrukning naturligtvis)

14
Tänkte höra om ni har några bra tips på dillrika maträtter som går bra att frysa in! Köpte på mig ett kilo av detta underbara idag och vill gärna använda så mycket som möjligt direkt till matlådor innan jag fryser in det som blir över separat.

Gimme all you've got!  :D

15
E412 - kan ge upphov till allergi hos personer känsliga för bönor, ärtor el jordnötter
E120 (extraktet från torkade honlöss ni vet) - kan ge allergiska reaktioner
E420 - kan ge upphov till gaser o laxerande problem

Geleringspulver har de angett med samma E-nummer som bakpulverna, min gissning är att det är ett tryckfel men då är alltså geleringsmedlena okända för oss.

Även om de flesta tillsatserna här var relativt ofarliga så var det väldigt mycket i en cheescake. Det vi kan säga på rak arm är ju att den innehåller väldigt lite av de "riktiga ingredienserna" en cheescake skall innehålla (grädde, ägg och så vidare) utan de har fuskat massor för att få fram en riktigt billig och dålig cheescake (skulle inte betala 29 kr för den mao ;) )
16
De kör ju tarmsköljning i det där brittiska "du är vad du äter-programmet" Vad heter det nu igen? Jag har aldrig sett det svenska med anna skipper eftersom jag inte har TV o de inte visar det online :/
17
Jag har förträngt vad jag åt när jag var där, men jag minns att jag fick gå och köpa en pommes för att få i mig något öht (eftersom min vegetariska mat var oätlig)
18
Citat från: Kari skrivet 2007-06-26 17:24
Andreas, grejar Du recept på insekter som är säkra att äta så lovar jag att bli den legend som Matforum kan marknadsföra sig med!  ::)


Väntar fortfarande *smiles*
19
Nu gick det superbra att skala äggen för första gången denna sommar, när jag satte ner äggen direkt i kokande vatten!

Har ju kört på att lägga i dem i kallt vatten o koka upp vattnet med äggen i sedan jag köpte lilla "sångägget
" som skall hjälpa mig att inte glömma bort äggen ;)

Tror det får bli en vanlig äggklocka nu.
20
Lucy, jag tror vi menar samma sås! :D

Annonser

Powered by EzPortal