Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Sofia

1
Finns det någon som känner igen termen kakun eller mjukkakun? Det är ett bröd som traditionellt bakas i bagarstuga (i vedeldad bakugn), och som är lite tjockare än tunnbröd. Det är ett mellansegt snarare än luftigt bröd, och supergott! Om någon sitter inne på något gammalt släktrecept får de jättegärna dela med sig av det, jag skulle verkligen gärna vilja ha det!  :)
2
Jaha, nu är det ju dags igen för sillinläggningarna. Det finns många bra tips här redan, men om man har någon ny favorit som man vill dela med sig av vore det ju roligt!
Jag gjorde en god sill med lingon, vodka och pepparrot i fjol, men tyvärr hittar jag inte receptet...  :( Återkommer med det om det dyker upp.
3
Jag ska till Jönköping på fredag och planerar att äta middag någonstans inne i stan. Finns det några bra tips på restauranger?
Just nu känner jag mig väldigt sugen på sushi, som jag älskar men som det var länge sedan jag åt, men om det inte finns någon bra sushirestaurang tar jag gärna emot även andra tips!

Tack på förhand!  :)
4
Snart bär det av på bröllopsresa till Alghero på Sardinien!  :)  God mat står högt upp på önskelistan förstås, och jag undrar om det är någon som har varit i Alghero och har några restaurangtips att dela med sig av?
5
Ingen som har något recept på den där lime- och vaniljsillen? Låter spännande!
6
Stekt palt, kokade igår... :)
7
Hmm, ja det verkar ju fegt att köra fondue med buljong. Antingen får man väl stå upp för sitt os eller lägga ner fonduen helt och hållet. 
8
Aha, spännande! Kanske blir det premiär i år, man blir ganska sugen. Någon som har erfarenhet från Skåne?
9
Nu är jag väl ute i lite väl god tid kanske, men finns det inte väldigt få recensioner av julbord? Själv brukar jag aldrig äta julbord ute, men det hade varit roligt att prova någon gång. Var finner man det bästa julbordet, vad ska finnas på ett sådant och vad får det kosta?
10
Spännande tråd! Jag är nog inte så bra på outside the box, för jag har aldrig kommit på idén. Men visst är förrätten oftast godast, så det hade varit roligt att testa! Lite som okynnes-tapas. Tycker mig inte kunnat se något riktig insider-svar ännu, någon som sitter inne med kunskap?
11
Är det en bra idé att äta fondue på restaurang?

Har aldrig testat, men det verkar mysigt och mumsigt tycker jag. Men det kanske mest är osigt och fantasilöst?? Vad får man egentligen, och är det så gott och gemytligt som jag tror att det är? Spelar det roll vart man går eller är det fondue som fondue?
12
Fick syn på det här inlägget som jag skrivit för ett tag sedan. Finns inget betyg, men det lägger jag till nu! 4+/5 ger jag det!
13
Yogi är mums, tycker jag! Hörde att de skulle bli av med tillståndet att sälja alkohol dock, men det kanske bara var ett rykte? Ganska billigt också. Jag skulle ge det 3-4/5 kanske ingen Michelinstjärna, men mycket bra mat för pengarna!
14
Krista: Nej, kanske inte så matigt som bas, men jättebra tips ändå, röror piffar ju till lite på buffébordet.

Agnetasch: Hmm, det låter ju som en bra idé, lämpligt att ha i? Grönsaker?
15
Ingen som har något förslag? Inga vegetarianer som kan komma med kloka råd? I vanliga fall tycker jag man brukar kunna få väldigt kreativa förslag...
16
Intressant tråd, torkade äppelringar är ju så gott, särskilt på jul! Måste man ha en torkmaskin, eller kan man torka i ugnen?
17
Jag undrar om man kan få hjälp med lite idéer till vegetariskt på ett kallt buffébord?

Tänkte ha kallskuret kött och gravad lax som "köttbas", samt potatissallad av vinegrätt-typ, lite vanlig sallad och bröd. Sen tänkte jag att man kan piffa upp det hela med lite såser och plocksaker, som kanske marinerade oliver, chèvre-russinröra till köttet, kanske någon wasabiröra till laxen osv för att få en lite lite lyxigare känsla. Men vad har man som vegetarisk bas? Det ska ju helst vara kallt som sagt.  ???

Kan man marinera olika sorters bönor och få det gott? Går det att hyvla och "grava"(/marinera) grönsaker/rotfrukter och ha istället för lax, och vad ska man grava dem med? Tycker att detta är ganska svårt faktiskt, kanske för att jag inte är vegetarian själv. Man vill ju att det ska finnas något matigt till vegetarianerna också. 
18
Idag blev det "thaigryta med fisk och nudlar" à la Buffé-tidningens billiga veckan. Det var faktiskt jättegott, godare än vad jag hade trott. Snabbt och enkelt var det också. :)
19
Här kan man äta god indisk mat!   :)

Vi stannade till i Örnsköldsvik på väg norrut med bilen, och hamnade här utan några egentliga förväntningar. (Det var inte många ställen vi kunde hitta som var öppna kl halv åtta på en torsdagkväll.)

Men vi blev väldigt glatt överraskade av den spännande menyn (här är det verkligen inte bara chicken tikka masala och lamm vindalo), speciellt de vegetariska rätterna. När sen maten kom in var den fantastiskt god, och naan-bröden är nog de godaste jag någonsin ätit!

Jag kan verkligen rekommendera Mumbai Town om man gillar indiskt (eller vill testa).
20
Hmm, gills palt? Det är nog min favoriträtt alla kategorier!

Annonser

Powered by EzPortal