Har du kollat brödets kärntemperatur när du avslutar bakningen? Det skall ligga nånstans runt 90-94 grader när det är färdigbakat.
Vetemjöl special och durumvetemjöl har högre proteinhalt än "vanligt" mjöl vilket gör att degen kan hålla fler luftbubblor och det får därför större volym och blir luftigare.
Hur blir degen när du arbetat den klart enligt recept, den kanb ehöva lite längre bearbetning, eller kortare.
Jästiden är ju ockå viktig och beroende på hur varmt det är i köket så tar den olika lång tid.
Vetemjöl special och durumvetemjöl har högre proteinhalt än "vanligt" mjöl vilket gör att degen kan hålla fler luftbubblor och det får därför större volym och blir luftigare.
Hur blir degen när du arbetat den klart enligt recept, den kanb ehöva lite längre bearbetning, eller kortare.
Jästiden är ju ockå viktig och beroende på hur varmt det är i köket så tar den olika lång tid.