Svenska matbloggar

Startat av Andreas, 2007-08-22 12:16

Föregående ämne - Nästa ämne

Red Scream

Jag bloggar också om vin och mat! Emellanåt dyker det upp annat också, som skrivarexistentiella funderingar eftersom jag går en skrivarkurs just nu... ;-)

Andreas

Ja många matbloggar blir det!

Matbloggslistan är nu uppdaterad med totalt 10 nya bloggar. Den enda jag inte la till var Upplevmat som inte riktigt verkar vara en blogg, jag lyckas inte hitta nån bloggvy med artiklar i kronologisk ordning..?
Den som inte frågar får inga svar.

SandraMedin

Jag har en blogg där jag skriver om härlig mat som jag lagar till vardags och lite fest. Mycket grönsaker, stor omsorg och personlig touch. 

http://matblogg.sandramedin.se/#home

Marirose

Hej Andreas,
Om du tycker att det passar kan jag gärna medverka med min blogg i blogglistan

www.matochhushallning.blogspot.com

Bästa Hälsningar Rose-Marie
Marirose

susie79

Hej!
Jag har en matblogg med recept på maträtter och bakning, allt som händer i mitt lilla kök. En samling med mina bästa recept.

Susie i köket - http://susie-i-koket.blogspot.com

Andreas

Välkomna till Matforum allihopa! Matbloggslistan är nu uppdaterad med totalt 10 nya bloggar. Den enda jag inte la till var Sandras blogg som är lite väl tunn för att kvala in, säg gärna till igen när du fyllt upp den med fylligare och mer innehåll.
Den som inte frågar får inga svar.

MK

Middagsklubben har nu hämtat sig efter Keith Floyds död och dragit igång verksamheten igen.

Sveriges styvaste matblogg hittar ni här:
http://middagsklubb.blogg.se

Välkomna att följa två matkonstärers äventyr i det kulinariska Sverige!

Senaste inlägg: recension av Restaurang Djuret i Stockholm.

Filippa

Jag vill inte påstå att jag har en matblogg, men det dyker upp recept, krogar och annat matrelaterat med ojämna mellanrum. www.filippas.blogspot.com

Gregorian

Har nyligen fixat iordning en matblogg som jag ska försöka hålla igång ordentligt. Speciellt när jag jobbar och får nya ideer/recept

http://foodfor.wordpress.com/
// Björn

chepplin

Tips om numera nedlagd blogg men dock fortfarande intressant:
http://frantzen-lindeberg.blogspot.com/

Man får följa uppbyggnaden av en Sveriges mest framgångsrika restauranger. Låter kanske inte så kul men det var intressant. Vilket jamarns slit alltså..

Å jag tror bestämt att det blir besök på restaurangen nästa gång man e i huvudstaden...

Daddy-T

Har konstaterat att uppdateringen inte verkar fungera till 100%. Gäller inte bara min egen blogg "ostbloggen" som sorgligt nog enligt listan är uppdaterad senast 090612 vilket inte stämmer med verkligheten.

Det kanske behövs en ordentlig genomkörare och uppdatering. Har även stött på bloggar som är raderade och kanske därmed borde raderas från listan.


Andreas

Tack för påpekandet, har tittat på det och anledningen till att din blogg visas som inaktuell, och att det dessutom inte visas rubriker från den, verkar bero på att du inte visar klockslag på inläggen, det är förmodligen en enkel inställning någonstans i wordpress.

Berätta gärna konkret vilka andra bloggar i listan du (och andra) stött på där något inte stämmer, att regelbundet sitta och leta eventuella fel är inte en uppgift för en person utan vad det bygger på är att folk säger till om sånt som misstämmer.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Citat från: Filippa skrivet 2009-10-09 11:03
Jag vill inte påstå att jag har en matblogg, men det dyker upp recept, krogar och annat matrelaterat med ojämna mellanrum. www.filippas.blogspot.com


Gränsen för en matblogg är att minst hälften av blogginläggen på ett eller annat sätt handlar om mat och dryck, når du dit?
Den som inte frågar får inga svar.

Daddy-T

Har tittat igenom möjliga inställningar i wordpress men inte funnit någon parameter att ändra vad gäller visningen på sidan mer än de olika datum- och tidsformaten.
Passade på att öppna en mängd wordpressbloggar och alla hade samma visning, dvs endast datum på "förstasidan" medan klockslag och datum för inlägget syns när man klickar på inlägget och det öppnas "ensamt" på en sida.

Lista på raderade bloggar som jag stöter på kommer så småningom i en klump.

Andreas

Jag har också varit inne och rotat i Wordpressinställningar för att se om det gick att hitta något, men jag hittade förstås lika lite dom du, och det var inte det som var problemet, ursäkta att jag lurade dig i fel riktning. Men i och med att det fungerat förut så trodde jag att det var nån inställning. Saken är den att Wordpress.com numera av nån konstig anledning verkar skicka ut vissa bloggar i lite annat format. Nu när jag kompenserat för det så är allt frid och fröjd med just din blogg. Men jag antar att det finns fler samma problem spökar för...
Den som inte frågar får inga svar.

KarinB

Hej, jag vill även bidra med min tårt-blogg: www.bagerskan.blogspot.com

Välkomna in och njut av sötsakerna!

Kram Karin

kryddburken

Har noterat ett antal gånger att när matbloggen "Smaskens" uppdaterar så visas alltid samma inlägg två ggr efter varann meny till vänster, även identiska klockslag!

nymaan

Hej alla!

Registrerade mig nu bara för att tipsa om min favoritblogg www.emmaskök.se, som jag tycker är riktigt trevlig. Bra, enkla och spännande recept tillsammans med fina bilder!

/Anders

Andreas

Matbloggslistan är nu uppdaterad med totalt 7 nya bloggar, välkomna!

Frantzen-lindeberg och Bagerskan har jag inte lagt till eftersom de redan fanns i listan, var snälla och se efter att bloggen inte redan finns i listan innan ni tipsar om en blogg i denna tråd.

Emmaskök verkar tyvärr inte uppdateras som den ska, är osäker på om det är domännamnet med svenska tecken som ställer till hyss, det finns möjligtvis inte ett domännamn utan svenska tecken som pekar till samma blogg?

Citat från: kryddburken skrivet 2009-10-13 23:46
Har noterat ett antal gånger att när matbloggen "Smaskens" uppdaterar så visas alltid samma inlägg två ggr efter varann meny till vänster, även identiska klockslag!


Tack Kryddburken, det är åtgärdat. Det visade sig att Smaskens råkade finnas med på två ställen i matbloggslistan, både med eget domännamn och med ett blogspot.com-namn.

Har även åtgärdat dessa Wordpressbloggar som inte fungerade av samma orsak som Ostbloggen.
¤ http://www.minnasmat.se
¤ http://matalskaren.taffel.se
¤ http://www.pickipicki.se
¤ http://www.tigerfamiljen.se
¤ http://matjournalen.wordpress.com
¤ http://www.vasterbottenost.se
¤ http://www.who-cut-the-cheeze.se
¤ http://foxman.bloggie.se
¤ http://blogg.alltommat.se/monikasmat
¤ http://ebbaochmia.wordpress.com
¤ http://saltakvarn.wordpress.com
¤ http://matorama.se
¤ http://festkokerskan.wordpress.com
¤ http://citronita.wordpress.com
¤ http://desbonsvins.bloggsida.se

Om någon hittar fler problem, kom ihåg att säga till!
Den som inte frågar får inga svar.

nymaan


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal