Vad blir/blev det till middag idag 2010?

Startat av bryggens, 2010-01-03 15:51

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Kyckling, potatis & kikärts/hummusdip med massor av ruccola i.

Mickan

Söndagens middag vilken också gav ett par lådor till veckan hade majskyckling som bas. Marinerade den i mirin, ljus soja, sesamolja och lite blandade kryddor. Stekte i ugnen och serverade med wokad bok choy, broccoli, salladslök och sojabönor.
Video meliora proboque deteriora sequor

Lena Marie

Panerad fisk med remouladsås var inte dumt
Alma Mater - mat är gott

smakakarin

Ikväll festar vi till det så det blev Parmesanöverbakad laxfilé med sötpotatispuré till middag  ;D


http://ensmakavkarin.wordpress.com/2010/04/13/parmesanoverbakad-laxfile/

webguide

Ikväll blir det Esperanto, stora menyn och vinpaket, mums!

Sari

Håller på och kokar ärtsoppa till sambon. Han har önskat det bra länge nu.  :)

smakakarin

Ikväll blev det grillad fläskkarré med grillad potatis och vitlökssås


http://ensmakavkarin.wordpress.com/2010/04/14/grillat-ar-godast/

Lena Marie

Ugnsgratinerad falukorv med potatismos är ett måste ibland
Alma Mater - mat är gott

annamaria

Pasta Carbonara på Ramseys vis. Recept i buffé. Mycket gott! Bytte ut lite av grädden mot färskost.

Recept här: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=711817

kryddburken

Kvällsmiddan bestående av en lätt, enkel och mättande Pastasallad med bönor, chili, oliver & rädisor! ;-)
Till detta blev det grillad korv!
http://kryddburken.se/2010/04/15/latt-billig-mattande-pastasallad-perfekt-till-en-grillkvall/

Roine

Nudlar med vietnamesiskt grillat fläsk...ser gott ut i kokboken...kan det bli fel när massor av vitlök är inblandat....

bryggens

Ikväll äter vi riktigt hemkokade bruna bönor med stekt rimmat fläsk.
Gott!

annamaria

Fortsätter med mat från Buffé. Sesamwokad kalkonfilé med currystekt färsk ananas.

Mickan

Igår blev det första sparrisen i sällskap av sötpotatispuré och grillad ryggbiff. Efterrätten var underbar; en tjock blåbärssoppa med apelsinsaft och lite zest i basen och en klick kesella smaksatt med vanilj.

Dagens lunch blir nässelgnocci enligt ett recept från förra årets månadsnummer av Allt om Mat.
Video meliora proboque deteriora sequor

webguide

Igår gjorde jag en förrät med rå räka (finns att köpa på Östermalmshallen) på vitlökscreme med friterat räkhuvud samt grillad pilgimsmussla med grillat sidfläsk kokat i fläskjus - misopasta - japansk soya och  med en liten potatispuré på marokans färskpotatis.

Är ganska nöjd med den, skall servera den på nästa middag!

Sari

Igår kväll blev det fiskburgare till middag, jag använde pangasiusfilé som jag kryddade med salt och citronpeppar. Och sen grillade jag den i en grillpanna. Till det serverade jag hemlagad remouladsås, sallad, rödlök, tomat och gurka. Mumsigt!! :)

smakakarin


kryddburken

Ikväll blev det FISK på menyn!
En Ugnsbakad Laxsida med Avocadokräm & Färskpotatis med dill!
http://kryddburken.se/2010/04/17/farsk-ugnsbakad-lax-med-avocadokram-farskpotatis-med-dill/

kryddburken


Mickan

Gjorde sparrissoppa efter ett recept av Lingström. Ett äpple i gav en lätt syra. Serverade ugnsrostad surdegsfralla fylld med cambozola till.
Video meliora proboque deteriora sequor

Annonser

Powered by EzPortal