Vad bakade du för matbröd senast?

Startat av Andreas, 2007-05-06 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

annamaria


Mimmi

Bakade en bit av pizzadegen som vi penslade med vitöksolja och lite havssalt som topping....
Berättar mer i morgon för den intresserade.
Ha en bra kväll  ;D

Emma

Långpannebröd och före det ett surdegsbröd.

annamaria

Hejsan NewbieCooking! Snälla - kan vi få recept kanske...särskilt surdegsbrödet.  ;D

justrom

Jag förstår principen bakom långpannebröd, men innehållet kan ju vara väldigt olika väl? Så det är nästan som att säga att man gjort en limpa antar jag?

Jag har ett recept på långpannebröd som innehåller kesella och valnötter. En vacker dag provar jag på den också.  ;D

Mimmi

Idag håller vi på att baka franskt lantbröd och surdegsbröd på vårt vis. Vi har först malt mjölet på vår kvarn.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/02/03/farskt-stenmalet-mjol-till-brodbaket/

Tobias

imse: Har du själv märkt att du får bättre bröd med dagsfärskt mjöl jämfört med ett par veckor gammalt? För Harold McGee skriver nämligen att om det inte har oxiderat i ett par veckor så blir glutennätverket inte lika starkt.

Mimmi

Tobias: Vi bakar för det mesta ett rågbröd med pumpernickelkaraktär. Inte ett bröd som är beroende av glutentrådarnas nätverk. Det viktigaste för oss är att mjölet är färskt och att brödet får jäsa för att få bort fytinsyrorna.
Intressant det du säger, det stämmer säkert. Vi har en grov sikt så vårat mjöl blir alltid ganska grovt. Det har vi sett som anledning till att bröden inte blivit jättehöga. Håller på med ett Franskt lantbröd vi får se hur det går med det. Återkommer.

annamaria

Vad avundsjuk jag blir, vill också mala eget mjöl och baka av. Låter super-roligt!

Mimmi

annamaria: Du är välkommen att hälsa på och mala, baka, grädda hela kittet. Just nu står surdegsbrödet i stenugnen och börjar ge ifrån sig förföriska dofter.

annamaria

Tusen tack för din snälla inbjudan!! Får nog ansöka om semester då...från 3 barn, make, katt, mammaledighet, projekt inom FOU och så en matblogg förstås   ;) Du finns ju så långt bort. När jag har vägarna förbi så....

Mimmi

I söndags blev det chapati till ett matglatt gäng.Gott tillbehör till den kryddig indiska maten.

http://mimmismat.wordpress.com/2008/02/05/chapati/

justrom

Dinkelbröd från samma Medmera tidning av Laban (se mitt förra inlägg i tråden). Gott färskt med en god ost (Präst). Dock kan jag inte riktigt känna någon dinkelkaraktär på det hela? Hade nog smakat likadant med grahamsmjöl kanske.


Mimmi


kryddburken


Mimmi

Tack kryddburken ska hälsa det till bagaren/mannen!

annamaria

Förra veckan bakade jag Tekakor

Enkelt och väldigt gott!



Andreas

Du kan alltid klicka den lilla "ändra"-knappen överst till höger och lägga till det du missat i efterskott..!
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria


Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal