2021-09-17 18:47

Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - Lucy

1
Jag har väldigt mycket äpplen o päron och tänkte koka marmelad och mos. Någon som vet om det går att koka utan att skala frukterna eller om det inte blir gott?
2
Någon som kan hjälpa mig med ett bra recept på glutenfria kanelbullar? Ska baka till en allergiker och vet att det är lätt att det blir fel, torrt och trist om man bara rakt av ersätter vanligt mjöl med andra glutenfria "mjölprodukter" så skulle bli jätteglad om någon har ett recept som beprövat funkar och blir lika gott som vanliga kanelbullar!
3
Här är ett tips för er som inte bara vill baka utan även få slå lite i en gammal bibel om man tycker det är skoj ;)

BIBLISK JULKAKA

Vispa samman:
6 st Jer. 17:11
2 kkp 2 Mos 15:25

Blanda i:
2 tsk 2 Krön. 9:9
2 msk 1 Sam. 14:25

Hacka:
2 kkp Nahum 3:12
2 kkp 1 Sam. 30:12
2 kkp 4 Mos 17:8

och blanda i tillsammans med:
1 kkp Dom. 5:25
½ kkp Dom. 4:19
1 nypa 3 Mos. 2:13

Blanda och rör ned:
4 kkp 1 Kon. 4:22
3 tsk Amos 4:5

Gräddas i 150°-175° c:a 1 1/2 timme!

Om man inte hittar svaren så har jag facit...


   
4
Det pågår ju från och till en del diskussioner här på forumet angående tillsatser och sådant i mat. Visst tycker jag att det är konstigt hur länge saker kan hålla sig ibland men igår gapade jag ändå rätt stort när jag såg inslaget på Plus om en tårtbotten (från Gyllebagarn) som förvarats i sin originalförpackning i 25 år och inte möglat... nu var den tydligen rätt hård men de första 8 åren (om jag kommer ihåg rätt) menade ägaren att den fortfarande hade sett fräsch och fin ut och varit mjuk och luftig... huva!!!  >:( För den som vill läsa mer kan man gå in på:

http://svt.se/2.109796/1.1702050/25_ar_men_inte_moglig?lid=puff_1704359&lpos=bild

5
Jag gillar dijonsenap, tycker om den där osötade senapssmaken! Någonstans har jag läst att det ska finnas grov dijonsenap, jag har sökt runt efter detta i det flesta affärer utan att hitta något sånt. Någon som vet om det finns och var man i så fall kan hitta det?
Tjingeling/Lucy
6
Nestlé, Cloetta-Fazer och Kraft Foods är våra tre största företag som ger oss choklad och här visar en uppföljning av en tidigare rapport av arbetsförhållandena på kakaoplantagen att väldigt lite har förbättrats sedan 2006!!! Fortfarande kan man inte garantera att inte barnarbete existerar, att det inte förekommer tvång eller bekämningsmedel >:(

Är faktiskt lite skrämmande tycker jag, dessa stora företag borde ta ett större ansvar!

För den som är intresserad, kan man läsa länken nedan:

http://www.swedwatch.org/swedwatch/arkiv/arkiv_2009/uppf_ljning_chokladf_retagen_har_fortfarande_ingen_kontroll_p_arbetsvillkoren

/Lucy
7
Betyg: 1/5

Tyvärr saknar jag digitalkamera så kan inte bjuda på någon bild men pajen ser utseendemässigt faktiskt rätt likt ut bilden på paketet. Smakmässigt är det dock rena torkan!! Torr deg som ändå smakar oljigt och kanterna på pajen är så hårda att pajen håller på att trilla av tallriken när man ska skära i den... Konsistensen på innanmätet är som äggstanning och smakar verkligen inte mycket för världen, kan varken känna någon särskild köttfärssmak eller fetaost, det enda som sticker ut är några squaschbitar, helt klart ett riktigt lågvattenmärke. Tror att Dafgård borde kika lite på Felix recept på pajer, deras fullkorn är riktigt goda!
Tack för välkomnandet till forumet Andreas förresten, jag är inte inne så ofta...

Utseende: 4/5
Konsistens: 1/5
Smak: 1/5
Helhetsbetyg: 1,5/5

Annonser

Powered by EzPortal