Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Lucy

1
Tack för svar! Provade med päronmarmelad först ocgcfrt gick prima! Nu kör jag äppelmos oxå.
2
Jag har väldigt mycket äpplen o päron och tänkte koka marmelad och mos. Någon som vet om det går att koka utan att skala frukterna eller om det inte blir gott?
3
Citat från: Mickan skrivet 2011-05-18 07:01
Håller med, den australiensiska varianten är så mycket bättre! Proffsiga programledare, bättre tävlande och matfokus!
Apropå australiensiska varianten - någon som sett att de har en "Junior Masterchef Australia" också - först väldigt skeptiskt till detta tävlande för barnen men tyckte ändå att det var riktigt bra, barnen (den minsta 8 år!!!) är helt fantastiskt duktiga och det tävlas ju i så mycket annat så varför inte i mat också även för barn. Lite småroligt i alla fall!
4
Jättefina och goda saffrans- o citronsnurror - spröda småkakor som passar bra nu!
5
Det finns ett alldeles utmärkt bageri i Gamla Stan som är ekologiskt - Sattvabageriet - det kan jag verkligen rekommendera, finns på Stora Nygatan 6! Kolla in länken här om du vill!
http://www.sattvabageri.se/
6
Stenhårda ska de vara för mig, så där så att tänderna nästar fastnar  ;) klarar överhuvudtaget inte frukt som är lite mjuk eller rinner men jag kan med ganska stor säkerhet säga att den åsikten inte stämmer överens med "den rätta" om det finns någon, det finns säkert aromer och annat som går förlorat men jag gillar min frukt så!
7
Mazariner - mycket uppskattade! Skojigt recept med kokt, riven potatis i smeten  :)
8
Citat från: Andreas skrivet 2010-12-23 14:21
Kokar ni bara risgrynsgröt till jul? Jag kokar säkert risgrynsgröt minst 10 ggr utspritt över året.

Jag gör gröt flera gånger/år oxå, det är en favo! :)

Har ju alltid gjort "filt-gröt" som jag lärt  mig hemma men nu provade jag ugnsvarianten senaste och det blev faktiskt den bästa gröt jag gjort någongång - suveränt krämig!
9
Choklad- och whiskypaj med valnötter till en Talisker-älskande karl, får se om den smakar tillräckligt med whisky :)
10
Färskpotatissallad med fetaost och jordgubbar, basiika, vinegrett är en god kombo!
11
Kanske inte helt korrekt trådmässigt men ändå en kylvara som jag åt som borde varit dålig:

I förra veckan hade jag handlat med mig bara en liter mjölk på vägen hem, kom väl hem vid 21-tiden och glömde den i väskan i hallen istället för att ställa in den i kylen. På morgonen när jag skulle göra mannagrynsgröt gjorde jag upptäckten - men skam den som ger sig - jag plockade fram mjölken som alltså stått ute i nästan 10 timmar i min mycket varma lägenhet (sol ute och stora fönster - så tempen var kanske 25 grader...). Smakade lite försiktig och gjorde sedan gröt som smakade precis som vanligt och ingen magsjuka - mjölken gick att använda som vanligt tills den tog slut.  Jag trodde verkligen inte det förut men det kanske inte är nåt konstigt, vad vet jag?
12
Citat från: annamaria skrivet 2010-05-03 18:59
Hur smakar tahini? Här på landet är det nog inte så lätt att få tag på tyvärr. Ska inhandlas när bilen går mot staden.


Lite sent svar, men ibland går det en tid mellan gångerna jag kikar in här på sidan...Nåja, tahini är en sesampasta som smakar, är dålig på att beskriva smaker men lite drag åt jordnöt kanske? Finns på många butiker i stora staden så inhandla och prova om du har vägarna förbi :)
13
Tips till auberginen är att göra Baba ganoush - en röra som tillhör det libanesiska köket - man grillar auberginen och blandar köttet med diverse citron, tahini mm, brukar bli gott! Recept finns både på recept.nu och ica.se om jag inte kommer ihåg fel!
14
Citat från: Kari skrivet 2010-04-26 19:28
Lite OT men jag frågar - kan man mala kaffebönor utan att ha en kaffekvarn? Finns det någon genväg? Hammare eller mixerstav? Alla idéer är välkomna!


Själv har jag inte provat men en god vän brukar alltid rosta egna bönor i ugnen och sedan "mala" med stavmixer, hon tycker att det blir bra - när jag har provat att brygga på hennes kaffe tycker jag själv kanske att det blir lite väl grovmalet men det funkar helt klart att brygga på.
15
Har du provat med citronsaft? Det har en blekande effekt som funkar på vissa fläckar.
16
Någon som kan hjälpa mig med ett bra recept på glutenfria kanelbullar? Ska baka till en allergiker och vet att det är lätt att det blir fel, torrt och trist om man bara rakt av ersätter vanligt mjöl med andra glutenfria "mjölprodukter" så skulle bli jätteglad om någon har ett recept som beprövat funkar och blir lika gott som vanliga kanelbullar!
17
Är det en pastarätt?
18
Är det lasagne?
19
Havreklin gör väl att det blir lite grövre men det borde nog funka med något annat också, jag har bytt ut havrekli mot vetegroddar ett par gånger, funkar säkert med annat byte också men jag är ju ingen expert!
20
Citat från: kryddburken skrivet 2010-02-17 21:41Gipset är BORTA!! :D
Handen är visserligen öm å knasig och beter sig inte alls som jag vill, men nu är vi på rätt väg iallafall!


Grattis till en fri hand igen kryddburken!  Vad skönt, hoppas du får lite hjälp av nån duktig sjukgymnast kanske så att handen återgår till det vanliga?

Annonser

Powered by EzPortal