Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - roffekock

1
Jag vill hänvisa till en produktinformation som är värd att läsa den visar på ett samlat begrepp vad gäller Basturökning http://www.eldrimner.com/core/files/bastur%C3%B6kning.pdf
Vi ser här att Basturökning kan användas på flera olika sätt. Jag kommer visa längre fram utvecklingen till industriell tillverkning allt går ju framåt el bakåt vilket du vill. 8)

//rolf
2
Mattias.

Hur går det m din Bastu har du fått ös i den eller. Jag kommer att försöka ta mej tid att klargöra lite mer om Basturök framöver håll utkik.

//roffe
3
ENGÅNGSGRILLAR är en styggelse och borde vara förbjudet att både sälja och använda.
Varför? Ja ta en liten funderare. :o
4
Go anyware grillen/röken finns i min rekvisita och är mycket användbar, ett stort- är att grillgallret sitter för nära glöden,men det finns naturligtvis lösning för detta, och så är den för dyr.

/rolf
5
Tack alla ni som håller t................ känns oerhört skönt att det finns folk där ute. I dag är det första dagen som giftet pumpar runt i mina ådror och jag måste säga att det känns inte så som jag hade föreställt mej    .. hoppas att det håller i sig.
I dag snickrar jag en fin bur till mina vaktlar,jag har nämligen skaffat mej en äggkläckare och nu har jag fått 19 st små rackare som håller på att äta ut mej ur huset. Nu ska dom få en ny bostad ute i uthuset, hitintills har dom gått i en liten låda på matbordet allt för att kunna följa deras utveckling men nu tycker min fru att det får vara nog. ;D

Jag kommer att lägga in lite bilder på min nya hobby snart  ;D 8)

ps kan någon hjälpa mej med var den ska vara?

kram på er från rolf
6
Varför ska priserna på större förpackningar vara så mycket dyrare ? Är det för att vi ska luras att tro vi gör en bättre affär om vi köper mer el större förpack.
Och nu blir det allt mer köp två el tre. Varför? om jag nu bara behöver en.
Och så påstås det att du tjänar mer om du handlar mer. Mest måste du väl ändå tjäna på att handla ingenting alls.

Inte lätt att vara konsument i dag och förmodligen inte i morgon heller.   :o :o

rolf
7
Alien kom på besök. I morgon brakar helvetet löst för då börjar mina första försök att få rätsida på min gallgångscancer som har genererat tumörer i min lever. Och tyvärr så går det inte att operera endast cellgift. :-X

Jag är ledsen eftersom mitt "nya" liv såg så bra ut.

HÅLL ALLA TUMMAR NI HAR FÖR ATT ........................

Rolf

ot Ja visst,men var placerar man en sådan tråkig tråd
8
Den bästa degblandaren som är ljudlös heter "klöverfem x2" ;)

rolf
9
Den som diskar sin degbunke gör ett stort misstag. Den ska aldrig rengöras  :o även om ni tycker att det låter snuskigt så är det bra om det finns lite torr deg kvar i bunken när man kör igång med nästa brödbak.
10
Matbröd / SV: Surdeg
2011-04-11 12:23
Detta projekt josefinv. tycker jag bör utnämnas som årets "surdegsgej" sannerligen påpassligt i rättan tid.
Hur gammal är den äldsta surdegen du känner till? Jag vet en som har en riktigt gammal kultur.
Kanske skulle vara int.

Rolf
11
Rökaren är helt rätt på det. Jag använder Gas,ved,el och ånga beroende på humör. Ångan är en bra grej för att hålla en bra temp. Du kan montera en elplatta (termostatreglerad är inte fel) i din rök,enklast för dig,börja där.
Sen kan du utveckla det hela när du blir varm i kläderna. Som rökspån använder du tex alspån som ska vara lätt fuktad.

Tänk på att det är ingen konst att röka, konsten ligger i att salta,det måste du lära dig det finns nämligen olika metoder beroende på vad du ska röka.

Men du kan höra av dig så ska jag se till så du kommer igång.

Du kan även kolla lite på denna sida

http://kjell.gilje.org/royking.htm

Förutsätter att du kan förstå lite danska. :o

rolf
12
Jag hade använt lite rökolja,rakt av eller bara uteslutet fläsket. Me du kolla först så han inte är "Eruopeisk muslim" dom äter mej veterligen fläsk. 8)
13
Den är ju lite mjukare än metallbunken så den passar bra om du ska vispa tex äggvita mm
14
Jag försökte att koka den och ge den till Katten men han vägrade äta och nu skjuter han rygg varje gång han ser mig. Varför vet jag inte för vi har alltid varit polare innan.  :o

Rolf
15
Steffi.

Trevligt att du kommer hit. VÄLKOMMEN.

Jag har reggat din frågeställning och kommer strax med svar,är lite stressad just nu. Men det är inga problem. Jag sak hjälpa dig.

Rolf
16
Andreas.

Du tänker på värmen och den får du ju naturligt som fri gåva när du kopplar ihop dej med din gumma el gubbe (det får i vart fall jag) ;D

Mina tankar går bortom detta lilla problem. :'(

Rolf
17
Vårt leverne har gjort att människor tränger ihop sig mer och mer i stora städer där de blir helt beroende av el och teknik.
Man har ingen möjlighet att få vatten i sina kranar eller kan använda toaletterna om det inte finns elförsörjning. :'(

Det har varit intressant att se programmen om mega städerna på TV men samtidigt förfärligt. Hur ska människor få en känsla för vår jord när de aldrig kan njuta av att gå i daggfriskt gräs eller höra fågelsång mitt i allt bruset.

Jag är priviligierad som får bo på landet och kan hämta upp vatten ur brunnen eller använda utedasset om det behövs. Dessutom har jag glädjen att kunna odla en del av min egen mat. Basilikafröerna har precis stuckit upp ur jorden och jag väntar otåligt på att få sätta igång med mitt växthus :)

Rolf

18
Citat från: Rookie-T skrivet 2011-03-13 16:05

Potatismos är sjukt enkelt men blir som allt annat så mycket bättre om man gör det med lite kärlek.


Tack för denna påminnelse. Jag skall göra 250 port. på ett bräde. ;D

Trevlig att ha dej här igen Mr T. Hoppas att det är OK i Norge nu så här efter VM.
Att inte svenskarna får skämmas för mycket.

Rolf

ps  å du livet är inte bara jobb, tänk på det. ;)
19
Stefan HUR STORT MÅSTE INTE MUNNEN VARA FÖR ATT KUNNA GAPA ÖVER DENNA SKAPELSE8) 8) 8)

Men den ser smmmmmmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrriiiiiiig ut.

Rolf
20
Att människan inte orsakar en jordbäv. ät ju klart, men detta är ju inte det enda problemet som  Japan står inför nu,rovdriften och egoismen som har utbrett sig över moder jord på ett sätt som indirekt har satt mänskligheten på pottkanten. 
Det är dessa ego tankar som mänskligheten har sått och nu får skörda. Och glöm inte att vi bara ser framkanten av problemen.
Frågeställningen blir då VAD GÖRA?   :(

Rolf

ps jag har just stigit upp och sträckt på mig, samtidigt som jag matas av nyheter och spekulationer om situationen i Japan

God Morgon

Rolf

Annonser

Powered by EzPortal