Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - webguide

1
Citat från: agnetasch skrivet 2019-11-05 07:56Hur kommer affärer som kör hem varor till folk att förpacka smågrönsakerna? Lägga dom i små plastpåsar och höja priset? Eller tippa dom lösa i papperkassen? Det senare alternativet är väl bäst eller? Vi ska väl sluta använda plast, för det är väl inte bara skatten regeringen vill ha? ::)

Skatterna behöver iofs höjas eftersom statens finanser inte räcker till pga de skattesänkningar som infördes under 00-talet. Men det är knappast så att staten ligger bakom en konspiration för att lura oss medborgare på pengar.

Och vi måste sluta använda plast - Vi måste ändra beteende på massor av områden vilket är obekvämt och i många fall opraktiskt. Men om vi inte gör det så riskerar vi ju att inte ha någonting alls att kunna klaga på.
2
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-16 08:40Hmm jag kanske tar dig på orden endera dan.

;) tycker jag du skall göra! Det är ju bara att öndra tillbaka om det blir helt tokigt.
3
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-15 09:10Jag förstår. Jo jag tycker också att pannan verkar betydligt enklare. Men kanske finns det dem som tänker att med brännare blir det mer som "grillat". Och grillat låter ju läckrare än stekt.

Det är egentligen ingen skillnad på grillat eller stekt, båda matlagningsteknikerna går ju ut på att värma köttet (i det här fallet) så att det blir varmt och så att maillardreaktion uppstår. Men om man absolut vill så är en brännare avsedd för creme brulle generellt för vek.
4
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-15 09:05Jag skrev fel, tänkte "varsomhelst", men skrev "överallt". :)

Det brukar inte vara några problem, testa så får du se. Google känner igen ytor som kan användeas för placeringar.
5
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-13 16:28Så du kör helst 2 ggr i stekpannan, först före sovidd och sen efter sovidd?

Nej, jag kör bara före. Men om man skall köra stekyta efter så är det enklare med pannan.
6
Nej, Google placerar inte annonser överallt, det tjänar de inte på. De optimerar annonseringen utifrån UX och CTR för att maximera både UX och klick.
9
Citat från: Skogis skrivet 2019-10-08 13:08När jag hitintills sousviddat kött har ytan blivit mer än lovligt tråkig men det har varit snabbt avhjälpt med en gasbrännare. Nu är den jag använder betydligt större än cremé brulee varianten men det har inte varit något problem.
Ska prova att bryna köttet innan det stoppas i påsen nästa gång för att möjligen få ett smakbidrag från stekytan.

Jag bryner alltid innan jag vackar köttet.

CiteraEnligt Modernist Cuisine ska man använda ren butangas och inte gasolblandningen som är den vanligaste på tub här i Sverige, detta pga risk för ev smak från Propangasen.

Ja och det i sin tur beror på dålig förbränning av gasen. Man kan köpa Searzall som är ett munstycke som är konstruerat så att gasen förbränns ordentligt. Men den bästa metoden är att köra i en panna på hög temperatur och en tyngd (t.ex. Chef´s press) så att köttets yta ligger ordentligt pressad mot pannan.
10
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-09 09:08Ah då förstår jag hur du menar. I vissa recept har jag sett att de rekommenderar att man förvärmer spriten, vad då det har för betydelse.

Det har ingen direkt betydelse, det är ju en så liten mängd sprit att pannan inte riskerar att bli nerkyld när spriten tillsätts.
11
En grej till, du använder fast placering av annonserna va?
Använd Googles automatiska placeringsskript istället, då placerar Google annonserna på ett optimalt sätt för att du skall få så många klick som möjligt. :)
12
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-09 09:02Ja du har rätt verkar det som! Bara jag som inte hittar bland alla inställningar, men nu såg jag alternativet "Blockeringskontroller > Innehåll" och där verkar det gå lägga in webbadresser annonser man vill blockera. Har nu lagt in blockering på en annons "Per morberg är rasande - Sverige är mållös Banker i Sverige inte vill att du ska veta denna information på grund av ökande miljonärer" (där länken lyder "wireless-mini-i12-tws-bluetooth-5-0-earphone-11-double-calls-smart-touch-earphones" men som vill kränga Bitcoin). Få se om det fungerar så att alla slipper se den.

Men helst hade jag ju velat att Google inte visat vad skräp som helst.

Som sagt, de annonser du ser är kopplade till dig som person och ditt surfbeteende. Du kan inte blockera vad jag ser eftersom du inte kan veta vad som visas för mig.
13
Citat från: hostan skrivet 2019-10-07 14:06Detta är kanske en konstig fråga, men är det någon som har testat att använda en creme brulee brännare för att få en mer grillaktig yta på kött? Jag gillar t ex att köra fläskytterfilé på låg temperatur i ugnen. Men själva ytan blir ju rätt trist. Funderade därför på om man skulle ta och köpa sig en sådan brännare för att kunna grilla till ytan innan man serverar köttet.

En sån liten brännare är för inefektiv, det blir inte bra + att det kan blir en del gasrester som ger en oangenäm smak.
14
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-07 08:55Mmm. Men det jag hade velat göra är att blockera uppenbart skumma annonser för alla, känns olustigt medverka till lurendrejeri.

Har sett att det är tomt för mig ibland också, men så dyker där upp saker helt plötsligt. Ingen aning vad det beror på.

Jo, men du kan inte blockera eftersom vad som visas är kopplat till vem det är som besöker siten. Inte till själva siten.
15
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-07 08:57Nu känner jag mig ovanligt korkad, men hur kommer lågorna in i pannan så att det börjar brinna?

Jo men det måste väl ändå innebära att det blir lägre alkoholhalt dvs mindre spritsmak?
Nej inte på grund av att det brinner, det försvinner ändå förutsatt att man kokar/brässerar.
16
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-02 08:42Provar lite med att lägga in Google-annonser i högra kolumnen bredvid forumet.

Tyvärr verkar det visas en del skumma annonser. Just nu "Köp inte nya PC - testa detta", som leder till en sida där de verkar sälja en bootbar usb-sticka med linux på för 320,12-731,81 kronor. Inte olagligt men nog är det ett ockerpris!

Har inte hittat något sätt att blockera en viss annons, men det man i alla fall kan göra är att klicka den lilla pilen "annonsval" ovanför annonsen och klaga.

Annonserna är personifierade, du ser inte samma annonser som jag gör. Jag ser t.ex. en annons för en mareting tool som heter Ezoic.
17
Citat från: Andreas skrivet 2019-10-05 13:26Fast när det brinner blir det väl mindre spritsmak?

Nej, alkoholen förångas, när man flamberar så antänder man alkoholångorna.
18
Flambering handlar mest om ett skådespel, att spriten brinner tifför ingen smak. Men det är effektfullt och roligt. Det går att flambera vad som helst. Hur du gör med havskräftor beror lite på hur du tänker tillaga dem. Men låt oss säga att du har råa havskräftor (inte kokta eller tillagade på annat sätt, utan helt råa, antingen levande eller frysta) som du tänker steka. Du steker dem som vanligt och det sista momentet är att du tillför spriten du skall flambera dem i, t.ex. Cognac, tillsätt den och antänd sedan med en tändare/tändsticka om du inte har gasspis. Ta först bort pannan från spisen så att du inte står under fläkten. Du kan ju testa först genom att fräsa smör i en panna och hälla i lite Cognac som antänder för att få en kännsla för det.

Hur har du tänkt tillaga dem?
19
Citat från: Jayamila skrivet 2019-06-05 09:52
Jag undrar vad DU köper för kött då kött innehåller ca 70-80% vatten i rått tillstånd
http://matkalkyl.se/naringsamnen10.php

25-30% vatten mängd avser stekt kött, och torkat kött innehåller ca 10% vatten.

Fisk innehåller mer vatten än annat kött. Kött i bitar hittar du runt plats 650 i denna lista.


Stämmer, det jag menade (men det blev helt fel), eller snarare tänkte mena är att köttet förlorar ca 30% i vikt (vatten och fett) lite beroende på tillagning. Ju hårdare (högre temperatur) tillagning ju mer vatten kokar bort.
20
Citat från: Mat-Janne skrivet 2019-04-23 18:17
Båten kräver sin uppmärksamhet i denna tid ... :)


Trevligt, vad är det för båt? (totally OT!!) :)

Annonser

Powered by EzPortal