nästa helg kommer jag att ha en middagsbjudning för ett par vänner för att se vad mina nya sous vide-maskiner går för. jag tror menyn är ganska bra hittills men jag tar gärna emot konstruktiv kritik. är inte helt 100% nöjd än. som ni kan se så är den röda tråden tänkt att vara typ "långkok, husman, svenskt, höst" fast gjort elegant.
* frisésallad, pankofriterad ål, pocherad äggula, rökt tomatvinaigrette, laxrom
(ålen ska brässeras i vattenbad, sedan tas ut, paneras med pankobrödsmulor och friteras lätt. äggen går att köra i samma temp, dvs 64 C)
* pocherad långarygg, kantareller, blancherad purjo, skirat dill- och citronsmör
(firren i det andra vattenbadet på 49 C)
* brässerat sidfläsk, äppelkroppkaka, lingonsky
(sous vide i typ ~30h på 64 C med timjan och kanske en äppelskiva. kroppkakan fylld med fräst finhackat äpple och scharlottenlök)
har svårighet med efterrätten som jag alltid har. funderar på
* glass på brynt smör + någon form av mjölkchokladgrej
* nyponparfait, blåbär, mandel
* rabarberstrudel, ingefäraglass, någon form av fruktsirap
* filmjölkspannacotta + något mer
nypon känns fräscht och passar den röda tråden men vet inte vad man ska göra med det riktigt. vad ska man göra med nypon? vad parar man det med?
* frisésallad, pankofriterad ål, pocherad äggula, rökt tomatvinaigrette, laxrom
(ålen ska brässeras i vattenbad, sedan tas ut, paneras med pankobrödsmulor och friteras lätt. äggen går att köra i samma temp, dvs 64 C)
* pocherad långarygg, kantareller, blancherad purjo, skirat dill- och citronsmör
(firren i det andra vattenbadet på 49 C)
* brässerat sidfläsk, äppelkroppkaka, lingonsky
(sous vide i typ ~30h på 64 C med timjan och kanske en äppelskiva. kroppkakan fylld med fräst finhackat äpple och scharlottenlök)
har svårighet med efterrätten som jag alltid har. funderar på
* glass på brynt smör + någon form av mjölkchokladgrej
* nyponparfait, blåbär, mandel
* rabarberstrudel, ingefäraglass, någon form av fruktsirap
* filmjölkspannacotta + något mer
nypon känns fräscht och passar den röda tråden men vet inte vad man ska göra med det riktigt. vad ska man göra med nypon? vad parar man det med?