Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Mickan

1
Biologiläraren älskar vilken riktning tråden tagit  8) ;D
2
Bara vatten i en liten skål. Fyller på vatten när det behövs och sköljer igenom var tredje eller fjärde dag.
3
Hej!

Lustigt att jag har en sådan i köksfönstret just nu. Det växer och frodas men det går ju inte speciellt fort. Mina blad är drygt 10cm. Kanske bör räkna med att det tar lika lång tid som när man från början odlade fram den. Sen kan man anta att de är hårt drivna i originalet.

Jag har bara 0,5 cm vatten för att undvika att det ruttnar. Sköljer också av stumpen ibland.
4
Och nu känns det inte alls bra att inte bo kvar i Jönköping och ha flera ställen att plocka ramslök på. Priserna i affärer och saluhallar är ju så höga. Hur gör ni?
5
Det kommer att bli en samhällsekonomiskt lönsam medicin :)

Det värsta är väl att många som köper Echinacea köper massa annan smörja också...
6
Restauranger / SV: Smörrebröd
2017-03-21 20:49
Tack! Under Uret ser ju jättetrevligt ut.

Och jag kommer med tåg ända från Stockholm så jag har dessvärre inte rätt typ av biljett. Får slita på skolsulorna  ;D
7
Restauranger / SV: Smörrebröd
2017-03-19 09:00
Tack Skogis!
8
Enligt den här prislappen och doseringen blir det en dryg tia per dag. Blir en del på fyra månader  ::)
http://www.lifebutiken.se/produkter/forkylning/echinacea/echinagard-100-ml
9
Visst är det protein!
10
Restauranger / Smörrebröd
2017-03-17 19:26
Ok, vänner. Bästa tipset på smörrebröd i Köpenhamn. Inte Ida eller liknande med 200 olika och lång kö. Charmigt!
11
Jag har bara använt dem ett par gånger men bra knivtrimning och snabbt gick det. Dock ej haft behov av någon kundservice eller liknande.
12
Tänkte helt enkelt göra comeback  :)
13
Citat från: agnetasch skrivet 2014-12-24 08:17
Tror du man kan förenkla lite o använda mandelmjöl istället för mald mandel?


Det gör jag numera.
14
Citat från: Mickan skrivet 2014-12-22 19:00
Lite off topic kanske men har en Stilton jag köpte på rea i januari. Tänkte öppna den på julafton. Blir intressant att se om den blivit bättre eller om den bara är förtorkad och ledsam.


Toppen var den. Inte för torr och med ett intensivt sting.
15
KLART!

Detta är exakt samma förutom att jag inte delar. Halv kaka? Va? Nä!

http://helensgottoblandat.blogspot.se/2012/02/farmors-dubbla-mandelkakor.html
16
Lite off topic kanske men har en Stilton jag köpte på rea i januari. Tänkte öppna den på julafton. Blir intressant att se om den blivit bättre eller om den bara är förtorkad och ledsam.
17
För andra året i rad blir det kalkon. Kommer att upprepa knepet att laga fyllningen (nä inte fyllning då) i form av köttfärslimpa modell mindre. Tror att det var Raymond Blanc som gjorde det i ett program. Givetvis helt logiskt att låta färs med smaksättning lagas för sig. Temperatur osv. Blandar hemmald färs av fläsk med hackade kokta kastanjer, tranbär, pancetta, persilja, timjan mm och formar två smala korvar som bakas i ugnen när kalkonen vilar. Serverar med gräddsås, potatis och brysselkål.
18
Ok. Hamnade på Netto idag och insåg att jag tycker att de gröna mermeladkulorna hör hemma på gottebordet till jul. Kan inte ens minnas när det började men anar att det har med exmaken att göra. Samtidigt vet jag att min bästa barndomsväns föräldrar alltid hade dessa. Nu är dom iaf här och jag kommer att trycka ett antal på julafton.

Har kokat en omgång fudge som blev riktigt bra.

Har bakat de som i släkten kallas Agdas kaka men som andra kallar dubbla mandelkakor. I princip en macaron men lite grövre, större och med en smörkräm i. Inte ganache. Gott och extra fina lätt frusna. Passar perfekt till Kalle Anka.
19
Möter regelbundet personer som helt utan kockutbildning eller yrkesvana får jobb som lunchkock. Dom får gå bredvid ett par veckor och sedan får dom köra på egen hand.
20
Ja, nu är det köttsmak som krullar hjärnan på mig igen. Vet inte om jag blandar ihop viltsmak och leversmak ibland. Har tagit upp det där med leversmak i annan tråd. För någon vecka sedan köpte vi hem en bit strutsbiff, småländsk sådan, och stekte den i skivor. Först och främst måste jag säga att det var en eländigt seg köttbit och priset låg på 380 kr/kg. Största problemet var dock den där smaken av lever. Vad är det för "fel"!?

Annonser

Powered by EzPortal