Den egna köksträdgården

Startat av Mimmi, 2008-02-09 19:46

Föregående ämne - Nästa ämne

bryggens

Min höst"sådd" av vitlök har visat sig, det var direkt som snön försvann.

Mimmi

Så roligt att se bryggens. Vi har precis kommit in efter att ha krafsat fram det gröna på våra vitlökar. De har legat inbäddad i hö under vintern, tror att mikromiljön där är mums och att det även ska smaka så småningom.

annamaria

Nu växer det purjolök, tomatplantor och chili i köksfönstret (och en drös i källaren). Funderar på att bygga en drivbänk. Vill ha en hög variant med glaslock. Har ni det?

Mimmi

Fint att få höra om dina odlartankar, annamaria.
Vi har ett antal hemmabyggen med träram och gamla fönster som lock. Har fungerat väl i många år. Återvunna fönster och lite virke så är ni på god väg. Fixa några träkilar så ni kan lufta när det blir riktigt varmt däri.

I går söndags sådde vi en massa frön i odlingsbäddarna. De första späda som är så otroligt gott väntar vi nu på med förtjusning.


Andreas

Igår la jag potatisen till att förgro i källaren, blir Marine i år med.

Nu börjar det faktiskt bli lite liv i trädgårslandet, idag såg jag att smultron och jordgubbar börjat få små blad och att gräslöken har strån på ett par cm.
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi

Härligt med lite vårtecken i trädgårdslandet, Andreas.

Men det är på tok för kallt här i Värmland, inte växer det som man hade önskat för årstiden. Det står stilla och stampar.

Vi har satt King Edward & Marine. Det ligger mandel och Asterix i vedboden och väntar på utsättning.

annamaria

Tycker det är kallt här nere i Småland också. Ingen snö förstås men ändå. Vågar inte ens sätta ut mina örter. Tomaterna skulle vilja kika ut snart tror jag men det går inte än. Frostrisk hela tiden.

Mickan

Mina örter är ute men inte planterade utan står i krukor som lätt kan tas in på kvällen. Gräslöken är galet stor och klematisen blommar för fullt. Tomat, gurka, physalis och lite annat anländer onsdag eller torsdag. Då vågar jag nog plantera mot helgen och sedan kommer våren nog som på beställning!
Video meliora proboque deteriora sequor

Mimmi

Nu är vi med sparrisbädd också. Det lär dröja innan vi får skörda, men den som väntar på något gott...

Mickan

Citat från: Mickan skrivet 2010-05-16 15:26
Mina örter är ute men inte planterade utan står i krukor som lätt kan tas in på kvällen. Gräslöken är galet stor och klematisen blommar för fullt. Tomat, gurka, physalis och lite annat anländer onsdag eller torsdag. Då vågar jag nog plantera mot helgen och sedan kommer våren nog som på beställning!


Har handlat mina plantor från Easy Plant och jag är så besviken. Förutom ett par sorter av det jag beställt har mina varor inte kommit. Det är en månad sedan jag beställde om några dagar. Det som kom var hyfsat fint men planteringsinstruktioner och bilder som utlovats fanns inte med. Jag vet hur man ska göra men det är en principfråga för mig. Nu har jag mailat dem och sagt att jag inte vill ha resten. Hoppas det går fram eller så kommer det väl ett paket nu när jag helt tappat lust och förtroende.

Annars är balkongen underbar redan och örterna är nere i jorden för nu räknar jag bort frosten för i år. Physalisen är 15 cm hög och en ny astilbe har fått flytta in. Ytterst lite köksväxter men det är så skönt med alla fleråriga växter som blir större för varje år.
Video meliora proboque deteriora sequor

Mimmi

Tråkigt för dig, Mickan. Du som verkar varit så sugen och inspirerad. Du får ha god lycka med din balkongodling för övrigt, det låter lovande med det du har.

Nu ser det ut som om värmen kommer, hurra. Jag såg också att det redan stuckit upp några små sparrisknoppar ur jordbädden.

annamaria

Hur odlar man fram Sparrisplantan?  :-[ Innan den sätts i jorden menar jag.

Mimmi

annamaria, man sår frön och drar upp sparrisplantor som man sätter ut. Precis som vanligt vid odling. :)
Har beskrivit med bilder och text på bloggen, hur man går tillväga vid anläggningen av en sparrisbädd.

I går kom så även mandelpotatis och Asterix i jorden. Vi har kupat den tidiga potatisen, dags för en andra gång.

annamaria

Jag har liksom aldrig sett Sparrisfrö  :-[ tack för tipset - ska övervägas inför nästa säsong!

annamaria

Har idag köpt små rotselleriplantor och en stor physalisplanta. Blir spännande att se hur dem blir.

Mickan

Physalis är så kul! Det blir massor och man kan skörda länge. Lycka till!
Video meliora proboque deteriora sequor

agnetasch


Mickan

Video meliora proboque deteriora sequor

Kari

Ärtskott. Det är vad jag odlar i år. Hoppas på skörd i slutet på veckan :)
Några tips här?

Fröken Dill

Premiär för physallisodling för mig i år. Jag har alltid trott att man måste ha växthus, men efter tips från en arbetskompis har jag nu en planta i en dubbelbottnad planteringshink mot en solig vägg utomhus. Den har redan börjat blomma så det verkar lovande!
Hälsar fröken Dill

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal