Karamellkungen Premiyum

Startat av Andreas, 2008-12-13 09:34

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Karamellkungen skickade mig ett litet smakprov av deras nya lite lyxigare lösgodis Premiym som ska tilltala en "vuxen" publik. Sortimentet innehåller 44 sorter och jag fick tillfälle att prova 11 av dem.

Riktigt gott och unikt:
¤ Jordgubbar i yoghurt
¤ Hallon i vit choklad
¤ Svarta vinbär i vit choklad

Riktigt gott:
¤ Anthon Berg mandelägg
¤ Brända mandlar
¤ Anthon Berg  grand cru 79%
¤ Klassisk tryffel

Gott:
¤ Medelhavsdesserter - finns två varianter, citronmaräng och tiramisu, jag smakade tiramisu och den kändes inte direkt tiramisu.
¤ Lindor - röd Lindor är inte min favorit av Lindorkulorna.
¤ Toms punchpokal - god men inte riktigt god.

Inte bra:
¤ Fransk guldsnäcka "fransk mjölkchoklad fylld med len hasselnötskräm" - för det första är varenda chokladask överfull med nougatpraliner så såna känns inte alls speciellt lyxiga och för det andra fick jag ett exemplar där chokladen blivit gråmatt.  :(

Riktpriset är 19,90 per hekto dvs. ungefär 3 ggr dyrare än vanligt lösgodis. Värt pengarna? Ja det betalar jag glatt för sånt som är riktigt gott. Men gråmatt choklad i ett lyxsortiment gör mig tveksam och det hade varit betydligt roligare med större bredd mellan smakerna med mindre av nougatvarianter och mer av andra sorter, gärna fler varianter av bär, mer mörk choklad och kanske också ett par varianter med kryddor.

Bilderna nedan visar en pressbild på hur plockstället ser ut i butik (kom bifogad smakprovet på usb-minne) samt min guldsnäcka.
Den som inte frågar får inga svar.

Anne

Mm, jag är bara tacksam att man kan få tag på brända mandlar och mini-marsipanlimpor i vanliga affärer. :) Men egentligen tycker jag att det är för dyrt.
Anne's Food - min matblogg

agnetasch

Med det hekto-priset skulle en Aladdinask kosta 100:- Då vill det till att varorna är färska o fina om man ska köpa. Men är dom det kan man kanske få ihop sin favoritchokladask (påse) o tycka att det är värt pengarna.

Andreas

Allt är ju relativt och chokladaskar finns i många prisklasser. I sin pressrelease skriver Karamellkungen så här "Cirkapriset för Premiyum blir 19.90 kr/hg, vilket är ungefär vad man får betala för en chokladkaka av premiumkvalitet.", och det är ju sant, vid den prisnivån nånstans ligger både Lindt och Marabou premium och det betalar ju folk glatt för mörk choklad så varför inte för lyxlösgodis (förutsatt att kvaliteten är helt 100 förstås)?
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal