Umeå: Tajmahal

Startat av Andreas, 2009-06-01 16:38

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Taj Mahal är ett indiskt gravtempel som tillsammans med Colosseum i Rom och Kinesiska muren räknas som ett av världens sju nya underverk. Den som sett the apprentice med Donald Trump vet att hans gigantiska casio i Atlantic City också kallas Taj Mahal. Och som lök på laxen används namnet även av en hårförlängningsbutik på nätet http://www.tajmahal.se

Umeås eget Tajmahal (av nån anledning hopskrivet) är en indisk restaurang som ligger precis vid Vasaplan där alla bussar stannar. http://www.tajmahalumea.com

Jag fastnade för "22. Vegetarisk Thali 118:- Tre smårätter: vegetarisk gryta, sabzi kofta och spenat vazi." Begrepet "tre små rätter" klingar inte bra för den som är van med de slätstrukna anrättningar som serveras på kinarestaurang, men detta är nog en av de bästa vegetariska rätter jag ätit!

Den vegetariska grönsaksgrytan innehåller bland annat potatis, broccoli, svamp och morot, är småhet och smakar fylligt av tomat och koriander. Sabzi kofta är en skum vegetarisk dolmeformad historia som jag inte förstår vad den är gjord av* men den serveras i en curryaktig yoghurtsås. Spenat vazi slutligen är en fyllig spenatgryta som även den är småhet. Till serveras ett lustigt morotsfärgat ris. Alla tre rätter smakar olika och har sin egen karaktär vilket gör det roligt och omväxlande att äta, jag hade nog inte uppskattat det lika mycket om det bara varit "en i taget".

Rejäl portion, allt välkryddat och riktigt gott, bättre kan det inte bli. Betyg 5/5.

*) Kanske potatis, bönor och ärtmjöl http://indra.com/~eliz/Recipes/Indian/sabzi.html
Den som inte frågar får inga svar.

crlhrv

låter som en höjdare! när umeå har vägarna förbi ska jag komma ihåg Tajmahal :)
Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Andreas

Efter mitt senaste besök drar jag ner betyget till 2/5 och kommer inte att besöka Tajmahal på bra länge.
Orsak 1: Titta på bilden. Slabbupplägg! Den där typen av flerfacktallrik hade de dessutom inte förut, ger mig gamla storköksvibbar.
Orsak 2: Koftan kall i mitten.
Orsak 3: Spenatgrytan dåligt kryddad, inte alls som förut.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Mycket bättre nu, äter lamm birani á 159:-, riktigt gott mört kött med riktigt goda såser. Tyvärr inte så trevlig serveringspersonal. Betyg 4/5.
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal