Umeå: Allstar

Startat av Andreas, 2010-07-12 13:19

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Vad passar väl bättre än att se en VM-final på en sportpub samtidigt som man tuggar i sig en smaskig  karnivortallrik och dricker ett par pilsner? Nä precis, inte mycket, men det förutsätter förstås att maten verkligen är smaskig.

En 200 grams entrecote hos Allstar kostar 207-kronor. Det viktigaste är förstås köttet. Tillagningen är det inget fel på, blodigt precis som jag beställde. Men råvaran är det desto mer fel på, själva poängen med entrecote är att den innehåller saftigt smakbärande fett, denna köttbit är fettlös och intetsägande. Välda tur jag tog den blodig i alla fall, annars hade den varit toktorr.

Pommesena är delvis halvsladdriga och brunaktiga, vete sjutton vad de gjort med dem, det är som att det är stekspad på dem, hållit dem varma på stekbordet? Grönsakerna, grillad tomat, majskolv och gröna bönor känns snarare pliktskyldiga än genomtänkta. Vitlökssmöret smakar bra men det är futtigt med bara ett enda smör när man på andra ställen oftast får flera smör och såser att laborera med. Bäst på tallriken var nog den färska oreganon och lökringarna, som är både välsaltade, krispiga och rejält varma. (Att jag sen inte tycker att lökringar passar in i denna typ av rätt är en annan sak.)

Sammanfattningsvis fullt ätbart men trist och oinspirerat och inte vidare smaskigt. Dyr öl dessutom. Nästa VM-final lär jag inte se på Allstar såvida jag inte hör att de skärper till sig med maten.

Betyg 2/5.
Den som inte frågar får inga svar.

chepplin

Det ser inte ens gott ut..
Å varför lägga en helt kvist oregano på en rätt..varför det??

Andreas

Varför? Ja det är väl nån som tycker det är en lämplig dekoration. Eller så ville de ha med nånting färskt och fräscht för att lätta upp den annars så tunga maten. Och jag tycker ju att det var bland det godaste på tallriken. ;)

Citat från: chepplin skrivet 2010-07-12 14:11
Det ser inte ens gott ut..


Håller helt med om att det inte ser nåt vidare ut, det är ungefär som när man* hemma snabbt slänger upp nåt för att äta framför teven. När jag tänker efter är det lite samma anda som att bara servera ett vitlökssmör, vem som helst kan smaksätta smör med vitlök, och lite mer än så måste man få på restaurang för att bli nöjd.

*) Fast jag hade aldrig lagt kött ovanpå frites som ska vara frasiga.
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Köttet är skulle vara blodigt men det är rått, får ny bit som inte heller är stekt enligt önskemål, denna är nu well done istället för blodig. Det är dessutom osalt. Stripsen är fula, osalta och mjuksladdriga. Lökringarna är osalta. Den bakade tomaten smaklös och blek. Majskolven snarare kokt än grillad. Haricot vertes smått överkokta, varit frysta? Vitlökssmöret smakar något överdjävulskt burdust vitlök och är översalt.

232 kronor för den här oinspirerade klantsmörjan skulle göra Lars-Inge Svartenbrandt glad som en liten lärka, ty detta är rena rånet. Har kocken totalt tappat livslusten? Betyg 1/5
Den som inte frågar får inga svar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal