När blev matlagning en hobby?

Startat av Skogis, 2013-12-04 13:07

Föregående ämne - Nästa ämne

Skogis

Det var när jag hittade färdigkokta revben för 89:-/kg ställt mot färska revben i köttdisken  för 78:-/kg som jag började fundera om inte matlagning blivit en hobby istället för en hushållssyssla.

Själv har jag en förkärlek för att laga min egen mat från råvaror men det börjar bli svårt att motivera med tanke på vad som finns att köpa som färdiglagat. Färdigmaten har inte blivit godare (inte i min mun iallafall) bara billigare. Julskinkan är ett exempel, lättrökt och rimmad som du själv ska tillaga kostar det dubbla mot färdigkokta. Klar hobbyvarning här, det är kul att hålla på med men du kan aldrig få ihop det ekonomiskt :)

Vad finns det kvar på julbordet som inte går att köpa färdiglagat idag? Skulle väl vara potatisen och lutfisken då. Men jag tvivlar på att det inte finns färdigkokt potatis att köpa, lutfisken däremot har jag inte sett ännu.

Johan_

Färdigkokt potatis är storsäljare till många lunchrestauranger. Kallas minutpotatis och ska väl bara värmas.

Skogis

Jag får ta tillbaka att det inte finns lutfisk som färdigmat. All lutfisk är halvfabrikat idag, finns det torkad lutfisk som man själv ska lägga i lut längre?

Att restauranger har stora mängder halvfabrikat är inte förvånande men potatis på burk har ju funnits länge för konsumenter så även där hade jag fel.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal