Kunskapen om vegetarisk och vegansk mat i svenska matprogram = 0

Startat av kurt, 2014-10-08 12:51

Föregående ämne - Nästa ämne

kurt

Kunskapen om  vegetarisk och vegansk mat i svenska matprogram = 0

Exempel på pinsamheter från Mons Kallentoft & Markus Aujalay

http://www.etc.se/debatt/svt-sprider-logner-om-vegetarianer

webguide

Måde Mons och Markus vet självklart mer än sådär om vegetarisk kost. Mons har nog ätit mer vegetarisk finmat än de flesta människor och Markus har tillagat en hel del vegetariskt. Så det hela låter väldigt konstigt.

Andreas

Jag skulle nog inte dra så stora växlar på vad folk i stundens ingivelse häver ur sig som tv-domare i fåniga lekprogram på tv. Nu har jag inte sett av något av eländena (då syftar jag på programmen, inte herrarna). Men utifrån Gubb Marit Stigsons debattartikel har alltså Kallentoft och Aujalay använder "protein" och "animaliska produkter" som synonym för "kött från djur". Visst är det en smula språkslarvigt. Men Kallentoft och Aujalay behöver inte nödvändigtvis vara okunniga för det. Sen är det väl inte otroligt att de säger så för att jäklas lite, inte helt ovanligt att folk rackar ner på vegetarisk kost. Och köksmänniskor gillar att slänga käft.
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

I köket refererar man ofta till kött som protein, ett slags slanguttryck. Och när det gäller Kallentoft så har han bla gjort sig otroliglt stor möda för att ta sig till en väldigt avlägsen bergsby bara för att äta just vegetarisk mat och i just det fallet en väldigt proteinrik sådan, nämligen bönor.

agnetasch

Citat från: webguide skrivet 2014-10-09 06:14I köket refererar man ofta till kött som protein, ett slags slanguttryck
Men nu befinner dom sig inte i köket utan i TV Vad har dom för glädje av att uttrycka sig så korkat? Journalister retar sig på dom o vanliga människor tror på (o lär) vad dom säger. Någon kunnig person kanske skulle korrekturläsa deras manus ???

webguide

Så dumma är nog inte "vanliga människor", jag vill nog påstå att de flesta människor vet att t.ex. bönor och svamp är rika på proteiner. Jag vet inte riktgit vad jag skall tycka, allt behöver inte vara så himla korrekt alltid. Samtidigt kan man reta sig på sånt här, det blir ju lätt en ganska steril värld om alla hela tiden måste uttrycka sig helt korrekt och enligt vissa regler.

agnetasch

Jag vill nog påstå att "vanliga människor" inte vet att svampar är rika på proteiner...eftersom dom inte är det. Vem har lärt dig det? Kallentoft eller Aujalay ;)

webguide

Så du menar att alla vanliga människor vet allt om vegetarisk mat och att var det finns protein!? Vad är då problemet?

agnetasch

Jag vill nog påstå att de flesta människor inte riktigt vet var de olika näringsämnena befinner sig (ungefär som de flesta inte vet vilka delar en bil består av) Vegetarisk kost är också en snårskog för de flesta; ska man äta laktovegetariskt, laktoovovegetariskt eller vegankost? Eller kanske de nya flumkosterna veggo eller fegvego?
Tycker man nu att det är rätt krångligt med proteininnehåll o vegetarisk kost så blir man ju inte precis hjälpt av TV-kändisars bollande med kryptiskt facksnack. DET är problemet ;D

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal