Salmonellautbrottet på Öland fortsätter att växa - 70 personer drabbade

Startat av kurt, 2015-07-03 14:19

Föregående ämne - Nästa ämne

kurt

Salmonellautbrottet på Öland fortsätter att växa - minst 70 personer drabbade. Grundproblemet är ju naturligtvis kockar som inte tillagar fläskfilén korrekt och/eller kontaminerar den tillagade fläskfilén med råa livsmedel:

http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=86&grupp=3671&artikel=6204105

Hasse

Vi får väl vara glada så länge salmonella är sällsynt i Sverige, men kanske måste vi på sikt vänja oss vid risk för salmonella på ett helt annat sätt än nu.

Jag tror att kunskap om kökshygien generellt sett är låg eftersom vi hittills inte har behövt bry oss så mycket om det. Vi är helt enkelt inte vana vid att salmonellsmitta kan finnas i maten.

Är det dags att säga hej då till den råa äggulan på pyttipannan?

kurt

Även om Salmonella är ovanligt, så får man ju räkna med Yersinia i fläskkött och E. coli i nötkött, och de utgör samma hygienproblem som Salmonella.  Kockar måste lära sig använda termometer, det finns ingen genväg!

http://barfblog.com/2015/05/hamburgers-and-memorial-day/

agnetasch


kurt

Nu misstänker man att Salmonellan kan komma från allkrydda. Det en ovanlig stam av Salmonella, är man dessutom lite fördomsfull så kan man ju tänka sig att just en sådan här restaurang använder "allkrydda"! Salmonella är kända för att kunna överleva ovanligt bra i torra livsmedel (inte lika bra som sporbildande bakterier dock)

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=86&artikel=6206874

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal