Vatten eller vacuum?

Startat av Mat-Janne, 2017-12-10 17:35

Föregående ämne - Nästa ämne

Mat-Janne

Om man ska frysa in strömming sägs det att man ska lägga in dem i vatten och frysa in.
Nu har jag en vacuummaskin. Är det bättre att förpacka nyfångad strömming på det viset?
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-10 17:35
Om man ska frysa in strömming sägs det att man ska lägga in dem i vatten och frysa in.
Nu har jag en vacuummaskin. Är det bättre att förpacka nyfångad strömming på det viset?


Du tänker nog på att de skall glasseras för att inte tårka ut i frysen, det gör man hemma genom att först styckfrysa dem ett par dagar sen doppar man varfe fisk i vatten såa tt den tunn ishinna bildas.... Men att vacka dem ger ju ungefär samma effekt och kommer att skydda fisken från uttorkning.

Andreas

Ganska meckigt att glasera, och tar längre tid att tina och det blir massa vatten. Och om maten skall transporteras blir det mer vikt. Så klart opraktiskt.

Men om det nu blir lika bra eller bättre resultat att vacka fisken, varför gör de inte så med all fisk som säljs i affären?
Den som inte frågar får inga svar.

Mat-Janne

Citat från: Andreas skrivet 2017-12-13 14:39
Men om det nu blir lika bra eller bättre resultat att vacka fisken, varför gör de inte så med all fisk som säljs i affären?

Tror nog det är en prisfråga. Köttfärs och kött är väl förpackad med koldioxid eller liknande, någon som vet?
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

Citat från: Andreas skrivet 2017-12-13 14:39
Ganska meckigt att glasera, och tar längre tid att tina och det blir massa vatten. Och om maten skall transporteras blir det mer vikt. Så klart opraktiskt.

Men om det nu blir lika bra eller bättre resultat att vacka fisken, varför gör de inte så med all fisk som säljs i affären?


Det är enklare att glassera den och det kostar troligen mer att vacka den.

Mat-Janne

2017-12-14 16:45 #5 Last Edit: 2017-12-14 16:49 by Mat-Janne
Enklare är nog relativt. Först ska fisken styckfrysas för att de inte ska fastna i varandra. Sedan ska de tas ur frysen och varje fisk ska doppas i vatten. Sedan ska de förpackas och in i frysen igen.

Om man redan har en vacuummaskin så kan man vacuumförpacka fisken i ett svep. Påsen kostar såklart. Knappt 2:- för en stor påse. Hur många strömmingar en sådan rymmer tar jag reda på i vår.
Mvh Mat-Janne (som egentligen heter något annat)

webguide

Citat från: Mat-Janne skrivet 2017-12-14 16:45
Enklare är nog relativt. Först ska fisken styckfrysas för att de inte ska fastna i varandra. Sedan ska de tas ur frysen och varje fisk ska doppas i vatten. Sedan ska de förpackas och in i frysen igen.

Om man redan har en vacuummaskin så kan man vacuumförpacka fisken i ett svep. Påsen kostar såklart. Knappt 2:- för en stor påse. Hur många strömmingar en sådan rymmer tar jag reda på i vår.


Jag menade att det är enklare och billigare att glasera fisken när det handlar om industriel produktion. För hemmabruk är det naturligtvis smidigare att vacka den.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal