Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2019-10-18 09:02
Hittade intressant artikel där det går att läsa om fiskodling i bassäng på torra land hos Gårdsfisk i Skåne och hållbart fiskfoder:

"- Fodret är vår nästa stora utmaning för att göra det cirkulära vattenbruket hållbart... I dagsläget matas fiskarna ...  med fiskmjöl - helt enkelt torkade fiskar som malts ner till ett pulver. Men på sikt ska fiskarna äta enbart vegetabilier"

"Hur smakar egentligen dina fiskar?
- De är supergoda. Rödstrimma liknar den svenska abborren men kan användas i vilket recept som helst med vit fisk. Clarian är lite köttigare och kryddas gärna med rosmarin och timjan i stället för dill och citronpeppar."

"Vi tar oss till Eskilstuna och återvinningscentralen Lilla Nyby, där de arbetar just med att ta fram ett hållbart fiskfoder. I en avskild byggnad möter vi Benny Björk i full färd med att mala gammalt bröd och murken sallad. ... i handen håller han en liten plastburk med 15 000 knappt synbara larver. Om två veckor kommer de att ha ätit tio kilo och vara tre centimeter stora krabater av fett och protein."

https://www.svd.se/simmar-framtidens-mat-i-bassang-pa-skanska-slatten

Annonser

Powered by EzPortal