Citat från: Skogis skrivet 2016-03-23 21:27
Har provat med balsamicovinäger men majjon blir ljust chokladbrun så det var inte så tilltalande, har även testat med risvinsvinäger, det gick ann men äppelcidervinäger är klar godast!
Citat från: agnetasch skrivet 2009-01-29 10:23Återkom gärna med ett utlåtande!!
Att jag har så mycket socker i beror på att alla Findus-majonnäserna har mer socker än salt i sig
Men jag ska vara försiktig.
Citat från: agnetasch skrivet 2009-01-28 18:06Ingrediensmässigt låter det mycket bra!!
Nu börjar jag förbereda mig inför helgens majonnäsorgie
Ett första utkast kan väl se ut så här:
2 äggulor
2 tsk fransk senap
1 tsk socker
2 krm salt
1 tsk ättika, 12%
Några korn cayennepeppar
3 dl varmpressad rapsolja
Är det något som verkar orimligt? Hjälp!
Citat från: webguide skrivet 2009-01-28 16:22Så enligt din mening så är det de slumpvist utvalda kockarna som skall avgöra vad som får heta majonnäs? Kan du vara snäll och nämna dessa kockar så undertecknad kan prata med dem?
Om inte annat därför att om du frågar några slumpvis utvalda kockar så lär de säga att en majonnäs är en ägg/oljebaserad sås smaksatt med senap och vinäger.