Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Skogis
 - 2015-11-24 15:43
Det får bli till att justera receptet.

Zest från en halv citron blev för mycket i 250ml sprit. Intressant var att zesten hade tappat all färg och var helt vit när jag silade bort kryddorna från spriten.
Skrivet av webguide
 - 2015-11-20 11:28
Citat från: Skogis skrivet 2015-11-18 23:09
Testar nu rapid infusion, en metod att med hjälp av gräddsifonen suga ut smaker ur kryddor och på så sätt få fram tonic och/eller gin i ett nafs. Ja nafs och nafs, sifonen står nu med kryddor och sprit i sig och ska göra så i 20 minuter, tur att det bara är lillördag :)
Gissar att man använder lustgas för att slippa att få ginen kolsyrad, annars går det nog lika bra med CO2.


Det är skojigare med lustgas. Kolsyran påverkar ju smaken + att det som sagt blir kolsyrat.
Skrivet av Skogis
 - 2015-11-18 23:09
Testar nu rapid infusion, en metod att med hjälp av gräddsifonen suga ut smaker ur kryddor och på så sätt få fram tonic och/eller gin i ett nafs. Ja nafs och nafs, sifonen står nu med kryddor och sprit i sig och ska göra så i 20 minuter, tur att det bara är lillördag :)
Gissar att man använder lustgas för att slippa att få ginen kolsyrad, annars går det nog lika bra med CO2.
Skrivet av Skogis
 - 2015-10-11 20:53
Nu har jag provat slut på tonicsirapen :)
Jag fick tillsätta citronzest för att ta bort barkdoften, innan jag gjorde det doftade det blöt pinne om tonicen, inte lockande. Det räckte med zest från en halv citron för att det skulle bli betydligt bättre.
Skrivet av crlhrv
 - 2015-09-10 08:22
Citat från: Skogis skrivet 2015-09-04 19:37
Visst är det jobbigt ;) Men jag ställer upp!

Det är ginen Hendriks som lurat in mig på gurkspåret. Prova och du kommer förundra dig över att slanggurka faktiskt smakar något.


Kul! Det var just Hendriks som fick in mig på gurka också :)
Provat gurka med andra sorter men aldrig fått samma effekt som med Hendriks..
Skrivet av Skogis
 - 2015-09-04 19:37
Visst är det jobbigt ;) Men jag ställer upp!

Det är ginen Hendriks som lurat in mig på gurkspåret. Prova och du kommer förundra dig över att slanggurka faktiskt smakar något.
Skrivet av Hasse
 - 2015-09-04 17:33
Jag förstår att du har en jobbig period just nu, när du måste prova dig fram till det perfekta receptet. Det kan ju bli många provningar!

Slanggurka i GT var nytt för mig. Jag tror att jag måste prova mig fram till exakt hur många och hur tjocka skivorna ska vara för ge den ultimata upplevelsen.   :)
Skrivet av Skogis
 - 2015-09-02 22:17
Ber om ursäkt.
Var så inne i hanteringen att jag missade skriva att man givetvis fyller upp med sodavatten eller kolsyrat vatten efter smak.
Gjorde sodavatten (2msk bikarbonat/1L vatten) och testade med, men sodavatten smakar precis som jag minns det som liten, en salt och fadd smak. Inte gott i min mun :)

GT med tonicsirap.
2cl tonicsirap
4cl gin
6-8cl kolsyrat vatten/sodavatten
en och annan isbit
2-3 skivor slanggurka eller 1 skiva citron
Skrivet av Hasse
 - 2015-09-02 17:15
Har du något mer i drinken förutom gin och hemgjord tonic? Sodavatten, kanske?
Skrivet av Skogis
 - 2015-09-01 21:39
Nu har en skarp test genomförts, phu det var jobbigt, men någon måste göra det ;)

Det behövs mer socker. Om man inte är så snabb och låter isen smälta blir tonicen mer utspädd med följd att barksmaken blir framträdande.

Kompletterade med ytterligare 1dl socker och nu är det verkligen tonicsirap.
Skrivet av Skogis
 - 2015-08-30 18:44
Då är tredje försöket klart för provsmakning.
20gr kinabark
2dl varmt vatten
1tsk citronsyra
2,5dl socker

I med kinabarken i vattnet som var kokvarmt, låta dra i 1 timme, sila bort barken. Tillsätt citronsyra och socker, låt stå tills sockret har lösts.
Efter detta luktade joxet blött barkavkok, så jag fick krypa till korset och tillsatte zest från en citron. Detta bara för att dölja barkdoften.

Resultatet då?
Jo det smakar tonic, lite tunt och det hade nog hjälpt med mer socker, men innan skarp smakprovning med gin har genomförts tillsätter jag inte mer.

Detta försöket är det som smakar mest tonic, de andra är mer citrusläsk med tonictoner eller t o m en variant på light Campari.
Skrivet av Skogis
 - 2015-08-25 08:21
http://www.borgebykryddgard.se/
10:- för 20gr
Om det är billigt eller dyrt vet jag inte men en påse motsvarar ungefär 5cl.

Så det är bara för syran. Bra, då vet jag hur jag ska göra.
Det är tydligen rätt vanligt med att ha i så mycket citronsyra, har bara hittat ett recept som inte har så mycket. http://craftcocktailsathome.com/2012/07/simple-homemade-tonic-water-commercial-brands-compared/
Skrivet av crlhrv
 - 2015-08-25 07:40
Citat från: Skogis skrivet 2015-08-21 23:40
@crlhrv
Jag ska helt klart kallinfusera barken vid nästa försök men varför har du så mycket citronsyra i?


Helt enkelt för att jag gillar min tonic med mycket syra. Det ska bita ordentligt från både beska och syra  ;D

Jag har bara hittat kinabark i en butik i Stockholm. Någon som sett det på annan ort?
Skrivet av webguide
 - 2015-08-23 08:14
Hehe, hittade det här om Kinin:
"China framkallar feber, vilket var HAHNEMANNs iakttagelse som bidrog till upptäckten av simileregeln. Vidare förorsakar kinin blödningar med åtföljande mjältförstoring, samt övergående blindhet och dövhet med öronsus. Kinin verkar på kapillärsystemet med kyla, sänkt puls och kollaps."

Nu får man självklart inte i sig så stora mängder när man tillverkar eller dricker Tonic, förmodligen dör man av alkoholförgifting innan man eventuellt tar skada av kininet i tonicen. Men kul är det, visste ni förresten att muskotnöt innehåller flera narkotialiknande ämnen och är bland annat halucinogen och centralstimulerande (effekterna märks redan om man äter en nöt)?
Skrivet av Skogis
 - 2015-08-21 23:40
Kinabarken är det beska i tonic, vet inte om man skulle kunna byta ut mot något annat men när jag nu fick tag på kinabark ville jag testa.

@crlhrv
Jag ska helt klart kallinfusera barken vid nästa försök men varför har du så mycket citronsyra i?

Annonser

Powered by EzPortal