Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - milaja

1
Så jag var på Irland på semestern. I Dublin blev det Guinness, i Galway blev det Galway hooker och i Cork blev det Beamish.
Jag gillade nog Galway Hooker bäst (obs! uppkallad efter båten, inte yrket)
2
Som allt annat handlar det om dos-respons.
Håller man sig till rekommendationerna, så är sannolikheten att den har en negativ effekt väldigt liten. 

Länk till ett inlägg som kommenterar senaste rapporten:
https://medium.com/wintoncentre/the-risks-of-alcohol-again-2ae8cb006a4a
3
Jag berömmer mig om att vara ganska bra på att laga mat, men jag har min repertoar och även om jag improviserar en hel del så håller jag mig oftast inom min bekvämlighetszon.

Nu känner jag att jag vill förbättra min allmänbildning på området mat och vill därför kolla vad andra människor anser tillhöra allmänbildningen. Min tanke är att pröva någon ny teknik, ingrediens eller dylikt varje vecka!

4
Jag är mycket nöjd med min femhundrakronors tryckkokare från IKEA ... den kanske är lite väl stor så jag funderar på att komplettera med en mindre, men den fungerar som den ska! (jag hamnade här på forumet som jag inte har varit på på jättelänge nu när jag letade recept på oxsvanssoppa, så nu fortsätter jag leta ;))
5
Matbröd / SV: Baksten
2010-04-14 05:56
Citat från: Hankki skrivet 2010-04-13 19:13
Jag har en från bagaren och kocken och är mycket nöjd fast den var ganska dyr. Kolla hos köksbänksleverantörer så kan dom ha restbitar av 30mm granit som går att kapa till passlig storlek som passar ugnen. Min är 30cm*40cm, 10kg, men kunde vara 38cm*45cm, vikten kan ju bli ett problem.
JA det är värt att skaffa en.


Ja, jag gissar att de väger en del ... kanske tur att jag började styrketräna för en månad sedan ;)
6
Matbröd / SV: Baksten
2010-04-14 05:52
Citat från: CII skrivet 2010-04-12 19:22
Du kanske kan få lite svar i den här tråden:
http://matforum.nu/index.php?topic=16.0


Ah, tack :)
7
Matbröd / Baksten
2010-04-12 19:01
Jag funderade på att skaffa en baksten!
Är det någon som har en? Är det värt att skaffa? Är det något speciellt man ska tänka på när man letar efter dem? Var kan man skaffa det? Etc.
8
Citat från: agnetasch skrivet 2010-03-19 09:49
Jag trodde också det först men min man förnekar det; killen är helt "normal" på alla punkter utom att han bara äter det jag räknade upp härovan. I släkten har vi två barn med särskilda behov o båda är krångliga med maten. Men det är krångel av ett annat slag o min man tycker sig se skillnaden. Fast det hindrar ju inte dig från att ha rätt ;)


Matbeteendet stämmer väldigt väl in på min bror och jag tror faktiskt inte att tvång hade hjälpt det minsta. Han är väldigt envis och om det var så att någon sade att "då får du vara utan", då var han utan. Och det kunde han vara väldigt länge tills han började blöda näsblod eller liknande.
9
Citat från: Mickan skrivet 2010-02-12 07:48
Kommer ni ihåg när man hade reklam i brevlådan och det vällde in små kataloger med olika företag och erbjudanden? Bland dem fanns ett företag som sålde en lite värmeapparat, små glas och kultur. Man skulle göra sin egen yoghurt i dessa. Vet ingen som provade...


Mamma har en sådan! Den är faktiskt ganska trevlig :)

Fast som med mycket annat sådant där så använder man den inte så ofta, det är ju liksom enklare att köpa youghurt än att köpa mjölk, he i kultur och låta stå i maskin under natten!
10
Vi  gjorde på champagne en gång ...(hade missat att köpa vitt vin och drack champagne), det funkade väldigt bra!
Fast jag skulle nog inte köpa champagne med syftet att använda den till risotto.
11
Jag kände att jag fastnade lite på de första bröden jag testade i "Riddarbageriets bröd" (Kamut Grande, baguetter och solros/pumpa/valnöts-bröd)  Så igår bakade jag "Rostad havre"

Idag ska jag baka ut ett sånt där som ska jäsa över natten med (Riddar sour eller något sådant hette det)
12
Jag kommer att vaccinera mig om jag får tid över ...

Jag tycker att det finns en ganska bra sammanfattning här
http://tankebrott.wordpress.com/2009/10/20/skeptikerskolan-del-10-lathund-till-vaccin-och-svininfluensa/
13
Kul att se era exempel! :D

Berätta gärna om vad myten ger för förklaring på varför det ska göras och/eller vad som händer annars! :)

14
Jag satt och läste på ett annat forum om matmyter och blir lite nyfiken på vad man skulle få för svar på ett forum som faktiskt handlar om mat!  ;)

Så, vilka myter har ni hört och kanske till och med gått på? (Isåfall är jag nyfiken på vad som fick er att inse att det bara var en myt)

Det kan handla om marinering, stekning, smakkombinationer, förvaring, kokning, salt, näringslära  etc. (vad som helst som berör mat med andra ord)
15
Jag köpte hem jordnötssmör och kan konstatera att det inte fungerar som pålägg (inte för mig iallafall)
Använder någon av er jordnötssmör som ingrediens i någon maträtt?
16
Ni vet de där som känns som en jättebra idé att köpa men sedan aldrig används!  ;)

Mitt rånjärn används precis så ofta jag hinner glömma bort hur jobbigt det är att baka rån, min mixer används aldrig och vette tusan om jag behöver två stavmixrar.

Ni'rå?  :)
17
Igår var jag ute och drack en London Pride och en Zywiecz (tror jag de stavas)
18
Om hon inte är helvegetarian så är stekt Halloumi gott (en sorts ost)
Jag brukar äta det med couscous-sallad

Sedan gillar jag tomater med buffelmozarella och rödlök (fasr det är väl mer som en förrätt ...

Pizza är gott, finns en massa saker att ha på som inte är kött!

Eller paj (t.ex. purjolökspaj)

19
Alltså, om man ändå ska äta färdigmat vilket många gör så är ju konceptet jättebra!

Jag tror inte att det är de som planerar sin veckomatsedel och ställer sig vid spisen efter jobbet som är målgruppen, det är de som köper en frukost på väg till jobbet, tar en utelunch varje dag och efter jobbet går förbi den indiska restaurangen eller pizzerian och tar med sig take away! Och de lägger ju ändå jäkligt mycket pengar på mat ...

Jag har gjort det i perioder, det är svindyrt och definitivt onyttigare än svarta lådan ;) Det blir liksom övervikt som ett trevligt komplement till stressen för samma pris som svarta lådan!

I det ljuset så känns faktiskt svarta lådan helt överkomlig ekonomiskt!
20
Citat från: Andreas skrivet 2009-08-04 06:233 liter vatten låter mycket tycker jag, varför vill de egentligen man ska dricka så mycket, är det för att fylla ut magsäcken så man blir mindre hungrig eller finns det nån annan anledning? Får man inte dålig saltbalans och måste springa och kissa hela tiden av allt vatten?


När man äter riktig mat så får man i sig en hel del vatten naturligt via maten, det får man inte i en pulverdiet utan man blir ganska uttorkad om man missar att dricka extra vatten. (sade de iallafall när vi diskuterade sådant här på fikarasten igår ;) )

Annonser

Powered by EzPortal