Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Robert021

1
Intressant, håll oss underrättade.
2
Fredag, jag kom ihåg fel.
3
På FB finns ett evenemang. I det är det 'Punchrullens dag' på torsdag.
4
Har du hittat någon leverantör?
5
Det skulle vara intressant att veta hur det funkar med råa, nyseparerade, ägg-vitor.
6
Och under januari kommer Bakstål att lanseras.
En helt svensk produkt.
7
Matbröd / SV: Baksten
2013-11-11 21:38
Snart lanseras Bakstål, det är en produkt som har bättre konduktivitet och kapacitans.
8
En viss roll spelar det. Jag tänker på materialets konduktivitet och kapacitans.

Legeringen har betydekse för eventuell överföring av inte jättenyttiga ämnen frånbmaterial till livsmedel, vid tillagningstemperaturen.
9
Jag har ett par bra recept som jag publicerar snart. Håll utkik på sidan Bakstål på FB, det är där de kommer hamna först. Genom att gilla riskeras inte att recepten missas.

Vilket stål använde du? Vilken sort, vilken legering?
10
Tack. Jag hör av mig när det närmar sig.
11
Nu kan jag avslöja ett rykte. Det kommer snart en produkt, Bakstål.

Än så länge kan man inte köpa det, det finns inte ens en hemsida ännu. Det finns däremot en Facebook-sida. Gillar man den är man säker på att få de senaste nyheterna om Bakstål.
12
Citat från: agnetasch skrivet 2013-07-01 11:08
Jag erkänner, jag tycker bättre om kokt o ugnsstekt mat än grillat :-[


Då är grillningen överskattad för dig, inte generellt. ;)
13
Citat från: agnetasch skrivet 2013-06-29 17:42
Jag börjar snart tro det >:( Ikväll hade vi tänkt grilla men PLASK det går inte. Ska rota igenom kyl o frys för att hitta nåt annat kul.


Det går alltid att grilla. Allt annat är bara ursäkter, undanflykter och bortförklaringar.
15
Ikväll blev det 'Hot sticky chicken wings' på grillen.
16
Nu bakar jag sockerkaka enligt ett recep från 1915.
17
I receptet ingick ju både en form av ost, även om det är färskost. Det ingick rökt lax också.
Tänker man sig för och är lite försiktig vid tillagning tror jag kan bli både annorlunda, delikat och saftig.
18
Falukorven jag köper hos Carlströms i Västerås tycker jag smakar som en falukorv ska smaka.
Inte krymper den mycket vid tillagning heller. Därför tror jag inte att det är så mycket tillsatt vatten.
19
Citat från: Claes skrivet 2013-03-13 18:40
Har också fastnat för sous vide och byggt en egen maskin:

http://www.lindens.nu/http_projekt/sous-vide/en.htm (jobbar på en svensk beskrivning)


Har du hunnit testa den mer utförligt och hur blev resultatet i så fall. Jag blev väldigt imponerad av ditt projekt och faktiskt lite sugen på att göra något liknande själv. Vad kostade det att göra vattenbadet? Ett snabbt överslag gör att jag kommer fram till 500-600SEK. Stämmer det?

Hör gärna av dig snart.
20
Idag blir det Buffalo hot wíngs' med en härlig 'Blue cheese dip'. Bild och beskrivning kommer att läggas på bloggen (www.husihelvete.se).

Annonser

Powered by EzPortal