Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - jelvis

1
Såg precis Lisa Förare Winbladh skriva om sin slow juicer i positiva ordalag. Eftersom jag funderar på att köpa en råsaftscentrifug så blev jag nyfiken. Någon som har erfarenhet av en slow juicer? Och framförallt - är den bättre än en vanlig centrifug? Verkar i alla fall vara dyrare. :-)

Efter att ha googlat lite så verkar "slow juicer" = "masticating juicer".
2
Någon som har testat mandoliner på sistone? Jag tittar på en "Bron Coucke" (den som Gilius gillar ovan). Jag har en keramisk Kyocera sedan tidigare men vill ha något mer gediget.
3
Kan man svara anonymt? :-)
4
Rustik, rejäl mat lagad med kärlek och alla delar på djuret används, Jag har bland annat ätit hemgjord blodkorv, chili på komage och kalvbräss och grissvålar (i strut till förrätt).

Bra serveringspersonal och fantastisk öl från svenska mikrobryggerier.

Vedeldad ugn på gården som resulterar i Malmös bästa pizzor som en extra bonus.

5/5, jag försöker gå dit en gång i veckan.
5
Tror att en av anledningarna till att ni ens funderar på värdet med Facebook är att ni är äldre än 20 år. Yngre än så och man är uppväxt med sociala nätverk och tar dem som ett givet kommunikationssätt.

Eftersom jag är betydligt äldre än 20 så känner jag att jag behöver motivera mitt medlemskap. :-)

(1) Många matintresserade vänner både postar om och fotograferar mat och lägger upp på Facebook. Det verkar vara lättare för de flesta än regelrätt bloggande.
(2) En del av mina vänner har roliga statusuppdateringar med roliga påföljande kommentarer.
(3) Inte minst är det för mig en rätt bra källa till spontana träffar. Typ i stil med att en kompis just nu postar att de är i Malmö på krog si och så och bjuder in alla som vill.
6
Krydda den hårt funkar bra tillsammans med olika asiatiska chilipastor.

Denna är min favoriträtt med tofu.
http://taffel.se/recept/ma-po-do-fu
7
Olivoljemajonäs eller taboulleh.
8
På den tiden jag lyfte mycket skrot och läste en del om kost så skydde de flesta gymtränande grabbar sojaprodukter som pesten just med anledning av fytoöstrogenerna (eller hur det nu stavas).

Själv tror jag att det är lätt överdrivet, det är inte så att kinesiska och japanska män har bröst och inte kan föröka sig. :-)
9
Jag ser inga problem med det så länge det klart anges på det man köper. Spill är dåligt.

Dessutom undrar jag om alla som är upprörda aldrig ätit påläggsskinka eller skinka på pizza...
10
Blå kongo? :-)

När jag köpte sillhaj vid ett tillfälle tidigare så körde jag bara kokt potatis och hollandaise. Smakneutralt eftersom jag ville smaka fisken.
11
Citat från: agnetasch skrivet 2010-02-04 10:57
What? Fegar de p.g.a risk för marsvinsstorm?


Störtlöjligt! Marsvin som är så gott dessutom!

Citat från: agnetasch skrivet 2010-02-04 10:57
Roligast hade jag åt Henriks monolog om dyra knivar. Man köper snordyra knivar (som man öppnar grillkorvspaketen med) i hopp om att man ska bli så mycket duktigare på att laga mat ;)


Jag håller med, jag tyckte att avsnitt tre var riktigt, riktigt roligt. Dessutom träffande om man ser till min bekantskapskrets där många av mina vänner surdegsbakar fastän de knappt kunde blanda Oboy tidigare.

För egen del så tyckte jag också att det var intressant att det påpekades att "matrevolutionen" startades på 80-talet i samband med vinprovning och kocktävlingar. Jag kan inte påstå att jag märkte någon större skillnad förrän i början på 90-talet. Antingen var jag för ung på 80-talet eller så är vi i Skåne tio år efter huvudstaden.
12
Någon som har lite rekommendationer på ett bra fabrika tryckkokare? Hade tänkt att köpa en på eBay eftersom jag tycker att de är för dyra här i Sverige. I Brasilien hade jag kunnat plocka ut några bra fabrikat för 150:-/styck men jag har inte hittat dem på eBay.
13
Wow, kanon! Proffs! :-)

Citat från: Anders_H skrivet 2010-01-31 10:06
En till fråga. Blir jäsförmågan bättre och bättre hos surdegsgrunden ju äldre den är (förutsatt att man sköter den korrekt? Eller kan man räkna med ungefär samma resultat med en ny/"omogen"?


Inte vad jag har märkt och mina surdegar är väl 2,5 år vid det här laget. För min del verkar det bara vara surdegens form sov avgör.
14
Pasta, ketchup, senap (fast det har hänt att jag gjort senap själv), fonder (inte ofta jag gör egen), knäckebröd och müsli.

Whisky och öl. ;-)
15
Någon som har gjort surkål själv och har några erfarenheter att dela med sig av? Jag är sugen på att prova att göra både surkål och kimchi.
16
... är lycklig för att Korvhuset har öppnat en filial i centrala Malmö!
17
Jag har aldrig gjort en smörgåstårta men jag hade tänkt prova. Har ni något tips på ett relativt enkelt startrecept? Skaldjur skall det vara! :-)

Ha i åtanke att jag är rätt estetiskt handikappad.
18
Citat från: Rob skrivet 2010-01-22 14:13
Jag borde sokt ordentligt forst alltsa?!
Naval, nu har jag startpunkter!


Berätta gärna om dina framsteg! Jag kom på att jag testat ett enkelt recept (liknande Leilas) från Tasteline och att det också var helt ok.

http://www.tasteline.com/recept/bagels
19
Citat från: annamaria skrivet 2010-01-21 19:10
Spännande. Det finns helt klart oändliga åsikter kring dessa surdegar. Har era fått kräkdoften då? Inte bara den rätta syrliga doften?


Tycker att de har ett stort luktregister. :-) Brukar inte bry mig om doften så mycket. Så länge den inte är grön eller luden så tycker jag att det är lugnt.
20
Finns en annan tråd som pratar bagels.

http://matforum.nu/index.php?topic=191.0

Själv har jag testat ett antal olika recept men det finns två saker som jag tycker krävs för riktigt goda bagels.
- Långa jästider, helst ska man göra en fördeg.
- Kokning

De bästa recept jag provat har varit Rose Beranbaums från "The Bread Bible" och bagelreceptet i "Brunkebergs bageri".

Annonser

Powered by EzPortal