Tvätta händerna!!

Startat av Kari, 2008-01-09 15:15

Föregående ämne - Nästa ämne

Tar Du av Dig ringen när Du lagar mat?

Har ingen ring!
14 (45.2%)
Aldrig!
6 (19.4%)
Ibland!
8 (25.8%)
Alltid!
3 (9.7%)
Får inte av den!
0 (0%)

Antal personer som röstat: 30

Filippa

Tack Andreas, jag behövde nog egentligen inte veta....

agnetasch

En viktig grej som handtvättnings-tanten gjorde men egentligen inte kommenterade ordentligt; hon sköljde händerna innan hon hade tvål på dom. Jätteviktigt för att undvika att bli tvål-överkänslig, ett vanligt problem.

Andreas

Filippa: behövde inte eller ville inte? :)

Agneta: tvål i torra händer inte bra alltså? Det har jag aldrig hört förut! Vad är tanken då - att vattnet på nåt sätt utgör en skyddande hinna/spär ut den koncentrerade tvålen så att man inte utsätts lika mycket?

Den som inte frågar får inga svar.

agnetasch

Just det; låt inte den torra huden exponeras för den relativt starka tvålen, blaska på lite vatten först. Det är rätt bra att kökspersonal vet om det. Det är många som haft handeksem o trott att det varit nickelallergi o att kökskarriären varit slut. Så har det bara varit sättet att tvätta sig :D

Andreas

Jag förstår, bra tvåltips Agneta, det här med handhygien är visst mer komplicerat än vad man kan tro.

Och på tal om tro, detta hade inte jag inte trott men kvinnor är skitigare än män. Forskarna spekulerar i att det "...beror på att deras hud tenderar att producera mer olja. Det kan också bero på att kvinnor använder kosmetikaprodukter ofta. Studien visar att en genomsnittlig hand hyser cirka 150 olika typer av bakterier." http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article3703642.ab
Den som inte frågar får inga svar.

Mickan

Vill bara påminna alla om detta just nu när vinterkräksjukan och influensan härjar. När jag var liten sa man maginfluensa och menade väl den s k vinterkräksjukan? Eller?
Video meliora proboque deteriora sequor

Andreas

"Folk antingen minns fel eller ljuger om sin hygien, visar en annan brittisk studie... Av dem som tillfrågats utanför bensinstationer hävdade 99 procent att de tvättat händerna efter sitt toalettbesök, men mätutrustning kunde avslöja att bara 32 procent av männen och 64 procent av kvinnorna faktiskt hade gjort det."

http://www.dn.se/nyheter/vetenskap/undersokning-fa-arliga-om-handtvatt
Den som inte frågar får inga svar.

Hankki

Jag reagerar ofta på kökspersonal som använder handskar. Av vilken orsak används handskarna? Hygien? I så fall så fungerar det ju inte när personen puffar undan håret, tänk bara på svettige kocken, han har ju inte handskar men resultatet är det samma, när han drar fingrarna genom sitt sliskiga hemska till synes flottiga hår. Annars tycker jag om att se hans matlagning.

Enda orsaken jag ser att använda handskar är just att man inte vill bli kladdig. Jag hatar att vara kladdig men jag sköljer ofta händerna och torkar i hushållspapper.

Jag röstade på aldrig men sällan skulle vara ett bättre alternativ, ibland känns för ofta.

annamaria

Som sjuksköterska så hade jag aldrig ringarna så då funderade jag inte på det alls. Dessutom "itutad" sedan massor av år att handhygien är viktigt osv. Men nu....sedan två månader anställd på Universitetet och undervisar. Det innebär att ringarna åkte på och tas tyvärr inte alltid av.

Jag är sååå rädd att dem ska försvinna - så nu önskar jag tips!!! Var lägger ni ringar i köket så dem inte försvinner?

Hasse

Jag har aldrig några problem med att saker försvinner, däremot brukar jag glömma var jag har lagt dem!    ;D

Allvarligt talat, om man är lite tankspridd, som jag, så tycker jag att det allra bästa, är att alltid lägga prylarna på samma ställe. Om du tar av dig ringarna så lägg dem där de ska vara, även om du måste gå iväg från köket till något annat rum.

Andreas

Varför inte skaffa en tjusig ringhållare att ha i köket?
https://www.google.se/search?q=ringh%C3%A5llare
Den som inte frågar får inga svar.

Andreas

Citat från: Hankki skrivet 2012-11-12 20:34
Jag reagerar ofta på kökspersonal som använder handskar. Av vilken orsak används handskarna? Hygien? I så fall så fungerar det ju inte när personen puffar undan håret, tänk bara på svettige kocken, han har ju inte handskar men resultatet är det samma, när han drar fingrarna genom sitt sliskiga hemska till synes flottiga hår.


Jo det där med hanskar är lömskt. Ibland när jag äter lunch ute kommer nån ut från köket med handskar på sig och tar betalt vid kassan med handskarna på för att sen gå ut i köket fortfarande med handskarna på. Man undrar ju vad personen sen gör där i köket...
Den som inte frågar får inga svar.

Mohedakocken

God handhygien är alltid vikigt, även när man gör mat hemma.
Det är också viktigt att tänka god hygien på arbetsplatsen och redskapen.
Den gulliga katten eller andra husdjur skall inte var med.
Har man grävt i rabatten bör man göra helrengöring av kocken.
Och om olyckan är framme, man slinter med kniven då är det viktigt att åtgärda skadan omedelbart.
Köttsaft i ett sår kan ge våldsamma infektion på kocken.
Mohedakocken

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Vad är rött, ris, rödbeta, mjölk eller salt?:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal