Vad blir/blev det till middag idag 2008?

Startat av Urban, 2008-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

Kari

Stek, hasselbackspotatis och sky, kantarellsås. Smaka bra!

Hasse

Elka, är det en "hasselbacksmorot" jag ser på din tallrik?

För min del blev det fläskkorv med rotmos.

Kari

Jepp. Klart det är Hasselbacksmorot!!! GOTT!

Skarp kille Du är Hasse!

Mimmi

Janssons Frestelse - men med ny metod!?

Har startat en ny tråd på ämnet: Ny tillagningsmetod på Janssons frestelse.

annamaria


kryddburken


kryddburken


annamaria

Igår serverades det Låååångkokt fläskotlett i olivolja! Vilket kött! Gudomligt mört.

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/01/lngkokt-flskkotlett-i-olivolja.html

Andreas

Gillar verkligen din Moghrabiahsallad-bild AnnaMaria, synd att inte lite mer skärpa i förgrunden annars hade den varit helt perfekt. Köper du någon speciell sorts fläskotlett?

Idag fläskpannkaka med äppelskivor och hallonsylt.
Den som inte frågar får inga svar.

Mimmi

2008-01-17 19:29 #49 Last Edit: 2008-01-18 16:59 by imse
Förkylningstider och ett försök till c-vitamin preparering i form av Alliumx3.

Kari

Var det någon som sa att man ska äta fisk på Fredagen?  :)

Matjessill, umepären, turkisk matlagningsyoghurt , hällbröd, och färsk basilika.

Jo, det smaka bra då våren verkar komma fyra månader för tidigt... En pilsner dock utan snaps.  8)



annamaria

Jag åt denna underbara vegetariska lasagna från Tasmanien förra helgen!! Laga den - den helt klart godaste Lasagne jag ätit!

Jesses Lasagna

http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/01/veg-lasagna-frn-tasmanien.html

Mimmi

En god rätt med rotsaker från mitt skafferi - Rotsaker med lax och pepparotssmör.

Blir du sugen så hittar du receptet på min blogg.

Anne

Himla gott ikväll.

Förrätt: Currystekta pilgrimsmusslor på en majssalsa med tomat, chili och koriander
Varmrätt: Citronkyckling med tomatiserad bulgur och kall sås
Dessert: Glace Au Four
Anne's Food - min matblogg

Andreas

Riktigt fin bild Elka, lite bättre "inramning" så hade det varit en fullpoängare.

Tack för lasagnetipset AnnaMaria, lasagnerecept kan man inte få för många av - jag har tre jag brukar göra - köttfärslasagne, mexikansk lasagne och vegetarisk lasagne med spenat ur Annas mat - den sistnämda skall jag äta ikväll.

Imse: posta hemskt gärna direktlänk till receptet på din blogg varje gång så blir det lättare för alla att hitta.

Anne: tomatiserad bulgur - hur gör man det?

Igår: stekt entrecoté, bea och ugnsstekta rotsaker. :)
Idag som sagt vegetarisk lasagne med spenat ur Annas Mat
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Vad är det i den mexicanska lasagnen Andreas?

Urban

Idag blev det klassiska kåldolmar och kokt potatis till middag

Anne

Andreas - koka bulgur, tillsätt *mycket* tomatpuré (sisådär en tub, till fyra personer), en del chipotlesås, lite hackad rödlök, tomat och gärna koriander.

Idag blev det fläskkotletter Piccata-style, med sås på vitt vin, kapris och creme fraiche. Gnocchi till.
Anne's Food - min matblogg

kryddburken


Andreas

AnnaMaria: Mexikansk Lasagne är ett Icarecept: http://www.ica.se/FrontServlet?s=mat_recept&state=recept&receptid=1494 (Brukar koka egen tomatsalsa på lök, tomater, chili osv.)

Tack Anne, det måste jag försöka komma ihåg att prova vid tillfälle.

Kryddburken: hembakad calzone, det var värst! Men hinner den verkligen bli genomgräddad på så kort tid som 12 minuter i 225 grader och har du ingen ost i den?

Idag: Mandelfisk med pressad potatis och broccoli - ser inte så mycket ut för världen men riktigt god vardagsmat ;). http://www.coop.se/includefiles/MODULER/CCMS/show_page.asp?iMappeID=180&sSideNavn=Recept+kort&iOpskrift=35756

Den som inte frågar får inga svar.

Annonser

Powered by EzPortal