Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av agnetasch
 - 2014-12-24 08:31
Äntligen har jag snappat upp knepet hur man får senapsgeggan att sitta fast på skinkan vid griljeringen. Man pudrar skinkan med maizenamjöl! Då sitter geggan som berget ;D
Skrivet av Kari
 - 2010-10-13 12:13
Här finns apelsinblomshonung: http://www.butikcitronodlingen.com/honung/
Citronhonungen har jag hemma :)

Skrivet av Andreas
 - 2010-10-13 11:29
Aha så där ingår i alla fall normal senap, då låter det tryggare. Men vad är Apelsinblomshonung och var får man tag på sån?
Skrivet av Kari
 - 2010-10-13 01:11
Japp, citron :) Annars var det mer traditionella grejer.

--

Citrusgriljering:

1 st Citron
1 st Apelsin
1 krm Svartpeppar, grovmald
1 msk Apelsinblomshonung
1 st Äggula
4 msk Senap
3 msk Ströbröd

Tvätta frukterna, riv skalet och blanda med resten av ingredienserna utom ströbrödet.
Pensla på skinkan, strö över ströbrödet och griljera 10-15 minuter i 225° C.
Svalna skinkan snabbt där efter.


Skrivet av Andreas
 - 2010-10-12 12:52
Citron på skinkan? Hmm varför kommer jag tänka på den där hemska Felixreklamen ketchup passar till allt. ;) Nä men visst, säkert kan citronskinka vara gott, låter lite knasigt bara. Hade Scan fler udda griljeringar på sina skinkor?
Skrivet av Kari
 - 2010-10-12 11:34
Åh, jultråden har vaknat :)
På en pressträff hos Scan fick vi smaka julskinkor, en av dem var griljerad med en citronsmak, det passade mycket bra!
Ska leta reda på receptet och återkommer :)
Skrivet av helfgren
 - 2010-10-11 15:53
Har griljerat min skinka genom att ta bort senapen och ersätta denna med någon god bbq-sås, kan man äta skinka ofta utan att det blir samma smak hela tiden :)  . I övrigt så är det samma ingredienser som brukar vara på en grilljering.

MVH// Henrik
Skrivet av Kari
 - 2009-12-23 13:32
Några nya tips och råd? Ska ju som alla andra griljera...  ;)
Skrivet av agnetasch
 - 2007-12-13 15:42
Hur har du gjort innan? Har du sagt A får du säga B ???
Skrivet av roffekock
 - 2007-12-13 12:23
Rolf gör på samma sätt som ni övriga,men har inte alltid gjort det,men med åren så känns det mer rätt. :)
Skrivet av Sweber
 - 2007-12-13 10:46
Du får skriva bageln Dacke så får det vara kvar i denna tråden. ;D
Skrivet av agnetasch
 - 2007-12-13 10:24
Så gör jag med!
Fettet ger jag till beageln Dacke, det tycker ha.........nej visst nej  ;D
Skrivet av annamaria
 - 2007-12-13 10:08
Jag skär bort det tjockaste lagret innan griljering - lämnar såklart lite kvar men bara så man står ut med att äta den och den goda griljeringen.
Skrivet av Andreas
 - 2007-12-13 09:41
Snälla nån, nu blev det för mycket hund i griljera julskinketråden, flyttade allt hundsnack och alla hundbilder till hundtråden:  http://matforum.nu/index.php?topic=1129.msg10840#msg10840

Åter till ämnet: Agneta och Rolf - äter ni och folk i er omgivning då verkligen upp griljeringen? Griljeringen sätter man på fettet och fettet skär många bort...
Skrivet av roffekock
 - 2007-12-11 10:46
Unskuld set blev for mange hold om flasken. Betyder HOF. :D
Tack PAPPA scan för att ni gör ett så stort jobb och tack agneta för din uppmärksamhet.

Annonser

Powered by EzPortal