SV: Vad blir/blev det till middag idag 2009?

Startat av kryddburken, 2009-01-01 13:41

Föregående ämne - Nästa ämne

Ia

Jag har precis ätit bästa fisken jag någonsin lagat! Lyckades få till en fullträff med nya smaker :) Fisk med ett kräfttsjärtstäcke med sytad ingefära, vitlök, chili och citron. Till detta en hummer/citronsås, potatismos och sugarsnaps. Åhh vad jag är lycklig just nu :) Dessvärre är jag inte helt frisk så det blev ett glas cola till.
http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/10/kraftrora-med-chili-vitlok-citron-och.html
Ia´s Matblogg

Kari


Andreas

Jättegod hemlagad pizza med whiskycheddar, champinjoner, färska tomater, oxfilé och bearnaisesås. Färska tomater brukar ofta resultera i en för fuktig pizza så den här gången körde jag tomatskivorna i ugnen i 20 minuter i förväg innan jag la dem på pizzan. Kanterna blev något för mörka men i övrigt var det lyckat då pizzan som jag hoppats inte blev för blöt samt att tomatsmaken koncentrerades.
Den som inte frågar får inga svar.

webguide

Igår blev det 8 (12) rätters på Mathias Dahlgren, gott, de vet vad de gör i det köket. Men det var inte 100%, saknades lite i matsalsarbetet.

Mickan

Ytterfilé från rådjur med lingon, trattkantareller och mesost. Potatis fondant i sällskap. Mmm...
Video meliora proboque deteriora sequor

crlhrv

Tittar gärna på djur. Och äter dem också.

Ia

Idag blev det kycklingpasta med pesto, pinjenötter, grädde, kalamataoliver, soltorkade, parmesan, tomater. Det var gott!
http://iasmatblogg.blogspot.com/2009/10/kycklingpasta-med-pesto-kalamataoliver.html
Ia´s Matblogg

Kari

Meatless monday bjöd idag på tjockpannkaka och råkostsallad. Kanelbullar till efterrätt :)

Madelene B

Vi åt kycklinglårfiléer och kikärtor wokade i röd currypasta och kokosmjölk. Till det blev det härligt fluffigt basmatiris. Ingen sallad denna gång tyvärr. Ibland tryter orken. Jag kan verkligen rekommendera den röda currypastan från Matkompaniet. Framförallt för att den är supergod, men också för att den inte innehåller några konstigheter. Enligt innehållsförteckningen- vitlök, charlottenlök, sojabönsolja (ant. GMO), chili, salt, socker, citrongräs, galanga (släkt med ingefära). Yummi!

Kari

Varmrökt lax ska bli något med potatis i skivor, lite grädde och purjo i ugnen och kottarna, ifall det inte smakar, Abbas små laxbullar.

MOG

Strömming (fyllning smör och pepparot)  med potatismos (med morötter) bättre än rotmos....mmmm

kryddburken


Lena Marie

Uppstekt Norrlandspalt med smör och salt. Nyttigare vitkålssallad före vars recept stals från Kari's webbsida: http://receptomaten.blogspot.com/2009/07/veckosallad-pa-minuten.html  :)
Alma Mater - mat är gott

Mickan

Kikärtsgryta med gula tomater, vitlök och massor med basilika. Gott bröd till!
Video meliora proboque deteriora sequor

kjpil

Rödbetspannbiff, potatis och löksky med en flaska rött, Campo Viejo. Läckert

kryddburken

Till kvällsmat idag efter ett par timmar i skogen med barnen blev det mat över öppen eld!
Gräddstuvad Purjolök spetsad med spansk peppar, samt tortillabröd med grillad korv!
http://kryddburken.wordpress.com/2009/10/08/graddstuvad-purjolok-over-oppen-eld-spetsad-med-spansk-peppar/


Kari

Jag hade ju lätt bytt med Kryddan..

Rökt lax, romröra med kräftstjärtar fick vi. Gott - ja!

ena

Krämig pumpasoppa... till den hembakt dinkelbröd med kycklingröra :)
man kan prova allt -minst en gång!!;)

kryddburken

Ikväll blir det "Biffiga Biffar" med ruccolasallad & fetaostkräm.

Igår åt vi Helstekt Fläskfilé med balsamicoreduktion, potatisgratäng & gräddkokt purjolök spetsad med wasabi. Vitt fairtrade vin och ekologiska snapsar till!  ::)
http://kryddburken.wordpress.com/2009/10/10/ekologiska-snapsar/


Kari

Pommes med korv till barnen, friterade riskakor och broccolibiffar med kall sås på matyoggi med kryddnyheten rostad kummin & peppar.

Annonser

Powered by EzPortal