Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - andersb

1
Vi ska köpa nya stolar och nytt bord till köket. Vi har kikat på den här stolen som känns som ett bra alternativ:
https://www.emhome.se/rodham-stol-lackad-massiv-vitpigmenterad-ek-tyg-ljusgr%C3%A5tt

Men vi är tveksamma till att ha en tygsits i köket där man steker mat. Kommer inte en tygsits som inte är avtagbar att bli sunkig ganska fort? Eller gör impregneringssprayen som man ska använda att smutsen inte går in i tyget? Någon som har erfarenheter att dela med sig av?
2
Brukar ni alltid genomsteka hamburgare om ni gör dom på färdig nötfärs? Jag gillar egentligen dom ganska rosa inuti, men numera verkar det som att man ska undvika det på grund av riskerna för ehec. Hur brukar ni göra?
3
Jag har köpt på mig för mycket smör, ett paket gick ut för ett par dagar sedan och ett annat går ut idag. Har ni några tips på vad jag kan göra med smöret? Har funderat på att göra vitlökssmör och frysa in, men finns det andra tips?
4
Jag gillar att laga mat i ugnen och använder vanlig plåt om ibland och gratängformar ibland. Oavsett vilket jag använder så är det alltid så tråkigt att diska efteråt eftersom man får gno så för att få bort matrester som har lagats i ugnen.

Min fråga är om det finns något alternativ till vanliga plåtar och gratängformar som man kan använda i ugn och som är lättare att diska efteråt? Jag vill helst undvika teflon och liknande beläggningar, utan vill helst ha något som är gjort av rena material.
5
Fick just lära mig ett smidigt sätt att få rumstempererat smör snabbt. Ett bra trick att ta till om man kvickt vill slänga ihop lite kryddsmör till exempel.

Man lägger helt enkelt smör på en tallrik, sen tar man ett glas och häller varmt vatten i (gärna kokande om glaset tål det). Låter vattnet stå en stund i glaset så att glaset blir riktigt varmt. Sen häller man ut vattnet, torkar ur glaset och ställer glaset över smöret. Sen väntar man i cirka 10 minuter och så vips, så har man lagom mjukt smör.

Tack för mig. :-)
6
Jag har läst på flera ställen att man kan köpa vanlig romansallad och sedan sätta "stumpen" i en kruka. Efter 1-2 veckor ska man kunna ha ny sallad.

Låter ju bra, men jag har inte lyckats. Efter två veckor har det kommit några pyttesmå nya blad bara. Vad gör jag för fel? Funkar det bara mitt i sommaren kanske? Någon som har provat?

Annonser

Powered by EzPortal