Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - rbiake

1
Jag diskar ur grytan med varmt vatten med diskborsten. Thats it !
2
Okej, jag svarar på mitt eget inlägg. Men nu har jag något att berätta. När jag köpte bläckpatroner fick jag en SATAKI 24 cm på köpet !! Den är toppen !
Sambon kör den alltid med pannkakor. Den har små gropar i botten där fettet samlar sig. Inget bränner fast !!!! Sambon slängde alltid, åtminstone, den första pannkakan. Så icke mer. Jag kommer köpa en 28 cm. Kosta vad det kosta vill !
3
På senare tid har jag börjat använda träbestick när jag lagar mat nu för tiden. Vad händer egentligen när man rör om i botten på grytan med plastbestick ? Borde inte lite olika grejor frigöras i plasten i kontakten med värmen ? Det känns så. Och vad är det för "grejor" ? Jag är inne på att byta all plastbestick mot trä. Hur tänker ni ?
4
Wow !  Det känns enklare att köpa en ny billig teflonpanna på Elgiganten var 3:e månad och sen slänga. Men det känns ju inte bra. Men jag har bara dåliga efarenheter av stekpannor...
5
Jag tycker att jag prövat allt möjligt. Olika pannor med beläggning. En dyr Wollpanna, en Fiskars med 5-beläggning, en rostfri IKEA-PANNA. Allt möjligt. Ingen stekpanna har blivit överhettad, påstår jag. Min Fiskars ser fin ut i beläggningen, men det bränner fast så in i h-vete, om inte pannan badar i fett. Jag har funderat på kolstål. Är det sista chansen ?
6
Oj, va krångligt ! Tills jag förstod att varje rad var ju ett recept för sig !
Tack !  Jag ska printa ut ditt svar och pröva varje tips för sig. Detta blir bra.
7
För mer än ett år sedan köpte jag en stekpanna på IKEA. Rostfri, undan någon beläggning. Det är en mycket snygg stekpanna. Gedigen, välgjord. Top quality....

Men... allt bränner fast. Det man steker måste bada i fett, och man måste hela tiden bevaka pannan. När jag steker kycklinglårfile bränner allt fast. Det blir en beläggning i pannan som, nästan, kräver "hammare och huggmejsel" för att få bort.

Gör jag fel, eller är det så det funkar med en beläggningsfri stekpanna ?
8
Jag använder alltid folie i ugnsformen. Då räcker det med varmt diskmedel för att få formen ren. När jag gör ren ugnen använder jag Svinto. Det kan vara så att svinto repar ytan. Men jag har inte sett det ännu. Men rent blir det.
9
Tack, agnetasch, nu fick jag något att tänka på. Och, det stämmer det du säger. All röd lök är i sammanhanget "icke tilllagat".
10
När jag handlar säljs gul lök i nät för nästan ingenting. Röd lök är mycket dyrare. På Kreta, där jag vistas mycket, är den gula löken pytteliten. Som körsbärstomater, nästan. Lite ohanterlig. Men den röda löken verkar mycket mer poppis. Dom är normalstora, och alla köper den röda. Jag har förstått det som att den röda löken är lite mildare i smaken. Hur använder ni röd/gul lök ?
11
Jag kör IKEA:s plast bräda. Jag har 5-6 stycken. Jag diskar dom ofta. Har jag skurit kyckling på en, så åker den i disken direkt efter. Sedan nydiskad för nästa grej jag skall skära. Har jag skurit grönsaker diskar jag den för hand och använder igen. Jag tycker dom kan lukta lite skumt ibland, men om man "överdiskar" dom känns det bra. Jag har andra brädor också, av trä, men jag tycker inte dom är lika praktiska.
12
Under konsumentfrågor ifrågasätter jag att man betalar för blasten till blomkålen. Men, kan man göra något gott av blasten ?
13
Jag köpte blomkål på Ica Maxi med ovanligt mycket blast. Hela vägde 1,286 kg och kostade 46,90/kg. Jag vägde den bortskurna blasten till 445 gram. Jag betalade alltså 20,87 för blasten. Som jag slängde. Willys har en hink där man kan slänga blasten, och slippa betala för den. Jag såg ingen hink på Ica. En tredjedel av priset för blomkålen utgörs av blasten. Är det tillåtet att ta bort blasten innan man betalar ?
14
Ibland ser man i recept grädde,vatten och mjöl. Jag antar att mjölet är för att kompensera konsistensen pga vattnet. Varför inte bara grädde och skippa mjölet och dess bismak?
15
Jag fick den som present, men jag vet att det är en dyr panna. Garanti ? Njaee... det går nog inte få fram kvittot.
16
Jag har en woll stekpanna som är två år gammal. Jag har varit mycket försiktig med den. Aldrig överhettat, alltid försiktig disk. Visst, den är mycket använd. Men nu börjar det bränna fast och det har blivit små bubblor i beläggningen. Går beläggningen att fixa eller är det ny stekpanna som gäller ?
17
Kurt har nog rätt. Killen i telefonen trodde på vätska, och i sammanhanget sa han att dom mörade alla frysta delar. Och med mörade menade han att man har delen i lake. Och det är förmodligen mest saltvatten. Kanske laken drar ut proteinet när man steker. Vi får köra på det.
18
Jag ringde Guldfågeln. Han som svarade kände inte igen problemet. Kollegan trodde på vatten och fett.  Hrrmmm....
19
Ibland när jag steker tinad djupfryst mat så bildas ett vitt fett(?) i pannan. Det ser inte så gott ut. Och bara vid djupfryst. Sist var det kycklinginnerfile, och det blev mycket av den vita geggan i stekpannan. Vad är det och vad bör man göra med det ?
20
Jag har använt lergryta länge. Bara borsta ur den med diskborsten och riktigt varmt vatten. Inget mer. Missfärgning spelar ingen roll.
Jag brukar fylla gryta och lock med vatten när jag börjar med ingredienserna och då har det gått cirka 15 minuter när det är dags att ladda grytan
med grejor. Det funkar.

Annonser

Powered by EzPortal