Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - helfgren

281
Hej !

Såg att det fanns en tråd om ölkorv , men jag vill ha lite tips och ideer om vanlig korv och salami som man kan röka .
Jag har just nu gjort klar spansk vitlökskorv som fanns på ölkorvs tråden .Nu ska den få ligga till imorgon då den ska in i röken.
Jag har använt gasbinda för fingrar och ben storlek 34 att stoppa korven i , vilket jag tycker blev en bra storlek på korven.
Fjälster som man ska stoppa korven i tror jag inte släpper in lika mycket röksmak som gasbindan gör .

Återkommer med bild och resultat. Även recept om den blir bra  ;D

MVH// Henrik
282
Hej !

Skickar en bild på min panna som jag har gjort och som har gett mycket god mat ute i skogen , framförallt kolbuule .
Den är 200 mm i diameter och rymmer en måltid .


MVH// Henrik
283
Hej !

Jag kan inte låta bli att tipsa om rökta räkor .
Tina frysta räkor från affären och lägg dem i Santamarias chilli marinad ett dygn .
Torka dem lätt innann du lägger in dem i röken i ca 20 minuter . Jag använder en teflon korg från Clas-ohlson att lägga dem i funkar kanon .
Servera dem lätt ljummen med ett rostat bröd och hemmagjord aioli.
Så fantastiskt gott .

MVH// Henrik
284
Hej !

Jag gjorde rullen så här  : saltade den med saltlagen jag skrev överst , sedan använde jag även en spruta att salta den med inuti .
Den fick ligga i 3 dygn i detta och sedan in i röken . Det viktiga är att man tar ut den från röken när den nåt 58 grader i mitten.
Funkade fint och vart riktigt saftig och gott .


MVH// Henrik
285
Hej !

Vilka fina bilder ni lagt in på era rökar , tyvärr så har jag ingen bild på min ännu .
Men jag kan beskriva den  ;) ..Det är en rök i rostfritt och den är ganska stor ca 160 hög , 50 bred , 50 djup med 4 hyllor.
Jag har så jag kan elda med ved i den , men det vart besvärligt tyckte jag med tempraturer upp och ner.
Jag tog och satte ditt ett grill-element från en elgrill på 2000 watt , så nu stoppar man in kontakten och kör så det rycker.. ;D..och tempen ligger där den ska , på ca 75-80 grader.

MVH// Henrik
286
Kan bara meddela att hjärtat vart kanon bra , lagom salt och bra med röksmak . Det tog ca 6,5 timmar . Passade även på att lägga in en rulle från älg och även den vart kanon bra.

MVH// Henrik
287
Hej .

Håller just på och röker ett älghjärta , men jag undrar om det är någon som har erfarenhet av att göra det .
Jag provar med en saltlag på 9 delar vatten och en del salt , det har legat i denna lag 3 dagar och jag tänkte röka det till 70 grader.

Återkommer med hur det blev

MVH// Henrik
288
Hej.

Som ny måste jag bara tacka för en kanonsida. Många bra tips .
Jag har just nu en lax i röken som jag gjort enligt detta recept , vi får se hur den blir .
Sedan vill jag tacka för tipset om korgarna , har själv satt räkor på spett för att röka förut , men oj vad enkelt det blev med korgen.

MVH// Henrik

Annonser

Powered by EzPortal