Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - annamaria

21
I dag lagar kalvytterfilé! Har jag aldrig lagat tidigare. Med andra ord benfri kalvkotlett eller?
22
Nu har jag bara en flaska kvar av min glögg. Dags att köpa de sista flaskorna av svagdricka. Jag har gjort både med och utan svagdricka,  gillar den med svagdricka bäst.
23
Vi har också just satt i oss en gryta filtgröt sista dagarna. Vi lever och har hälsan  :)
24
Kom ihåg nu att jag hade den på 100 grader. Kanske blir bättre med 80-85?
25
Jo det finns dem som gör det! Har också gjort det, min blev inte bra. Tror värmen blev för hög ändå.
26
Min SPIS GICK PRECIS SÖNDER!!!! Inte sant, några dagar innan jul.  :( :( >:( :(
27
Citat från: kurt skrivet 2012-12-15 05:54
Det är ju mycket enkelt, håll bara koll på temperaturen, så länge man håller den över 80 grader så löper man ingen som helst risk för problem med B. cereus.


Om gröten kokas upp innan servering så avdödas B.C eller?
28
Det blev fart på senapen...har gjort ett flertal burkar nu.
29
Citat från: NicklasOlsson skrivet 2012-12-13 12:35
Modifierade AnnaMarias recpet lite, blev superbra...

GRÖT!!!
Jag har under hela mitt hmm "vuxna" liv köpt färdiga
grötkorvar, men igår hittade jag ett recept som funkade
för mig tack AnnaMaria på matforum...
Nu slipper man stå och röra i 45 minuter för att skiten
inte ska bränna fast. Hoppas ni testar det... helt klart värt!!!

2,5 dl grötris
5 dl vatten
1 tsk salt
1 kanelstång (jag hade två)
några msk socker
1 L  mjölk

Koka upp vatten och ris och kryddor. Koka ca 5-10 minuter. När vattnet nästan va slut. hällde jag i mjölken. Koka upp under omrörning. När det kokar - sätt på locket och ta bort från plattan.

HÅLL I ER NU - FÖR HÄR KOMMER DET!!! Snurra in grytan i ett par tre badlakan eller gamla handdukar som du har . Låt stå över natten. FÄRDIGT!!!


Trots diverse varningar så blir jag glad för ditt inlägg  ;) Har köpt risgryn idag. I morgon ska handdukarna fram. Förresten så räcker det med några timmar, behövs inte en hel natt, kanske kan jaga undan en och annan spor.
30
Har idag ätit bland det godaste "köpejulbord" jag ätit. Ute på landet, ändå nära havet i KOLBODA. Ligger mellan Kalmar och Karlskrona. Allt är lagat där. När tom köttbullarna är supergoda så ÄR det bra. Hemgjord ostkaka, hemgjord jordgubbssylt mm. Dessutom bra pris, ja vi är ju i Småland  ;)

Här: http://www.kolbodagarden.se/

31
Torskrygg Julienne, räkröra och potatispuré blir kvällens mysmat.
32
Som heter vad? Inte masken alltså utan senapen  ;)
33
Har nu gjort årets julsenap!
34
Jag gör det mesta laktosfritt, dvs här då laktosfritt smör och mjölk. Det blir ingen skillnad alls. Funkar finfint! Kokar laktosfri knäck just nu, blir jättebra!
35
Sockerbullar med vaniljkräm. Fy bubblan så gott!
37
Kolakakor och Drömtårta ligger nu i frysen. Massor med år sedan jag bakade drömtårta, åh så smarrigt det är. Hade glömt det  :)
38
Kvällens värmande soppa
40
Som sjuksköterska så hade jag aldrig ringarna så då funderade jag inte på det alls. Dessutom "itutad" sedan massor av år att handhygien är viktigt osv. Men nu....sedan två månader anställd på Universitetet och undervisar. Det innebär att ringarna åkte på och tas tyvärr inte alltid av.

Jag är sååå rädd att dem ska försvinna - så nu önskar jag tips!!! Var lägger ni ringar i köket så dem inte försvinner?

Annonser

Powered by EzPortal