Matforum

Hemmalagat - laga själv => Maträtter, recept, tillagning => Ämnet startat av: Mat-Janne skrivet 2021-08-15 17:04

Titel: Skölja potatis
Skrivet av: Mat-Janne skrivet 2021-08-15 17:04
Om man ska göra till exempel potatismos eller rårakor ska potatisen inte sköljas.
Man vill att stärkelsen i den ska klibba ihop rätten. 
Beträffande råstekt potatis sägs det att det inte spelar någon roll om man sköljer eller inte men hur påverkas smaken? Vad smakar stärkelse?
Titel: SV: Skölja potatis
Skrivet av: agnetasch skrivet 2021-08-16 08:28
CiteraVad smakar stärkelse?
En tesked potatismjöl borde ge svar på den frågan ;D
Titel: SV: Skölja potatis
Skrivet av: Mat-Janne skrivet 2021-08-16 13:19
Citat från: agnetasch skrivet 2021-08-16 08:28En tesked potatismjöl borde ge svar på den frågan ;D
Nja, det är inte samma sak förstår du väl. Tack för svar i alla fall.