Vilket trä/träspån är ger bäst smak?

Startat av Kari, 2007-06-19 12:45

Föregående ämne - Nästa ämne

Lars Carlen

Alarna växer vid stränder och våtmarker och brukar vara fulla med fästingar

agnetasch

Sitter fästingar så högt upp som i alar?
Något som jag inte gillar är alkottar, det gör URONT att trampa barfota på ett par sådana >:(

spenaten

Smaksak, själv gillar jag äpple och al. Äpple är ganska förlåtande, risken att få en bitter smak är inte så stor.
Dessutom är äpple lätt att få tag i.

nissenhj

Väcker forat igen!

Jag har rökt med en Bradley, alltså med deras färdiga puckar.
Det jag kom fram till blev goast smak var när jag blandade hickory med al.
Jag laddade magasinet med varannan puck. Blir dyrt med puckar, därför köpte
jag en färdig rökgenerator för spån http://borniak.pl/wedzarnie/12-generator-dymu-gd-01-5902114270025.html
Finns även svenska återförsäljare, har modifierat den lite med större magasin och justering av temperaturen på värmeslingan, är helnöjd med den!
Men var tusan hittar jag Hickory spån i lite större mängder som 25 eller 100 liters säck?
Kör nu med 50/50 av al och bok men det blir inte det samma.

Johan_

Är det någon som testat trä från rosenbuske? Ska skära ner våra snart och har några lite kraftigare gamla grenar och funderade på om man kunde använda det i smookern? samt hur smaken blir?

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal