Vad blir/blev det till middag idag 2008?

Startat av Urban, 2008-01-01 17:54

Föregående ämne - Nästa ämne

Andreas

Vad roligt att se alla bilder!

Själv har jag ätit Norska Fisekaker från Enghav, bra smak fast tyvärr har våra granngutter och jenter i väst uppnått smaken med glutamat. Konsistensen hade kunnat vara bättre ty dessa fiskkakor är väldigt släta ungefär som fiskbullar, jag gillar bättre om det är lite grövre "fiskig" konsistens. Till blev det färskpotatis och dillpersiljecremefraiche.
Den som inte frågar får inga svar.

annamaria

Ha lite knytis - det är så himla mysigt och så gott att få äta någon annas mat! Här kommer nu Knytis-förrätt från en glasarbetare:

Glasarbetarstubbe

4p (som förrätt)

3 landgångsbröd

Räkröran med ananas:
1 brk creme fraiche
1 dl majonnäs
200 g räkor (hackas)
1 knippe dill
en halv bruk krossad ananas ca 100g
5 stänk worchestershiresås
4 hackade ägg

garnering: ägg, räkor och grönsaker efter behag

Blanda allt. bred mellan bröden och ett lager ovanpå. Garnera med handpillade räkor och annat gott vad du tycker passar - färsk ananas kanske.


ttt

agnetasch

Ikväll blir det grillade hamburgare o Cola! Michael Phelbs åttonde guldmedalj måste ju firas. Vilken kille! :-*

annamaria

2008-08-19 17:45 #503 Last Edit: 2008-08-19 18:17 by annamaria
I helgen så åt vi Marinerad fläskfilé och en sensommarsallad med potatis, gröna krispiga bönor och vinägrett med mangobalsamvinäger. En snabb supergod Röd sås serverades till - prova den, den är verkligen kalasgod. Passar även bra till grillat.

Röda såsen

1,5 dl chilisås (vanlig typ heinz)
1,5 dl sirap
curry efter smak och tycke
lite sambal oelek

Blanda allt, låt stå en timme och servera sedan!

Recept på file: http://annamariasmatblogg.blogspot.com/2008/08/sensommarmat.html

ttt

Andreas

Agneta: Undrar om Phelbs nånsin får äta burgare och cola? Kanske hedrar du honom bäst med en tallrik havregrynsgröt. :)

Det lätt gott AnnaMaria! Men att ni inte la den på grillen? ???

Idag: Paprikasoppa och ostbaugette.
Den som inte frågar får inga svar.

bryggens

Tillagat ikväll, ätes i morgon lunch(vi brukar göra så)
Stångkorvsröra.
Länge sedan jag hittade stångkorv, så jag hoppas att denna är en god sort.

bjerkenlov


Hrrmmm får väl bräcka er alla idag  ;D
Kom idag hem till en romantisk middagen gjord av min oäkta hälft.
Räkor, rökt lax, svart kaviar, ägg, tomat, gurka, paprika, rostat bröd och en gräddfillssås.
HIMELSKT GOTT!
ttt

annamaria

Andreas: jag tillhör dem som tröttnar ganska snabbt på att grilla. Sen gillar jag att det är färdigt och går att förbereda flera dagar innan. Hur gör du paprikasoppa?

bryggens: vad är stångkorv  :-[ ?

bjerkenlov: vad härligt!

Maken har idag stått för maten och det var väldigt goda fläskkotletter, gräddsås, kokt potatis och så äppelmos.

helfgren

Idag ska det bli kalops gjord på älggrytbitar och egen odlade potatisar och morötter .

MVH// Henrik
Carpe diem

annamaria

Årets första Rotmos på färsk kålrot! Kokt fläsklägg till förstås. Sen har jag sparat buljongen - det vore väl hemskt att hälla ut denna buljong som både kött och rötter kokt i. Får blir en god soppa framöver. Att jag inte tänkt på det innan - då har buljongen åkt rätt ut i slasken.

bryggens

Annamaria: Stångkorv är en korv med ganska liknande innehåll som pölsa, men i mitt tycke godare.
Har ätit denna korv lite då och då, men på senaste tiden har den mer eller mindre försvunnit ur
affärerna. Annars brukar den ligga bredvid isterbanden.
Förresten, rotmoset, gjorde du det på enbart kålrot? Det är ju så svårt att kunna göra riktigt potatismos med
den potatis som finns just nu.

annamaria

Tack för infon - jag har faktiskt aldrig sett stångkorv här.

Jag gör alltid Rotmos på kålrot (2 st stora), potatis (10 st) och 4 morötter. Kokar kålroten ca 1 timme, sedan i med potatis och morötter i 25 minuter. Mosa med buljongen som rötterna kokt i + lite mjölk. Mer salt (en liten gnutta socker kan det slinka med också) om så behövs. Hur gör du bryggens?

bryggens

Mitt rotmos är nog ganska snarlikt ditt, fast halva mängden, och jag skär allt i bitar före kokning och oftast bara en morot.
Även om sambon inte tycker att det behöver vara morot i så envisas jag,det ger så fin färg.
Sen använder jag alltid en potatispress innan jag mosar.
Rimmad fläsklägg med rotmos är ju så gott!

Mimmi

Vi har käkat fläskkotletter med en kryddig yohurtsås. Inte på klassiskt vis men gott blev det!

http://mimmismat.wordpress.com/2008/08/21/grisigt-gott/

annamaria

Os-kyckling från Kina

Supergott!

OS-kyckling från Kina
4 p

3 st kycklingfiléer
1 burk bambuskott
1 gul lök
1 pkt färska sockerärter
½ zuccini
2 skivade vitlöksklyftor
6 mycket tunna skivor färsk ingefära
½ finhackad färsk chili (utan kärnor och hinnor)
2 msk potatismjöl
2 msk soja
cashewnötter

Tillagningssåser:
2 msk soja
2 msk bönsås
2 msk hoisinsås
2 msk ostronsås

Marinera den tunt skivade kycklingen i soja och potatismjöl. Värm upp stekpannan till mkt hög temp. Stek kycklingen, tillsätt sedan grönsakerna, stek 3 minuter. Häll i tillagningssåserna. Rör hela tiden. Salta vid behov. Det går snabbt - så ha riset klart innan. Grönsakerna ska fortfarande vara krispiga!  Servera med Basmatiris.

ttt

agnetasch


Anne

Igår kväll blev det kräftor :) Massor av kräftor! Först en liten röra med kantareller på knäckebröd, sen kräftor och västerbottensostpaj med romsås, och sist en urgod kaka med mörk chokladbotten och hjortronmousse.

ttt

Anne's Food - min matblogg

Kari

2008-08-24 21:01 #517 Last Edit: 2008-08-24 22:42 by elka
Vi gjorde Etiopisk pepparsås (med Bako krydda), en med köttfärs och en med kyckling, inge vidare kameramat men för gommen var det en sensation!  ;D

--

http://matforum.nu/index.php?topic=1906.0 Recept här!

annamaria

Det låter väldigt spännande. Recept kanske? Vad är bakokrydda?

ena

Vi hittade orange och lila blomkål hos vår grönsakshandlare igår så här blev det en blomkplsgratäng med bacon...väldigt trevligt med mer färg även om man fråga sig hur de fått fram den.

http://enasmattankar.blogspot.com

man kan prova allt -minst en gång!!;)

Annonser

Powered by EzPortal