Skriv svar

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.
Bilagor och andra tillval
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Ämnessammanfattning

Skrivet av Andreas
 - 2012-07-17 17:14
Snart kan drycker och kakor med choklad få märkas som hälsofrämjande inom EU. EU:s livsmedelsmyndighet EFSA har på begäran av schweiziska Barry Callebaut, som produerar chokladråvara, bekräftat en studie som säger att kakaopulver och mörk choklad kan förbättra blodcirkulationen.

http://www.helagotland.se/nyheter/default.aspx?artic

Men det är inte vilken choklad som helst, den skall ha hög halt av flavonoider. För att få denna höga flavonidhalt tillverkas chokladen enligt en speciell process där flavoniderna inte förstörs som vid vanlig chokladtillverkning.

http://www.timescolonist.com/health/Chocolate+good+regulator/6945733/story.html

Annonser

Powered by EzPortal