Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Topics - magnus

1
Ett litet husmorstips. Lyckades göra rent klotgrillen med en svamp som jag hällde YES och bikarbonat på. Var fruktansvärt effektivt sätt för att få bort gamla avlagringar på. Nu blänker klotgrillen igen.
2
Hej, hittade en Summit E-470 på blocket.

Har ni tips på hur man bäst rengör den för att den ska se ut som "ny" ?
Finns det några mirakelkurer?
Förra ägaren har rökt en hel del i den, så delar av utsidan (lackad aluminium) är missfärgad av rök.

Mvh Magnus
3
Måste skriva en post om korn (eller matkorn som det står i butikerna)
Har börjat ersätta ris med korn i många rätter. Betydligt godare och känns lite nyttigare då kornet kommer från Sverige.
Har köpt korn från en kvarn så det behöver kokas ca 30-35 minuter jämfört med matkorn som jag tror är förångat och inte behöver lika lång tid på sig.

4
Råvaror, halvfabrikat / Udda kött?
2014-05-06 20:37
Då hästkötttråden dök upp och det stod en del om hundkött och ekorre i den så undrar jag vad finns det för annat kött som kan ätas som är lite ovanligare och gott?

Kanin är ju vanligt i spanien (och kanske andra länder?)?
Hund?

5
Hej, någon som har lite tips på varmröka lax på Weber grillen?
Tänkte köra två halvsidor med äpple eller alträ som rökved. Vad tror ni passar bäst?

6
Fick precis hem en ny BBQ bok vid namn Texas BBQ, det är Jonas Cramby från tidningen Café som skrivit den.
Fina bilder, roligt skrivet, en hel del BBQ recept. Gillar boken skarpt.

7
Hur går det med grillningen/rökningen?
En annan har haft en svag start, hann med och röka lite prinskorvar till julafton.

Senaste helgerna har det blivit lite grillad fläskkarré, pulled purk och även rökt lammstek.

På planeringsstadiet är en ny altan med ett mindre utekök/arbetsbänk, och då även komplettera med en Weber Genesis.

Slänger upp en liten bild på lammsteken iaf.

Mvh Magnus
8
Har ni några tips på vad man ska köra för något på grillen av ett lamm?
Fick ett helt lamm styckat igår.
9
Allt om grillning & BBQ / Grillplats
2011-05-28 23:31
Hej, hur ser era grillhörna ut? Har ni byggt in grillen med avlastningsbord osv?
Funderar på om man skulle göra om uteplatsen, och få en riktiggrillhörna med inbyggt avlastningsbord osv.
Alla bilder välkomnas.

Mvh Magnus
10
Allt om grillning & BBQ / Grilla lax
2011-05-17 22:06
Har köpt en hel laxfilé med skinn på ena sidan som jag tänkte grilla i helgen.

Några tips på recept/hur jag ska grilla ? Köpte en sån där Weber grillform i rostfritt som jag tänkte lägga den på.

/Magnus
11
Någon som använder rostfri stekpanna? Bra eller dåligt?
12
Mörar man fläskkött ? Behövs det ?

Mvh Magnus
13
Någon som provat att köra BBQ på någon älgstek eller så? Jag har några stekar i frysen, tänkte man kunde lägga någon på grillen och köra långsamt.
Det är väldigt magert kött, så kanske inte passar så bra?

/Magnus
14
Tänkte försöka på mig Pulled pork igen på torsdag, får gäster då, ca 15 pers vid 18 tiden. Så vilken tid ska man börja ? Ska man köra hela dagen imorgon och vänta värma på det på torsdag, eller drar man igång grillen tidigt på onsdag kväll eller tidigt torsdag morgon och kör klart det direkt till servering? Några tips?

/Magnus
15
Varför finns det salt med eller utan jod ? Vad är jod bra/dåligt för?

Mvh Magnus
16
Om forumet / Storlek på bilder?
2010-07-23 14:40
Är det fortfaranade 100kb som gäller för bilder? På tok för litet, omöjligt att krympa bilder till så små.
400Kb skulle vara fint.

Mvh Magnus
17
Hur gör man egen rökved ?
Fick tag i lite grenar av al och pil igår, tog och barkade av dem, och de ligger för tork utanför huset.

Går det att använda pil ? Al är ju vanligt, men pil har jag aldrig läst om.
Behövs avbarkning ?
Ska jag flisa dem eller såga dem till "chunks" ?
Vad passar bra att röka med al och pil ?

Mvh  Magnus
18
Några tips hur jag ska lägga rökspånen (Weber Hickory) på en gasol grill? Någon lite ask i aluminium ?
Tänkte grill 2,5kg fläskkarre på svag värme på midsommar.
Några andra tips? Grillen har 3 eller 4 brännare.

Mvh Magnus
19
Tjena!

Behöver en ny grill, har blivit mer och mer sugen på indirekt grillning, har idag en Weber 47cm som är utsliten. Gasol går bort.

Weber 57cm One-touch gold
Weber 67cm Master

Weber Smokey Mountain Cooker 57cm

Char-Griller SmokinPro - http://shop.textalk.se/se/article.php?id=8596&art=2261163
Alternativt Julas variant av lokomotiv grill:
http://www.jula.se/lokomotivgrill-131542

Vad har ni för tips/erfarenheter ? Någon grill som jag missat som borde vara med till listan?

Weber har emaljerat plåt, håller i evigheter.
Byta galler på min befintliga 47cm, och köpa en Smokey mountain för rökning är en variant.
Köpa en Char-Griller, ser fina ut, men lacken ser risig ut, såg någon youtube film som färgen lossnat på lådan.

Ersätta 47cm med en 57 alt 67 för grillning/indirekt grillning. Får kanske inte riktigt samma fina röksmak som med Weber smokey eller Char-grillen isåfall.

Annonser

Powered by EzPortal