Show posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.

Messages - Andreas

1
Det är nog lite olika det där var butikerna får sin Sushi ifrån. Konsum City här i stan, eller Coop som det numera heter, brukade förr få sin Sushi från "en riktig restaurang" Junkos sushi. Men så har jag även sett Sushi i plasttråg med flera dagars hållbarhet från oklar källa... skulle aldrig köpa!
2
Ah! Tack för utförligt svar. Ska försöka komma ihåg den här tråden nästa gång det blir till att grava (på tal om minnessvag).
3
Hehe nä några större mängder gör man förstås inte av med!

Men det kanske finns lönsammare projekt i samma stil, mandelmjöl till exempel, kan det vara lönsamt att mixa själv?
4
Och jag har sparat pengar också! Kilopriset för strösocker är 10 kr / kg, kilopriset för florsocker 29 kr / kg.  8)
5
Intressant detta. Du är alltså nöjd med 50/50, men har du provat med 66 socker 33 salt också som Mannerström? Och i så fall, blir det för mjukt eller för sött?
6
Jag var övertygad om att det fanns massor med florsocker hemma när jag började kakbaket i lördags, men när det sen var glasyrblandningsdags visade det sig att det inte alls fanns tillräckligt med florsocker.

Googlade lite på eget florsocker och hittade nedanstående länk, och det fungerade riktigt bra, gick inte att skilja från det köpta. ;D Det som dock överraskade mig lite var att det skulle vara maizena i, men tydligen innehåller florsocker redning, på mitt paket stod 2% potatismjöl i innehållsförteckningen. Se där.

https://vitamixsverige.se/florsocker-2/
7
Jag tycker bara det låter allmänt märkligt med gas i sesamfrön, är det verkligen möjligt?
8
"Det är produkten Knäckebröd Flerkorn som stoppas i Sverige och ett flertal länder. Anledningen är höga halter av giftig gas i sesamfröna..." https://www.gp.se/ekonomi/ikea-stoppar-f%C3%B6rs%C3%A4ljning-av-kn%C3%A4ckebr%C3%B6d-kan-inneh%C3%A5lla-giftig-gas-1.40486289

Giftig gas i sesamfrön?!  :o
9
Knepigt när inget kan dölja metallsmaken. Är det alltså själva smaklökarna som påverkas av coronan tro, eller vad är det som gör att felet uppstår?

Skönt höra du är på banan igen! Jag har peppar peppar ta i trä än så länge klarat mig...
10
:( Smakar starka kryddor också metalliskt?
11
Citat från: agnetasch skrivet 2020-11-27 07:19Ett huvud isbergssallad kan man hålla liv i hur länge som helst om man inte skär i det. Plocka i stället blad efter blad vid behov o stoppa det sen i plastpåse som vakumförsluts mellan varven.

Fast jag tycker all min sallad som blir liggande länge till sist blir brun och ful? Nu har jag iofs sällan isebergssallad för tycker den ofta har ohyra i sig, men samma princip borde väl gälla ex. cosmopolitan?
12
Jo fast då var det ju detta om du tittar högre upp i tråden:

Citat från: Hasse skrivet 2020-11-15 14:23Mjölken blir inte god att dricka
13
Jo det är sant, en kan köpa minipaket. Men de kostar väl åtminstone dubbla literpriset? Sen är jag osäker på hur lätt det är att köpa småpaket, finns sådana i alla affärer?

Annars när det blir att handla sällan tycker jag nästan det är svårast att klara sig utan sallad. Men det finns förstås odlingstält om Coronan håller i sig, vilket det ju tyvärr låter som.
14
Hur är det med den där lång-hållbarhets-mjölken, förutsätter lång hållbarhet att den är oöppnad? I så fall kan det ändå bli knepigt om man inte gör av med så mkt mjölk.

Annars så passar ju kokosmjölk/kokosgrädde bra till vissa typer av rätter och den håller hur länge som helst. Konserver och torrvaror är inte att förakta.  :)
15
Det borde väl vara användbart såvida det inte blir några märkbara smak-konsistens-förändringar av djupfrysningen? Men det borde kanske inte bli det på något som tål att kokas timtals.  :)

Citat från: Skogis skrivet 2020-10-24 17:44Skulle gissa att de giftigaste varianterna inte får säljas i Sverige.

Fast i artikeln jag länkar till ovan står "På Livsmedelsverket har man tagits lite på sängen när det gäller kassava. Därför finns det inga officiella rekommendationer angående grönsaken." - det låter ju inte som att det finns några begränsningar?
16
Välkommen!

Jag infogar en fråga: Hur vet man att blommorna man köper är lämpliga att äta? Det är en sak att de är "ätbara", men köper du violer på Ica eller blomsteraffären så är de väl vanligtvis besprutade?
17
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-10-07 13:50
1999 gjordes en undersökning i 47 livsmedelsbutiker under en utbildningsdag för livsmedelsinspektörer i Norrbotten.

11 av 47 fick underkänt på vägningen, i 7 (15%) av butikerna visade vågarna mer än 6 gram fel, medelvärdet på avvikelsen bland de felaktiga vågarna var 7 gram. I 4 (8,5%) av butikerna var emballaget medräknat i nettovikten.

Så denna undersökning indikerar att mindre än var tionde butik fuskar med att inkludera emballagevikten. Och att det är dubbelt så vanligt att vågarna väger fel.

Källa:
https://vuxenutbildningen.lulea.se/download/18.66f88ccd14a325f3066295/1418206804994/Vikt%2Boch%2Bvolymkontroll%2Bav%2Bvaror%2B1999.pdf
18
Det här var intressant tycker jag: "AXFOOD: Försäljningen av plastpåsar på rulle har ökat påtagligt... COOP: Försäljningsvolymen av avfallspåsar på rulle har nästintill en fördubblats. ICA: Försäljningen av avfallspåsar har under perioden maj-juli ökat med drygt 60% jämfört med förra året."

https://www.svt.se/nyheter/ekonomi/sa-har-dagligvarujattarnas-pasforsaljning-paverkats-av-skatten

Så frågan är hur mycket vi vunnit?
19
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-09-24 09:33
Är inte kött knepigt kontrollväga? Tycker ofta det läckt ut köttsaft i botten av tråget när man köper kött, och då stämmer ju inte vikten. 10-30 gram köttsaft är nog inte alldeles ovanligt.
20
Konsumentfrågor / SV: Fusk med vikt
2020-09-19 20:24
Gissar på mjölk! :) Jag har aldrig provat väga ett mjölkpaket.

Men för att ta något annat: en papperspåse till lösgodis borde inte väga många gram. Emballage i största allmänhet brukar väl inte väga speciellt mycket?

Annonser

Powered by EzPortal