Kenwood Titanium Major

Startat av fia-g, 2009-03-03 14:23

Föregående ämne - Nästa ämne

fia-g

Hej!
Funderar på att köpa Kenwoods köksmaskin km020 och skulle gärna vilja ha kommentarer om denna maskin..
Klarar den av även små grejer, typ vispa 3 dl grädde eller vispa ihop en sockerkaks smet? Hur fungerar de olika tillbehören? Går den tyst och jämnt eller vandrar den runt på bänken vid tyngre göromål?

Jag är ute efter en maskin som klarar av lite större degar (ca 2 l degvätska) men även kan användas till mindre mängd ex. kaksmet. Samtidigt ska maskinen se bra ut och kunna stå framme på bänken.
Tacksam för alla tips och råd...

Gilius

Jag har en Kenwood Major Premier Mixer KMM760, och är mycket nöjd. Har hittills klarat allt från litet till mycket, enkel att hålla ren dessutom. Klarar låga hastigheter och känns mer modern än Kitchenaid. Bytte ut en Bosch MUM 7400 som iofs var bra men passade inte mig. Den är "tyst" (inga maskiner är tysta) och stabil, rekommenderas.

/gilius

roffekock

Jag garanterar att du kommer att bli helnöjd Kenwood har alltid gjort förtroendegiva degmaskiner mycket stabila och rätt rörelse på verktygen. Detta har jag sagt förut,men det finns andra maskiner tex Kitchen Aid köp den inte om du ska blanda degar den är kass.

/rolf
Matforum är bäst

Per-Erik

2009-03-11 15:21 #3 Last Edit: 2009-03-11 15:23 by Per-Erik
Har själv en kenwood major och en bosch mum7400 men tycker inte de är bra på tunga degar och JAG tycker de är dåliga på att knåda,
jag skulle titta på Bosch mum86, den låter intressant, men har inte sett den, se http://paindemartin.blogspot.com/2009_01_01_archive.html

JC

Älskar min Kenwood Km030, använder den varje dag. Alla tillbehören som man inte visste att man behövde innan man faktiskt hade dem: köttkvarnen! Glassmaskinen! Pastatillbehöret! Kärlek.

Men jag kan hålla med om att riktigt stora och tunga degar är väl det den är svagast på, men den fixar en vanlig matbrödsdeg galant.

Och om den är bra nog åt Heston Blumenthal så är ta mig vid alla grönsvansade isbjörnar bra nog åt mig.
/JC

roffekock

Per-Erik om du tycker att Kenwood Major är dålig på att knåda vet jag inte vad du ska ha för maskin, för den har den absolut bästa knådningegenskaper som en maskin kan ha.

Om du kollat på bakprogrammet Boller av stål så förstår du vad jag menar.

/rolf

ps bagerimaskiner av proffsklass finns kolla på stora KitchenAid 8 lit
Matforum är bäst

Per-Erik

Nej jag tror inte det finns en icke proffsmaskin som kan tillfredställa mig :)
Har jobbat i bageri flera år och sett hur en degblandare jobbar och tycker att min kenwood är långt ifrån lika bra, stånkar och stönar redan på en 1l deg och degen klättrar upp på kroken och man får putta in mjöl i degen...
Däremot kan jag hålla med om att kenwood säkert är den bästa konsument blandaren (titanium ännu bättre än min major), men electrolux är också en populär maskin bland kändisbagare  jan hedh, rose levy bernebaum et.c (Blumenthal är väl inte direkt en känd bagare ;) )
Jag har tittat lite på proffs maskiner från pizza hak, där har de ibland 10-20 liters maskiner men de funkar ju inte direkt i mitt lilla kök.
Skall titta på kitchen aids pro-maskin.

JC

Heston gör precis allt som har med matlagning att göra i sitt experimentkök, inklusive bakning, men visst har du rätt i att han inte driver ett regelrätt bageri där inne, och är det ett sådant du satsar på att bygga upp så finns det ju tyngre pjäser ;)
Men jag vidhåller att Kitchen Aid är mer design än kvalitet (om än förbannat snygg och dräggelvänlig design). Jämför: Kenwood=Heston. Kitchen Aid=Leila (från Leilas kök eller vad vid alla grönsvansade isbjörnar det nu heter). Jag vet vem jag hellre skulle ta med mig till en öde ö (för hon är ju söt som en gräddbakelse), men också vems matlagningskunskaper ligger ett par astronomiska distanser över den andres.
/JC

Anne

Alltså, nu var du väl lite orättvis - det är ganska många fler än Leila som använder Kitchen-Aid :) Men *självklart* används inte Kitchen-Aid i professionella restaurangkök. Den är på tok för liten. Däremot tycker jag - nu, alltid - att det är en superbra hemmamaskin. För MIG. Men alla har vi ju olika behov.
Anne's Food - min matblogg

Tom

Jag har sett att även den store matlagnings-gurun Per Moberg använder Kitchen-Aid så jag är övertygad om att det är en mycket bra maskin.

roffekock

Det säger inget att Per Moberg använder all slags rekvisita det ingår i hans jobb, praktisk erfarenhet är det som gäller. Jag säger inte med det att den kass men urdålig till bröddegar det är bara att kolla hur stort mellanrum det är mellan kroken och degskålen......... men det känns lite som att maskinen har blivit kult....... samtidigt känns det som vi har snackat om detta förut.

Och vilken maskin som är bäst råder det delade meningar om och det kommer aldrig att att bli så att man kan få en gemensam uppfattning 8)

/rolf
Matforum är bäst

Per-Erik


Anne

jag fattar faktiskt fortfarande inte vad du menar med att det är stort avstånd mellan kroken och botten. Det är ju justerbart - med en enkel skruv. Noll problem, liksom...
Anne's Food - min matblogg

roffekock

2009-04-30 06:18 #13 Last Edit: 2009-04-30 06:23 by roffekock
Det är inte det avståndet jag talar om, utan avståndet mellan kroken och skålens insida.  Om du tittar på en maskin av klass så smiter kroken tätt intill skålens vägg och det är där knådningen uppstår. I botten står den ju still.i stort sett.

Avståndet mellan botten och kroken är inte av vikt vid knådning,men om du vispar är det av större betydelse därav justerskruven. ;)

Men Anne om du diggar din Aid ska jag inte ta ifrån dig gädjen,men för mej är den en av de sämsta maskiner på marknaden vid KNÅDNING trots detta har jag använt den i jobbet ett 10 tal år men nu har den åkt ut. Till förmån av en bättre maskin. Men den är vacker,men det skiter jag i,jag vill ha en maskin som funkar bra.

/rolf
Matforum är bäst

Anne

Bara att konstatera igen hur otroligt olika man kan tycka om en sak :) Jag är faktiskt uppriktigt fascinerad av problemet, som jag aldrig haft på min - men vi knådar kanske helt olika degar.
Anne's Food - min matblogg

Per-Erik

2009-04-30 13:12 #15 Last Edit: 2009-04-30 13:15 by Per-Erik
Problemet finns definitivt även på kenwood maskinen, men är kanske mindre (och alla andra konsument maskiner) .
Den proffsblandare jag använde som var på ca 300l hade ett avstånd mellan krok och vägg, från botten till toppen max 3-5 mm.
På Kenwooden så är det ca 1.5 cm 6cm upp i bunken och större blir det, precis  som på kitchen aid.
Skall försöka ta en bild i kväll för att illustrera vad som menas.

roffekock

Anne jag vill börja med att önska dig en glad valborg.
Men att knådning uppstår genom att avståndet mellan burkens kant och krok är så litet så möjligt när kroken passerar i sitt maxläge gör att degen dras genom skålens innerkant kan man inte bortse från. Ju större avstånd ju sämre knådning och degen börjar isället att vandra uppåt på kroken. Men vad jag känner mej dum nu det känns precis som jag skulle försöka övertyga dej om en sak.......... koppla av det är helg Rolf.

Anne det är tur att det finns delade meningar.......

Jag har ett annat problem min Taffel är för varm undrar om den går att sätta i brunnen vilket jag gjorde eller försökte och nu ligger den på botten av bru..... 6m ner förb.........vi ses där nere .....eller har vi delade meningar anne? eller ska vi ta en rövare och gå ner. ;D

i vart fall anne en stor och härlig kram från roffekock valborgmässoafton 09Matforum är bäst

Karin L

2011-01-25 09:44 #17 Last Edit: 2011-01-25 21:27 by Karin L
Har i 40 år haft en Bosch, 6 l med blandararmar i botten /inkl teflonbelagd arm som ligger an mot bunken och skrapar ner allt, något jobbig att diska, annars superb. Bytte i höstas till en Krups 950. Hyfsad på vetedegar, men vid rena rågdegar, som inte håller ihop som vetedegar, lämnas en 1-cm-beläggning runt skålen, resten sitter i mitten av kroken som en kanonkula. Nedskrapning av degen hjälper inte, snabbt samma resultat.
Kroken ligger för långt från kanten.
Rolf förordar tydligen Kenwood Titanium Major. Jag har laddat ner manualen och där står det om degkroken och hastighet: Börja på min och öka gradvis till 1. Det låter som ett väldigt litet spann för hastigheten? Tacksam för kommentar!

kjpil

Hej alla!

Jag är inne på att köpa en KMM020, vill ha en maskin som är bra på att knåda! Och det står mellan Bosch MUM8 och Kenwood  KMM020.

Min sambo vill enkelt kunna göra äppelmos mha maskinen. Någon som har erfarenhet av detta och hur bra kenwood fungerar? Jag har inte hittat någon bra instruktion eller info på nätet. Men man verkar behöva passertillsatsen. Någon som har info om hur bra den fungerar och hur stora volymer man kan göra av äppelmos?

webguide

Citat från: Anne skrivet 2009-04-29 09:13
Alltså, nu var du väl lite orättvis - det är ganska många fler än Leila som använder Kitchen-Aid :) Men *självklart* används inte Kitchen-Aid i professionella restaurangkök. Den är på tok för liten. Däremot tycker jag - nu, alltid - att det är en superbra hemmamaskin. För MIG. Men alla har vi ju olika behov.


Det gör den visst, samma kitchen aid som man säljs i handeln används i synerligen professionella kök (läs stjärnkrogar), dock inte till riktigt stora tunga degar förstås. Men ändå! :)
Med det sagt så sneglar jag själv på en ny maskin som klarar av lite tyngre degar.

Snabbsvar

Med snabbsvar kan du skriva inlägg medan läser ämnet utan att öppna en ny sida. Du kan fortfarande använda BBC och smileys, precis som i vanliga inlägg.

Notera: Detta inlägg kommer inte synas förrän det godkänts av en moderator.

Namn:
E-post:
Verifiering:
Please leave this box empty:

Stava till mjölk baklänges!:

kortkommandon: tryck alt+s för att skicka/posta eller alt+p för att förhandsgranska

Annonser

Powered by EzPortal